به گزارش خبرنگار پارلماني مهر،عماد افروغ روز يكشنبه در نطق پيش از دستور جلسه علني مجلس شوراي اسلامي با انتقاد شديد از برگزاري مراسم مستهجن اختتاميه جشنواره تاتر ايران زمين، افزود: در جلسه غيرعلني كه با حضور روساي كميسيون ها در محضر مقام معظم رهبري داشتيم به سه مساله و سه آسيب بعد از جنگ اشاره كردم كه هر چه به دوران جديد نزديك تر مي شويم اين سه معضل حادتر مي شود.
وي استحاله از درون، عدم وجود نظارت دقيق فرهنگي و ناديده گرفتن حقوق فرهنگي جامعه را سه آسيب نظام بعد از جنگ عنوان كرد.
افروغ تاكيد كرد: استحاله از درون به اين معنا است كه ما با دست خود و با ابزارها و فرصت ها و منابع و امكانات دولتي تيشه به ريشه منابع معرفتي و جوهر و اهداف و آرمان هاي انقلاب اسلامي مي زنيم.
رييس كميسيون فرهنگي افزود: ما در دوران جواني از اسپانيا و اندلس شنيده بوديم، از استعمار فرهنگي شنيده بوديم اما تعجب مي كنم چرا آن دوره تاريخ را فراموش كرده ايم.
وي تاكيد كرد: بعيد است در آندلس به نام حكومت ديني از درون نظام را استحاله كرده باشند، امروز متوليان فرهنگي ما ، دستگاه هاي رسمي با استفاده از منابع دولتي تيشه به ريشه اهداف فرهنگي انقلاب اسلامي مي زنند. چرا بايد به دست خود زمينه فنا شدن خود را فراهم مي آوريم.
وي مساله بعدي را بي توجهي به حقوق فرهنگي دانست و گفت: انقلاب اسلامي يك انقلاب الهي و ديني است، مردم يك حق فرهنگي دارند، دين حق دارد، ما اين حقوق فرهنگي را فراموش كرديم و تحت تاثير ليبراليسم سوخته 200 ساله پيش به نام حقوق فردي حقوق جمعي و اجتماعي را فراموش كرده ايم.
افروغ سومين مشكل كشور را فقدان نظارت دانست و اظهار داشت: ما مشكل نظارتي چه در عرصه اقتصاد، چه سياست و چه فرهنگ، و حاشا اينكه مجلس هفتم مجلسي باشد كه اين حداقل نقش خود را نيز ايفا نكرده و نظارت لازم را بر دستگاه هاي ذيربط اعمال نكند.
نماينده مردم تهران تاكيد كرد: آنچه در مراسم اختتاميه جشنواره تاتر ايران زمين با آن روبرو شديم مصداق بارز استحاله از درون و بي توجهي به حقوق جمعي فرهنگي است. ممكن است گفته شود كه در يك مراسم خصوصي اين مساله انجام شده است كه بايد گفت در مراسم خصوصي نبوده است. اگر در مراسم خصوصي بوده باشد، اگر كسي ايراد بگيرد به نام حريم خصوصي در مقابل او مي ايستم اما اين در يك عرصه عمومي و به نام جمهوري اسلامي و با حضور مسئولان استان و وزارتخانه انجام شده است.
افروغ اظهار داشت: درهيچ كشوري باهيچ مباني معرفتي اين قابل قبول نيست كه يك دستگاهي و يك نظامي اساس را زير سوال ببرد. درعرصه هنرنيز اين مساله مصداق استحاله هنر است، هنرمندان متعهد و حقيقي ما بايد در مقابله استحاله هنر ايستادگي كنند و بيش از اينكه جشنواره براي تاتر باشد جشنواره رقص بوده است.
وي خاطرنشان كرد: قرار نيست به نام جشنواره تاتر جشنواره رقص برگزار كنيم آن هم رقص مختلط. جمهوري اسلامي حريم دارد اسلام حريم دارد، من عكس هاي اين مراسم را به چند استاد دانشگاه نشان دادم نزديك بود خون گريه كنند.
رييس كميسيون فرهنگي مجلس گفت: اگر بگويند در برابركارانجام شده قرار گرفته اند، بايد بگوييم اين رقص قبل از نمايش در جشنواره در مقابل هيات داوران به نمايش درآمده است، مي گويند سه دقيقه بوده است كه بايد گفت اين كميت گرايي مخل نگاه هاي كيفي است.
وي رسالت نمايندگان را تذكر و سوال از مقام هاي مربوط چه مقام هاي استاني و چه در سطح وزارتخانه دانست و گفت: ما در كميسيون فرهنگي در هفت ماه طرح هايي داشتيم، يكي از طرح ها تحقيق و تفحص از سه دستگاه فرهنگي وزارت فرهنگ، سازمان ملي جوانان و سازمان مشاركت امور زنان بود كه دو ماه روي آن كار كرده ايم.
افروغ تاكيد كرد: نمايندگان خوزستان بايد طي تذكرات نسبت به عزل برخي از مسئولان اقدام جدي صورت دهند، هنرمندان متعهد، حقيقت جو و جهت دار كشور نيز اگر مي خواهند هنر باقي بمانند بايد نقد از درون كنند تا فرصت به مدعي العموم نرسد.
نماينده مردم تهران اضافه كرد: اعضاي كميسيون فرهنگي به هيچ گاه اعتقاد به برخورد قضايي با هنر ندارند، اما به شرط اينكه نظارت از سوي متوليان رسمي فرهنگ صورت گيرد و نقد از درون هنرمندان متعهد.
رييس كميسيون فرهنگي در نطق پيش از دستور خود اعلام كرد:
جشنواره تاتر ايران زمين مصداق بارز استحاله از درون بود// متوليان فرهنگي در دستگاه هاي رسمي تيشه به ريشه اهداف فرهنگي انقلاب مي زنند
رييس كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي گفت: استحاله از درون، فقدان نظارت و بي توجهي به حقوق اجتماعي از جمله حقوق فرهنگي است.
کد خبر 138117
نظر شما