تراب محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار داشت: شواهد سطحی به دست آمده از سطح این اثر بیانگر وجود استقرارهائی مربوط به دوران تاریخی مخصوصا اشکانی در این مکان است.
وی افزود: تسطیح سطح اثر و تبدیل آن به زمین کشاورزی، عبور جاده خاکی روستای تازه کند نصیرپور به روستای سید کندی و عبور تیرهای چراغ برق از حریم جنوبی از جمله دخل و تصرف انجام شده در این محوطه است که مطالعه باستان شناسی جامعی در مورد آن صورت نگرفته است.
محمدی با اشاره به وجه تسمیه اثر گفت: نام اثر متشکل از دو واژه "چالا چقور" به معنی ناهموار و چاله و "یری" به معنی زمین است که به دلیل ناهموار بودن زمین توسط اهالی روستای تازه کند نصیرپور به نام چالا چوقور یری نامگذاری شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان ضمن اشاره به آسیب های وارده به این محوطه آن را در حالت مضطرب خواند و گفت: بناهای تاریخی هر کشوری، بخشی از شناسنامه فرهنگی آن کشور است که ما موظف هستیم این میراث های گرانبها را حفظ کنیم.
تراب محمدی تصریح کرد: طبق ماده 564 قانون مجازات اسلامی، هر کس بدون اجازه سازمان میراث فرهنگی و برخلاف ضوابط مصوب اعلام شده از سوی سازمان مذکور به مرمت یا تعمیر، تغییر، تجدید و توسعه ابنیه یا تزئینات اماکن فرهنگی - تاریخی ثبت شده در فهرست آثار ملی مبادرت کند، به حبس از شش ماه تا دو سال و پرداخت خسارات وارده محکوم می شود.
لازم به ذکر است، محوطه چالا چوقور یری یکی از 16 اثر از میراث فرهنگی و معنوی آذربایجان شرقی است که در خرداد ماه سال جاری در سومین همایش شورای عالی سیاست گذاری در استان چهار محال و بختیاری در فهرست آثار ملی ایرانیان به ثبت رسید.
گفتنی است، این اثر در دامنه جنوبی کوه کند اوستی واقع شده و ارتفاع آن از سطح دریا هزار و 867 متر است.
نظر شما