به گزارش خبرنگار مهر، هر سال که روز خبرنگار می شود خبرنگاران با شور حال خاصی پیگیر برنامه های خانه مطبوعات و ارشاد اسلامی هستند تا در مراسمی دور هم گرد آیند و این روز را گرامی بدارند. امسال نیز این مهم برخلاف سالهای گذشته که این مراسم در روزی غبر از روز خبرنگار برگزار می شد، محقق شد اما همچون مراسم قبلی با حاشیه های مختلفی همراه بود.
ابتدای مراسم با شور و حال مطلوبی همراه بود، همه خبرنگاران حاضر بودند تا شاید این بار مطلبی و یا خبری جدید درباره حمایت و حل مشکلات این قشر بشنوند اما دریغ از درد دل خبرنگاران و آنچه که از سخنرانان و مدعوین شنیده شد تعریف و تمجید از عملکرد خود بود.
خبرنگار تنها کسی بود که تجلیل نشد / خبرگزاریها مظلوم واقع شدند
به گزارش مهر، مراسم اختتامیه اولین جشنواره مطبوعات استان نیز که همزمان با این مراسم برگزار شد اعتراضات بسیاری از خبرنگاران را در پی داشت. این عده به نحوه برگزاری، ترکیب هیئت داوران و نتایج آن اعتراض داشتند.
بر کسی پوشیده نیست که در حال حاضر جامعه مطبوعاتی استان اردبیل با کمبود خبرنگار و روزنامه نگار تخصصی و حرفه ای روبرو است و در اختتامیه این جشنواره نیز برخی در حالی به عنوان نفرات برتر معرفی شدند که همچنان در پایان تیتر خبر از نقطه استفاده می کنند.
بسیاری از خبرنگاران در اعتراض به این نحوه داوری سالن مراسم برگزاری مراسم تجلیل از خبرنگاران و جشنواره مطبوعات را ترک کردند.
البته این موج اعتراضها زمانی شدت گرفت که مجری برنامه بعد از قرائت اسامی برندگان جشنواره به منظور از تجلیل از خبرنگاران و نمایندگان مطبوعات استان اسامی آنها را قرائت کرد که فقط درعرض چند دقیقه 32 نماینده نشریات برای دریافت لوح خود بر روی سن حضور یافتند اما در کمال تعجب هیچ اسمی از نمایندگان خبرگزاریهای استان اردبیل آورده نشد.
باید یادآور شد که در استان اردبیل پنج خبرگزاری فعال است که بیشتر نشریات از اخبار، گزارشها و حتی مقالات آنها تغذیه می شوند و اینکه در زمان تجلیل هیچ اسمی از آنها برده نمی شود جای بحث و بررسی دارد.
در مراسم تجلیل از خبرنگاران استان اردبیل عده ای درخشیدند و تعداد زیادی نیز طبق روال گذشته تماشاچی ماندند و سالن مراسم را با ذهنی پر سوال همراه با اعتراض ترک کردند.
بودجه بیت المال صرف افطاری خبرنگاران نشود
همچنین در این تجلیل قرار بود از سوی خانه مطبوعات و ارشاد اسلامی استان به خبرنگاران افطاری داده شود که برخلاف سال گذشته به دستور استاندار اردبیل مقرر شد هیچ هزینه ای از بیت المال برای این کار هزینه نشود که این موضعگیری برای خیلی از خبرنگاران سئوال برانگیز بود که استاندار اردبیل در پاسخ اظهار داشت: ما قوانین و شرایطی داریم که باید آن را رعایت کنیم و خارج شدن از این قوانین خلاف شرع است و باید به مردم پاسخگو بود.
سید حسین صابری عنوان کرد: بودجه ها اختصاص به بیت المال دارد و ما هیچ وکالتی از جانب مردم برای هزینه کرد و یا انجام این کارها نداریم.
عدم حضور برخی از خبرنگاران در مراسم افطاری نمایندگان
اما بسیاری از خبرنگاران نیز این سئوال را مطرح کردند که چرا برخی از نهادها و ارگانها و حتی نمایندگان مجلس از بیت المال و حق مردم مراسم باشکوه افطاری در ایام ماه رمضان و نهار و شام با سفره های رنگین در سایر ایام سال برپا می کنند و هیچکس اعتراضی هم نمی کند.
در ادامه نیز با اعتراض استاندار اردبیل و لغو مراسم افطاری این مطلب مصداق پیدا کرد و نمایندگان برای خبرنگاران استان سفره ساده برگزار و هزینه اش را متقبل شدند که جای سوال داشت. ناگفته نماند که بسیاری از خبرنگاران به دلیل سو استفاده احتمالی نمایندگان از حضور در این افطاری خودداری کردند.
امسال نیز روز خبرنگار با تمام خوب و بدیهایش و در انتظار عملی شدن وعده های مسئولان به پایان رسید، اما خبرنگار این قشر مظلوم تاریخ عرصه اطلاع رسانی همچنان ترجیح می دهد باز هم به جای مشکلات خود به دیگران فکر کند.
نظر شما