۲۰ مرداد ۱۳۹۰، ۰:۴۵

سالروز وفات حضرت خدیجه/

خدیجه؛ حامی فداکار رسالت/ وصیت حضرت خدیجه به پیامبر(ص)

خدیجه؛ حامی فداکار رسالت/ وصیت حضرت خدیجه به پیامبر(ص)

خبرگزاری مهر - گروه دین و اندیشه:‌ حضرت خدیجه(س) بواسطه اعتمادی که به پیامبر اسلام(ص) داشت با فداکاری تمام حامی راستین و حقیقی حضرت محمد در اشاعه دین اسلام بود و در این راه با همدلی خالصانه، نهایت تلاش و گذشت را داشت .

حضرت خدیجه در خانواده ای که از نظر شرافت و نسبت خانوادگی جزو بزرگترین قبیله های عرب بودند متولد شد . وی از قبیله هاشم بود و پدر و اقوامش از ثروتمندان قریش ‏بودند. پدرش خویلدبن اسد قریشى نام داشت و مادرش نیز فاطمه دختر زائد بن اصم بود.

پیامبر اکرم در زمینه تجارت فعالیت داشت و چنان در اینکار از خود صداقت و پاکی نشان داده بود که به محمد امین شهرت یافت، خدیجه فریفته اخلاق و کمال‏ و مقامات معنوى پیامبر شد.

بخشی از خانه حضرت خدیجه و مکانی که گفته می شود محل تولد حضرت فاطمه(س) است

ازدواج خدیجه با پیامبراسلام

ازدواج خدیجه با حضرت محمد (ص) حدود سه ماه پس از بازگشت ‏از سفر تجارت شام تحقق یافت. در آن زمان پیامبر 25 سال داشت و خدیجه چهل ساله بود.

خدیجه به سبب علاقه به پیامبر و مقام معنوى او با رسول خدا ازدواج کرد و تمام دارایى و مقام و جایگاه فامیلى خود را فداى پیشرفت و تحقق اهداف همسرش کرد .

در بزرگی و فضیلت حضرت خدیجه(س) همین بس که مادر حضرت فاطمه (س) است .

نقش خدیجه در پیشبرد اسلام

حضرت خدیجه به پیامبر اسلام ایمان کامل داشت و با یقین و عشق بسیارٰ ثروت خود را به منظور ترویج و تعمیق اسلام صرف کرد .

فرزندان خدیجه

در تعداد فرزندان حضرت خدیجه، میان مورخان اختلاف است. به ‏گفته مشهور ثمره ازدواج رسول خدا و خدیجه، شش فرزند بود.

هاشم، عبدالله که به این دو طاهر و طیب مى‏گفتند، رقیه، زینب، ام کلثوم، فاطمه .

رقیه دختر بزرگش بود و زینب، ام کلثوم و فاطمه به ‏ترتیب پس از رقیه قرار داشتند. پسران خدیجه پیش از بعثت ‏پیامبر از دنیا رفتند ولى دخترانش نبوت پیامبر را درک کردند.

گروهى از محققان معتقدند قاسم و همه دختران رسول خدا پس از بعثت ‏به دنیا آمدند و چند روز پس از پیامبر خدا به ‏مدینه هجرت کردند.

وصیت

حضرت خدیجه هنگام رحلت چند وصیت به پیامبر(ص) کرد و با وجود همه گذشتهایی که داشت گفت:‌ یا رسول الله، مرا ببخشید که در حق شما کوتاهى کردم. پیامبر(ص) فرمود: من از شما تقصیرى ندیدم، بلکه نهایت سعى و کوشش خود را در حق من نمودى. شما در خانه من زحمات زیادى را متحمل شدى. اموالت را در راه خدا بذل و بخشش نمودى.

آنگاه خدیجه عرض کرد: یا رسول الله، شما را وصیت مى کنم به این دختر( و به حضرت فاطمه(س) اشاره کرد) این دختر بعد از من یتیم و غریب است. کسى از زنهاى قریش او را اذیت نکند. کسى به او لطمه اى نزند، به روى او داد نزند و مکروهى نبیند....

حضرت خدیجه(س) دهم رمضان سال دهم بعثت در سن 65 سالگى از دنیا رفت . پیغمبر او را در حجون دفن کرد و سال وفات او عام الاحزان (سال اندوه ها) نامیده شده است.

کد خبر 1380203

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha