به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی ناصحی عصر شنبه در جلسه کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی مازندران در دانشگاه علوم پزشکی مازندران افزود: سیمای سلامت مازندران تا پنج سال آینده در این برنامه لحاظ شده است.
وی اظهار داشت: سیمای سلامت مازندران و مشکلات و معضلات پیش روی سلامت شهروندان استان در این برنامه راهبردی بررسی شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی مازندران با اشاره به اینکه نقش سازمان های دولتی و مردم نهاد در ارتقاء شاخص های سلامتی استان در این سند راهبردی گنجانده شده است، تصریح کرد: تلاش همه جانبه مدیران استان برای اجرای صحیح این راهبرد احساس می شود.
ناصحی با بیان اینکه بر اساس این برنامه راهبردی سلامت مازندران، رتبه اول مرگ و میر در استان مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است، اظهار داشت: مصرف دخانیات سبب اصلی بیماریهای تنفسی و انواع سرطانها در مازندران شده است.
وی با اعلام اینکه بیش از دو سوم مردم در کشورهای توسعه یافته بیش از 70 سال عمر می کنند افزود: شاخص امید به زندگی در ایران و مازندران روند مثبتی به خود گرفته است.
وی با اشاره به اینکه بیماریهای قلبی عروقی، سرطان ها و حوادث سه دلیل اولیه علل مرگ و میرها در مازندران هستند، اظهار داشت: سن امید به زندگی در ایران برای مردان و زنان به ترتیب 71.1 و 73.6 بوده و این شاخص در مازندران 73.6 است.
قائم مقام وزیر بهداشت با بیان اینکه 6.1 درصد ایرانیها مبتلا به فشار خون می شوند، تصریح کرد: این میزان در مازندران رقمی معادل 6.4 درصد را نشان می دهد.
به گفته ناصحی، 4.7 درصد مردم مازندران مبتلا به دیابت بوده که از میانگین کشوری که 2.23 درصد بوده بالاتر است.
وی با بیان اینکه دلیل 38 درصد مرگ و میرها در ایران بیماریهای قلبی و عروقی است اظهار داشت: این رقم در مازندران عدد 42.5 درصد را نشان می دهد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه 13.57 درصد مردم مازندران بر اثر ابتلا به بیماری سرطان جان خود را از دست می دهند، گفت: 11.7 درصد فوتی های مازندران ناشی از انواع حوادث است.
وی با بیان اینکه مشکلات زیست محیطی، دفن فاضلاب ها، دفع سموم آفات نباتی به عنوان تهدیدهای اساسی در سلامت مردم مازندران مشهود است اظهار داشت: مازنیها رتبه اول افراد چاق را در کشور به خود اختصاص دادند.
نظر شما