غلامعباس فاضلی، منتقد در ارزیابی مجموعههای ماه رمضان به خبرنگار مهر گفت: به نظرم وضعیت سریالهای رمضان امسال نشان میدهد دوستان به بنبست جدی رسیدهاند و باید در این باره مسئولان تدابیری بیندیشند، چرا که در صورت حل نشدن مشکلات در سالهای بعد به انحطاط پیش میرویم.
وی در ادامه افزود: در سال 74 ساخت مجموعههای رمضان شروع شد. در آن سالها یک یا دو مجموعه با حال و هوای ماه رمضان پخش میشد. تا اینکه رفته رفته این نوع سریالها در رمضان با استقبال مخاطبان رو به رو شد و به صورت گستردهتر دنبال شد. در سالهای اول فقط داستانهای معنوی درباره رستگاری و گناه در زندگی معاصر پرداخت میشد.
فاضلی خاطرنشان ساخت: اما در سالهای بعد مجموعههای رمضان جدیتر دنبال شد و با سه مضمون رو به رو شدیم. دسته اول داستانهای شیطان، رفت و برگشت به عالم برزخ، دسته دوم کمدیهای سخیف و پیش پا افتاده با مضمون پیدا کردن گنج و کلاه گذاشتن سر همدیگر و دسته سوم سریالهایی بودند که انتقادهای صریح به جامعه مذهبی داشتند.
این منتقد ادامه داد: در سه تا چهار سال اخیر شاهد تکرار این موضوعها در مجموعههای رمضان هستیم و شاهد تزریق ایدههای جدید نبودیم. اکثر داستان مجموعهها مربوط به رفت و برگشت آدمهای مختلف به عالم برزخ شده است. از سوی دیگر کارگردانان از بازیگران و عوامل تکراری هم برای ساخت مجموعههای رمضانی استفاده میکنند.
وی خاطرنشان ساخت: به همین دلیل شاهد خلاقیت در کارگردانی، مضمون، ساختار و بازیگری نیستیم. در سالهای دور در مجموعههای رمضان سفره سحری و افطاری نشان داده میشد که معتقدم چندان هم الزامی نبود. در حال حاضر هم شاهد مجموعههایی در ماه رمضان هستیم که موضوع آن ارتباطی به ماه رمضان ندارد و میتواند در هر زمان از سال روی آنتن برود.
فاضلی در پایان افزود: متاسفانه با شکست همه جانبه در مجموعههای ماه رمضان رو به رو شدیم و مسئولان و فیلمسازان نتوانستند توقعات مخاطبان را در ماه رمضان پاسخگو باشند. امیدواریم در سالهای آتی شاهد مجموعههای مناسبی در ماه رمضان باشیم.
نظر شما