۲۰ مرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۳۱

غروی در گفتگو با مهر :

نقد واقع بینانه جلوی افراط و تفریط را می‌گیرد

نقد واقع بینانه جلوی افراط و تفریط را می‌گیرد

قم - خبرگزاری مهر:‌ عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تاکید بر نقد سازنده تصریح کرد: باید به سوی یک تعادل و ایجاد فضای نقد واقع بینانه پیش رفت تا جلوی افراط و تفریط گرفته شود.

آیت الله سید محمد غروی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بیانات اخیر مقام معظم رهبری مبنی بر نگاه واقع بینانه در ارزیابی شرایط کشور و بیان نقاط ضعف و قوت در کنار یکدیگر اظهار داشت: حقیقت این است که ما در طول سال‌های پس از انقلاب، ‌ معمولا دولت‌هایی اهل تلاش و فعالیت و وزرایی که انقلاب را درک می‌کردند و در مقام این بودند که برای نظام و انقلاب تلاش کنند را داشته‌ایم.

وی تصریح کرد: تبعا هر کدام از این دولت‌ها ضمن داشتن تفاوت‌هایی، تلاش و نقش موثری در راستای ارتقای نظام داشتند.
غروی یادآور شد: اگر بخواهیم وضعیت فعلی کشور را با اول انقلاب مقایسه کنیم فاصله و پیشرفت‌ها بسیار زیاد است و‌‌ همان طور که مقام رهبری نیز اشاره کردند، کشور در عرصه بین الملل نیز از جهات مختلف سیاسی، نظامی و اقتصادی ارتقا یافته به طوری که دیگر کشور‌ها نیز این مطلب را باور دارند و بار‌ها با صراحت این را اعلام کردند.

عضو شورای عالی حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه طبق گزارش‌های دستگاه‌های بین الملل نیز شاخص‌های پیشرفت ایران در زمینه‌های مختلف از جمله حوزه علم و... بالا رفته است، اظهار داشت: این نکته مهمی است که ما باید خود و این پیشرفت‌ها را درک و باور کنیم.

وی با تاکید بر اینکه مردم باید از زمینه‌های ترقی کشور آگاه شوند، افزود: برخی مردم دچار روزمرگی و درگیر مشکلات هستند، تعدادی واقع بین نیستند، عده‌ای دیگر بدبین بوده و اشخاصی هم نمی‌خواهند پیشرفت‌ها را ببینند، در نتیجه برخی جنبه‌های ضعف برای آن‌ها برجسته‌تر می‌شود لذا زمینه‌های رشد و ترقی باید بازگو شود.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم یادآور شد: در این رابطه مقایسه کشور با دیگر کشورهای خاورمیانه نیز نشان می‌دهد که شاخص پیشرفت ایران با آن‌ها قابل مقایسه نیست و گاهی تفاوت زیادی دارد بنابراین باید رشد کشور در زمینه‌های مختلف از جمله در زمینه علم پزشکی و نظامی، احداث نیروگاه‌ها و... روشن شود تا موجب دلگرمی و دلبستگی بیشتر مردم به نظام گردد و جامعه را متوجه زحمات مسئولین کند.

واقعیت رشد کشور باید به دور از مبالغه منتقل شود

وی تصریح کرد: در واقع ما نباید روحیه خودباوری را در خود فراموش کنیم و یا بگذاریم فراموش عده‌ای دیگر شود و لازم است تا جایگاه نظام را درک و واقعیت رشد کشور در زمینه‌های مختلف را به دور از مبالغه منتقل کنیم.

عضو هیئت امنای بنیاد نخبگان کشور در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر آگاه سازی مردم و اینکه نباید گذاشت مردم در مقابل تبلیغات سوء و افکار منفی قرار گیرند، یادآور شد: ما نیز مثل کشورهای دیگر ضعف داریم و این قابل نقد است.

وی تصریح کرد: اگر در جامعه نقد نباشد و مجلس نتواند کار دولت را نقد کند و یا برعکس، هیچ پیشرفتی صورت نخواهد گرفت لذا باید به سوی یک تعادل و ایجاد فضای نقد واقع بینانه پیش رفت تا جلوی افراط و تفریط گرفته شود.

عضو شورای عالی حوزه علمیه قم بر نقد سازنده تاکید کرد و گفت: جنبه‌های منفی نباید به گونه‌ای مطرح شود که ناکارآمدی نظام را القا کند و مسئولین نادیده گرفته شوند بلکه‌‌ همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند در کنار آن باید نقاط مثبت را نیز برجسته و مطرح کرد و نقد طوری باشد تا برای مسئولین ایجاد انگیزه کند و باعث شود آنان به دنبال حل مشکل باشند.

غروی گفت: البته نباید نقاط قوت را بر اساس برخی آمار‌ها آن قدر بزرگ و قوی کنیم که نقد هم گم شود، چرا که به عملکرد دولت نقدهایی نیز وارد است.

نقاط ضعف در مرحله اول به خود مسئولین گوشزد شود

وی یادآور شد: نقاط ضعف در مرحله اول باید به خود مسئولین گوشزد شود و اگر موثر واقع نشد در مرحله بعد در فضاهای بازتری بازگو و مطرح شود تا مسئولین بدانند دیگران و مردم نیز در جریان این نقاط ضعف هستند، چرا که شاید ذهن مسئولین با حجم کاری بالایی که دارند معطوف برخی مشکلات نباشد.

مسئولین در مقابل نقد‌ها باید به بازسازی تشکیلات و رفع مشکلات بپردازند

عضو کمیته دائمی بنیاد نخبگان کشور با اشاره به اینکه نقد‌ها باعث می‌شود که مسئولین فکر نکنند که تمام کار‌ها و عملکرد آن‌ها مثبت و خوب است، اظهار داشت: در مقابل مسئولین نیز باید کارهایی که عرض و طول زیادی دارند را جمع کنند و به بازسازی تشکیلات و رفع مشکلات بپردازند.

کد خبر 1380788

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha