به گزارش خبرنگار مهر، چهارمین برنامه از سلسله نشستها پیرامون منشور اخلاق نویسندگی عصر روز چهارشنبه (19 مرداد) با حضور محمود حکیمی و مهدی کاموس در محل سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب برگزار شد.
مهدی کاموس در سخنانی تاکید کرد که منشور اخلاق نویسندگی بحث جدیدی نیست و هر انسانی میداند باید برای حق بنویسد و از آزادی مردمش دفاع کند و سپس گفت: منتهی این منشور تاکنون یک قانون نانوشته بوده است.
نویسنده «مبانی ادبیات کودک و نوجوان» ضرورت تدوین منشور اخلاق نویسندگی را یادآور شد و افزود: در هیچ دورهای به اندازه امروز میزان نوشتهها و تعداد نویسندهها زیاد نبوده و این هم به رشد فرهنگی برمیگردد که بعد از انقلاب به وجود آمد که هرکس این جسارت را یافت که بنویسد.
وی گفت: این افزایش کمی در جاهایی به کیفیت کار لطمه زده است و باعث رواج مسائلی مانند کتابسازی و سرقتهای ادبی شده است. به همین دلایل و مسائلی دیگر، سخن گفتن درباره منشور اخلاق نویسندگی و تدوین آن هم ضروری است.
کاموس با تاکید بر لزوم ایجاد فضا و گفتمانی که در آن نویسندگان خود را ملزم به رعایت مبانی اخلاقی بدانند، در عین حال تهیه دستورالعمل یا قانونی در این رابطه را با وجود قانون اساسی و قانون شورای عالی انقلاب فرهنگی، کاری بیهوده دانست و گفت: اگر آن را تبدیل به قانون کنیم، نه تنها ضمانت اجرایی ندارد، بلکه احتمالاً بعد از مدتی تبدیل به شعار هم میشود.
وی سپس نوشته، نویسنده و خواننده را سه ضلعی عنوان کرد که توجه به آنها در بحث منشور اخلاق نویسندگی مهم است و اضافه کرد: باید حقوق مادری و معنوی نویسنده و نیز جایگاه خواننده در منشور دیده شود و هدف چنین منشوری حمایت از نوشته، نویسنده و خواننده باشد.
نویسنده «نیایش نسل سرخ» حفظ امنیت ملی کشور، پاسداری از تقدس دین و حفظ آبروی افراد را خطوط قرمز هر نوشتهای توصیف کرد و گفت: منشور اخلاق نویسندگی باید به حفظ عفت عمومی در جامعه و پاسداری از تقدس دین کمک کند.
نظر شما