حضرت خدیجه در خانواده ای که از نظر شرافت و نسبت خانوادگی جزو بزرگترین قبیله های عرب بودند متولد شد . وی از قبیله هاشم بود و پدر و اقوامش از ثروتمندان قریش بودند. پدرش خویلدبن اسد قریشى نام داشت و مادرش نیز فاطمه دختر زائد بن اصم بود.
پیامبر اکرم در زمینه تجارت فعالیت داشت و چنان در اینکار از خود صداقت و پاکی نشان داده بود که به محمد امین شهرت یافت، خدیجه فریفته اخلاق و کمال و مقامات معنوى پیامبر شد.
بخشی از خانه حضرت خدیجه و مکانی که گفته می شود محل تولد حضرت فاطمه(س) است
ازدواج خدیجه با پیامبراسلام
ازدواج خدیجه با حضرت محمد (ص) حدود سه ماه پس از بازگشت از سفر تجارت شام تحقق یافت. در آن زمان پیامبر 25 سال داشت و خدیجه چهل ساله بود.
خدیجه به سبب علاقه به پیامبر و مقام معنوى او با رسول خدا ازدواج کرد و تمام دارایى و مقام و جایگاه فامیلى خود را فداى پیشرفت و تحقق اهداف همسرش کرد .
در بزرگی و فضیلت حضرت خدیجه(س) همین بس که مادر حضرت فاطمه (س) است .
نقش خدیجه در پیشبرد اسلام
حضرت خدیجه به پیامبر اسلام ایمان کامل داشت و با یقین و عشق بسیارٰ ثروت خود را به منظور ترویج و تعمیق اسلام صرف کرد .
فرزندان خدیجه
در تعداد فرزندان حضرت خدیجه، میان مورخان اختلاف است. به گفته مشهور ثمره ازدواج رسول خدا و خدیجه، شش فرزند بود.
هاشم، عبدالله که به این دو طاهر و طیب مىگفتند، رقیه، زینب، ام کلثوم، فاطمه .
رقیه دختر بزرگش بود و زینب، ام کلثوم و فاطمه به ترتیب پس از رقیه قرار داشتند. پسران خدیجه پیش از بعثت پیامبر از دنیا رفتند ولى دخترانش نبوت پیامبر را درک کردند.
گروهى از محققان معتقدند قاسم و همه دختران رسول خدا پس از بعثت به دنیا آمدند و چند روز پس از پیامبر خدا به مدینه هجرت کردند.
وصیت
حضرت خدیجه هنگام رحلت چند وصیت به پیامبر(ص) کرد و با وجود همه گذشتهایی که داشت گفت: یا رسول الله، مرا ببخشید که در حق شما کوتاهى کردم. پیامبر(ص) فرمود: من از شما تقصیرى ندیدم، بلکه نهایت سعى و کوشش خود را در حق من نمودى. شما در خانه من زحمات زیادى را متحمل شدى. اموالت را در راه خدا بذل و بخشش نمودى.
آنگاه خدیجه عرض کرد: یا رسول الله، شما را وصیت مى کنم به این دختر( و به حضرت فاطمه(س) اشاره کرد) این دختر بعد از من یتیم و غریب است. کسى از زنهاى قریش او را اذیت نکند. کسى به او لطمه اى نزند، به روى او داد نزند و مکروهى نبیند....
حضرت خدیجه(س) دهم رمضان سال دهم بعثت در سن 65 سالگى از دنیا رفت . پیغمبر او را در حجون دفن کرد و سال وفات او عام الاحزان (سال اندوه ها) نامیده شده است.
نظر شما