به گزارش خبرنگار مهر، از گوشه و کنار استان کوچک ایلام که می گذری با انبوهی از ثروتها و منابع خدادادی مواجه می شوی و بعد از خود سئوال می کنی چرا ایلام با وجود این همه ثروت خدادادی "محروم" است.
طبیعت بکر، درختان بلوط، زمینهای مستعد کشاورزی، منابع عظیم نفت و گاز، گیاهان دارویی و..گویای این حقیقت است که ایلام هم می تواند محروم نباشد.
استان ایلام دارای 11 درصد ذخائر گاز و نفت کشور است که هرچند در سالهای گذشته اقداماتی برای توسعه این ظرفیتهای مهم انجام شده اما همچنان بسیاری از این ظرفیتهای بزرگ نفت و گاز در ایلام استفاده نشده است.
با توسعه و سرمایه گذاری بر روی نفت و گاز در ایلام هم می توان در جهت حفظ منافع ملی قدم گذاشت هم توسعه و اشتغال در ایلام.
درختان بلوط و طبیعت بکر ایلام یک ظرفیت فوق العاده در ایلام محسوب می شوند ولی هم اکنون بجای استفاده بهینه از این ظرفیت درختان بلوط و طبیعت ایلام به وسیله گرد و غبار نابود شده است.
می توان با روشهای درست و ایجاد کارخانه های مرتبط با چوب از درختان بلوط ایلام با توجه به اینکه 90 درصد از 640 هزار هکتار جنگل ایلام را درختان بلوط تشکیل می دهد، استفاده کرد که البته تاکنون مسئولان فقط شعار داده اند و به حرفهای خود عمل نکرده اند.
زمینهای مستعد کشاورزی، وجود سدهای فراوان در حال ساخت و وجود 13 رودخانه دائمی، افزایش زمینهای آبی، توسعه باغات، توسعه کشتهای گلخانه ای و.. که علاوه بر افزایش تولید در ایلام می تواند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان را فراهم کند.
گیاهان دارویی از دیگر ظرفیتهای خدادادی در ایلام هستند به نحوی که 30 درصد از گونه های موجود در ایلام دارای خواص درمانی هستند ولی تاکنون این بخش هم در توسعه ایلام مورد غفلت واقع شده است.
بطور کلی می توان گفت ایلام استان ذاتا فقیری نیست بلکه این مسئولان هستند که به این استان توجه کافی ندارد.
می توان با سرمایه گذاری اندک بر روی هر کدام از این بخشها که بطور خدادادی در سرزمین "آلامتو" هستند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان استان را فراهم کرد.
با توسعه بخش کشاورزی ایلام می تواند از مهاجرت روستانشینان به شهرهای بزرگ جلوگیری کرد و روند تولید محصولات دامی در جامعه مختل نمی شود.
نظر شما