۲۱ مرداد ۱۳۹۰، ۱۲:۵۴

ایجاد رشته‌های جدید در کشاورزی پیشنهاد شد

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی استان تهران با اعلام اینکه وزارت جهاد کشاورزی به طلاع رسانی اهمیتی نمیدهد،گفت: پیشنهاد ایجاد رشته های حقوق کشاورزی و ارتباطات و اطلاع رسانی بخش کشاورزی به وزارت علوم و تحقیقات ارسال شده است.

به گزارش خبرنگار مهر، شاهرخ رمضان‌نژاد در نشستی خبری بابیان اینکه نظام اطلاع‌رسانی در بخش کشاورزی کمک می‌کند تا مزیت‌ها، کاستی‌ها و مطالبات این بخش مشخص شود، گفت: همچنینش باعث می شود که مسئولان و کشاورزن با آگاهی از این موارد تصمیم مناسبی بگیرند و برای رفع کاستی‌ها اقدام کنند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استانی تهران افزود: به همین منظور راه‌اندازی رشته‌های علوم ارتباطات و اطلاع‌رسانی کشاورزی و حقوق کشاورزی به وزارت علوم و تحقیقات پیشنهاد شده است.

وی بابیان اینکه رشته حقوق کشاورزی هم از لحاظ اینکه کارشناسان این رشته بتواند از تمامی حقوق مربوط به این حوزه دفاع کند ضروری است، افزود: امیدواریم وزارت علوم با این رشته ها موافقت کند.

رمضان‌نژاد از تدوین "نظام برداشت متناسب از منابع پایه " در بخش کشاورزی خبر داد و گفت: با تدوین این نظام دیگر ارزش به میزان تولید نخواهد بود بلکه کشاورزی که بتواند با استفاده از حداقل منابع پایه مانند آب، خاک، منابع زیرزمینی و نهاده‌ها به حداکثر تولید برسد دارای ارزش خواهد بود.

وی با بیان اینکه از اطلاع‌رسانی می‌توان برای مطالبات بخش کشاورزی استفاده کرد، گفت: متأسفانه نگاه به کشاورزی و اخبار آن در جامعه و حتی مسئولان کمرنگ شده و اطلاع‌رسانی خوبی در این زمینه صورت نمی‌گیرد.

رمضان‌نژاد افزود: در نشریه‌ها صفحه کشاورزی در صفحات آخر قرار می‌گیرد و یا اصلا وجود ندارد، از سویی وزارت جهاد کشاورزی هم اهمیت چندانی به اطلاع‌رسانی نمی‌دهد در حالی که باید اطلاع‌رسانی را به عنوان یکی از معاونت‌های خودش قرار دهد.

وی با بیان اینکه کشاورزی به عنوان محور توسعه مغفول مانده و تنها شعار آن سر داده می‌شود، اظهارداشت: عدم استفاده از رسانه‌ها و اطلاع‌ رسانی یکی از موانع اصلی محور بودن کشاورزی در کشور است.

رمضانی‌نژاد گفت: قانون بهره‌وری کشاورزی و قانون پنجم توسعه در کشاورزی مصوبات زیادی دارد که هنوز بسیاری از آنها اجرایی نشده است در حالی که برجسته‌سازی این کاستی‌ها از سوی خبرنگاران می‌تواند به انجام بهتر و به موقع این مصوبات کمک کند.

وی افزود: مثلاً عدم ثبت مالکیت اراضی کشور مشکلاتی را برای تولید و کشاورزان به وجود آورده، زیرا سازمان نظام مهندسی کشاورزی به عنوان متولی صدور پروانه‌های بهره‌برداری تنها به زمین‌های سنددار پروانه می‌دهد بنابراین خیل عظیمی از کشاورزان نمی‌توانند به فعالیت‌های تولیدی نظیر تولید قارچ، گلخانه و غیره مشغول شوند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استانی تهران با اشاره به فعالیت‌های سازمان تصریح کرد: این سازمان با 25 هزار نفر عضو مأموریت ساماندهی دانش‌آموخته‌های رشته کشاورزی و در کنار آن آموزش و توانمندسازی آنها را برعهده دارد همچنین تلاش می‌کند تا مشاغل بخش خصوصی نیز تعریف و ساماندهی شود.

کد خبر 1381347

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha