۱۷ مرداد ۱۳۹۰، ۹:۵۷

گزارش خبری/

خیز بلند گلستان برای صنعتی شدن/ طلسم صنعت گلستان شکست

خیز بلند گلستان برای صنعتی شدن/ طلسم صنعت گلستان شکست

گرگان - خبرگزاری مهر: با اجرای طرح های بزرگ صنعتی نظیر کارخانه سیمان پیوند گلستان، این استان برای صنعتی شدن خیز بلندی برداشته است.

به گزارش خبرنگار مهر، گلستان که تا قبل از دولت نهم از نظر صنعت رتبه 29 کشور را به خود اختصاص داده بود اکنون به رتبه 23 در کشور رسید.

افتتاح طرح های بزرگ صنعتی و نیروگاهی و ساخت طرح های صنعتی مانند پتروشیمی گلستان رویای صنعتی شدن را به واقعیت مبدل می سازد.

منع استقرار صنایع بزرگ و مادر به بهانه کشاورزی و گردشگری بودن تا قبل از دولت نهم در گلستان سبب شد که این استان نه تنها از صنعت محروم ماند، بلکه در بخش های ذکر شده نیز توفیقی بدست نیاورد.

تلاشهای صورت گرفته در سالهای اخیر موحب شد تا برخی از موانع فراروی استقرار صنعت در گلستان برداشته شود و اکنون مسئولان خبر می دهند که حاضر به احداث صنایع مورد نیاز هر شهرستان هستند.

به رغم اقدامات صورت گرفته، بخش صنعت تنها شش درصد در گلستان را شامل می شود و بقیه در بخش خدمات است و درآمد سرانه گلستان را 50 درصد درآمد سرانه کشور است.
 
در حال حاضر بیش از 19 هزار نفر از 20 هزار جمعیت شاغل در بخش صنعت، بیمه هستند که نشان دهنده شغل پایدار در این بخش و توجه به آن است.
 
رئیس خانه صنعت و معدن گلستان گفت: بر اساس آمار سهم صنعت و بازرگانی در تولید ناخالص ملی 40 درصد است که اهمیت این فعالیت ها را در زندگی اقتصادی کشور نشان می دهد وبرای حفظ این سهم ویا افزایش آن برنامه ریزی واجرای سیاست گذاری های کارآمد ضرورت دارد.
 

 
شورای گفتگوی بخش خصوصی و دولتی تشکیل شود
 
رمضان بهرامی گفت: تشکیل شورای گفتگوی بخش خصوصی ودولتی با محوریت بخش خصوصی و نمایندگانی از خانه صنعت ومعدن استان واتاق بازرگانی خواسته صنعتگران استان است.
 
رئیس خانه صنعت ومعدن استان در ادامه گفت: به اعتقاد ما بانک ها باید به عنوان شریک واقعی با بخش خصوصی همکاری داشته باشند و وظیفه خود را صرفه به عنوان وام دهنده و دریافت کننده بهره تلقی نکنند.
 
سهم صنعت در بسته های حمایتی نامشخص است
 
وی از نامشخص بودن سهم صنعت از بسته های  حمایتی که پس از هدفمندی یارانه ها قول آن داده شده بود انتقاد کرد و افزود: می توان با حمایت از صنایع تبدیلی کشاورزی و مشوق های مالیاتی مزیت های بالقوه استان را به بالفعل تبدیل کرد.
 
وی اظهار داشت: صنعت کشور و استان در سردر گمی خاصی قرار گرفته و در کلان هیچ برنامه  راهگشاه و توسعه ای، صنعت گران احساس نمی کنند.

وی اظهار داشت: صحبتهای وزارتخانه و مسئولان مرتبط فقط در حد مصاحبه باقی مانده است و خانه صنعت جهت برون رفت صنعت و معدن از این حالت حداقل در استان و ایجاد تحرک در این بخش نظرات خود را اعلام می دارد.

بهرامی پیشنهاد دارد: ورود شخص استاندار به مباحث و جلسات توسعه صنعت استان، انتخاب شورای گفتگوی بخش خصوصی با دولتی با تفویض اختیار در تصمیم گیری تحت نظارت عالی شخص جنابعالی از جمله موارد است.
 

 
رئیس خانه صنعت گلستان، انتخاب نماینده یا مشاور و رصد کردن مشکلات و چالشها و فرصتها و تهدیدها صنعت استان و انعکاس آن به حوزه ریاست (مشاورین)، جلسات مستمر با بانکها و حمایت بانکها با واحدهای فعال و واحدهای جدید الاحداث که نیاز استان و کشور است را از دیگر راهکارها برشمرد.
 
وی، حمایت همه جانبه دستگاهها از واحدهای آسیب پذیر بعد از هدفمندسازی یارانه ها، اختصاص جلسه ملاقات استاندار با صنعتگران استان و نشست چهره به چهره خصوصی با صنعتگران به صورت ماهانه و بررسی مسائل و مشکلات آنها و ارائه رهنمودها از جمله موارد است.
 
نماینده مردم مینودشت و کلاله در مجلس گفت: استان های شمالی در ایجاد شهرک صنایع نوین از ظرفیت مناسبی برخوردار هستند و گلستان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
 
سید نجیب حسینی یادآور شد: همچنین ایجاد صنایع مادر در این استان نیز از دیگر خواسته هاست که گلستان در این زمینه نیز از ظرفیت های خوبی برخوردار است.

وی عنوان کرد: دسترسی سریع به کشورهای آسیای میانه، منطقه ویژه اقتصادی و مزیت هایی نظیر احداث راه آهن گرگان- اینچه برون، ضرورت ایجاد صنایع مادر در این استان را بیش از هر زمان دیگری ضروری تر می کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تولیدکنندگان در شرایط دشوار نیز دست از تولید برنداشتند اظهار داشت: رهبرمعظم  انقلاب، امسال را سال جهاد اقتصادی و شکوفایی اقتصادی استعدادهای بالقوه معرفی کردند و بی شک، استان گلستان هم از این استعدادها کم بهره نیست.

این نماینده مجلس افزود: تاکید رهبر معظم انقلاب از نامگذاری دهه چهارم انقلاب به نام دهه پیشرفت و عدالت، کاهش محرومیت و فاصله بین استان ها است، این بدین معنی نیست که استان هایی که در حال توسعه هستند حرکت خود را متوقف کنند بلکه بدین معنی است که استان هایی که عقب ماندگی هایی دارند این عقب ماندگی ها با سرعت و شتاب بیشتری برطرف و فاصله آنها با استان های پیشرو کمتر شود.
 

نماینده مردم مینودشت و کلاله در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:  امروز تفاهم و همدلی بین نمایندگان و مدیران استان به خوبی وجود دارد و این تفاهم و همدلی برای توسعه استان در کشور بی نظیر است.
 
وی با اشاره به برخی از مشکلات موجود پیش روی توسعه بخش صنعت افزود: اعتقادمان این است که وضعیت موجود در بخش صنعت این استان باید حفظ شود که برای این منظور نیاز است سرمایه در گردش که یکی از موضوعات اساسی و مطرح شده از سوی واحدهای تولیدی است در اختیار آنها قرار گیرد.
 
وی افزود: گلستان، استانی کشاورزی است و سالها به بهانه حفظ محیط زیست از حرکت قطار توسعه بازمانده است.

حسینی گفت: انتظار ما از وزارتخانه جدید صنعت و معدن و تجارت، اعطای تسهیلات سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی و حفظ وضعیت موجود صنعت در این استان است.

استاندار گلستان نیزبا بیان اینکه باید از سطحی نگری و بخشی نگری پرهیز کرد و نگاهها را تغییر داد افزود: با وجود اینکه استان به لحاظ صنعت پیشرفت چشمگیری داشته اما برای اینکه در رقابت با استانهای صنعتی جایی برای خود باز کنیم و به رتبه های بالاتری برسیم باید کاروتلاش مضاعف داشته باشیم.
 
جواد قناعت عنوان کرد: یکی دیگر از کارهای خوبی که اخیرا در حوزه صنعت استان صورت گرفته بحث "نقشه راه استقرار نظام صنعت در استان" است که توسط اداره کل صنایع و معادن ارائه شده است.
 
استاندار گلستان گفت: با توجه به اینکه استان ما یک استان شمالی است و اکوسیستم و موقعیت زیست محیطی خاصی دارد لذا صنعتگران باید توجه ویژه ای به موضوع نقشه راه استقرار نظام صنعت داشته باشند.
 
وی با بیان اینکه یکی از شاخصهای توسعه صنعت بحث تسهیلات است از بانکها خواست تا بیشتر پای کار بیایند و به بخش صنعت توجه ویژه ای داشته باشند.
 
***
 
میزان سرمایه گذاری انجام شده در بخش صنعت و معدن استان طی چهار ماهه نخست سال گذشته 252 میلیارد ریال بوده که این عدد به 322 میلیارد ریال در چهار ماهه نخست سال جاری رسیده و رشدی 28 درصدی را نشان می دهد.

همچنین، طی چهار ماهه نخست سال جاری تعداد 31 فقره پروانه بهره برداری صنعتی در استان گلستان صادر شده که این واحدها زمینه اشتغال 393 نفر را فراهم کرده اند.
 
علاوه بر این براساس آمار صنایع و معادن گلستان،156 فقره جواز تاسیس صنعتی طی این مدت در استان صادرشد که نسبت به مدت مشابه سال قبل 44 درصد رشد را نشان می دهد.
کد خبر 1377952

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha