به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام دشتی در نشست "روش تفسیری اهلبیت(ع)" که در نمایشگاه بین المللی قرآن کریم برگزار شد، با تشریح زوایای این روش تصریح کرد: اتخاذ یک سبک واحد برای روششناسی تفاسیر برای اهلبیت(ع) تنزل شأن اهلبیت است که لازم است میان تفسیر اهلبیت و دیگران تمایز قائل شد.
این مدرس حوزه در تشریح مباحث موجود در این حوزه سه دیدگاه را مطرح و اظهار کرد: برخی معتقدند تفسیر اهلبیت برای اصحاب جنبه آموزشی دارد که باید چنین تفسیر کرد و برخی دیگر معتقدند روش تفسیر اهلبیت مخصوص خودشان است و تنها باید به آنها رجوع کرد که طرفداران نظریه دوم اندک هستند.
وی در تشریح دیدگاه سوم گفت: برخی معقدند تفسیر ظاهری قرآن جنبه آموزشی دارد و افراد میتوانند با تأسی به این سبک به تفسیر قرآن بپردازند و تفسیر باطنی آیات الهی تنها به اهلبیت(ع) اختصاص دارد.
حجتالاسلام دشتی افزود: اما تفسیر باطن قرآن نیز تنها مخصوص اهلبیت نیست بلکه در صورت احصای معانی و روش، میشود مانند علامه طباطبایی به مفاهیم آیات دست یافت.
این مدرس حوزه در ادامه به تفاوت تفسیر باطن قرآن از سوی اهلبیت و دیگر افراد اشاره و تإکید کرد: در تفسیر باطن قرآن از سوی افراد غیر معصوم ممکن است برخی بخشها درست و برخی نادرست باشد یا مفسر به آن یقین نداشته باشد، حال آنکه تفسیر باطن قرآن از سوی اهلبیت یقینی و درست است.
وی در پایان یادآور شد: اهلبیت(ع) به همه باطن قرآن احاطه دارند و آنچه مطرح میکنند باطن و مراد خداست.
نظر شما