۲۲ آذر ۱۳۸۳، ۱۷:۲۸

وزير صنايع و معادن در مراسم افتتاحيه نمايشگاه هفته پژوهش :

نوآوران براي تبديل ايده هايشان به دانش و فناوري وام چهار درصد دريافت مي كنند // بخش هاي خصوصي موظفند دو درصد از درآمد خود را به بخش پژوهش اختصاص دهند

وزير صنايع و معادن در مراسم افتتاحيه نمايشگاه هفته پژوهش در محل دائمي نمايشگاه بين المللي گفت: در مراكز كارآفريني صنعت اگر ايده هايي قابليت تبديل به دانش و فناوري را داشته باشند مورد حمايت قرار مي گيرند و وام با بهره چهار درصد به صاحبان ايده ها پرداخت مي شود.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، مهندس اسحاق جهانگيري افزود: بخش صنعت بر اساس راهبردي كه براي آن تعيين شده است حركت مي كند و در اين راهبرد توليد محصولات قابل عرضه و رقابت در بازارهاي جهاني مورد توجه قرار گرفته است. امروز صنعت كشور به نقطه اي رسيده است كه چاره اي جز ورود به بازار جهاني ندارد و براي محقق شدن اين امر بايد مديريت علمي در تمام سطوح صنعت ايجاد شود. بايد صنعت كشور، صنعتي با محوريت دانش و علم باشد و خوشبختانه در برنامه چهارم نيز به اين موارد تاكيد و توجه شده است.

وي تصريح كرد: در صنعت، تكنولوژي نقش اصلي را خواهد داشت و صنعت با استفاده و اتكا به تكنولوژي مي تواند احيا شود. با استفاده و بهره مندي از صنعت بر پايه توسعه علمي مي توان بر برخي از مشكلات مردم مانند اشتغال فائق آمد.

وزير صنايع و معادن در ادامه يادآور شد: رقايت پذيري با توجه به رويكرد فناوري، توسعه پژوهش در صنعت و معدن همگام با استراتژي توسعه صنعتي كشور، توسعه فرايند نوآوري در كشور با هدف تبديل ايده ها به محصولات از اهداف و محورهاي پژوهش در وزارت صنايع و معادن است.

وي تصريح كرد: علوم و صنايع پيشرفته اي كه قابليت تبديل به فناوري را داشته باشند در اولويت برنامه هاي وزارت است. نانوتكنولوژي، بيوتكنولوژي، هوافضا، مواد پيشرفته و ... از جمله مواردي است كه مورد توجه وزارت صنايع و معادن قرار گرفته است. حتي دراين زمينه 6 شركت سرمايه گذاري در سازمان گسترش ايجاد شده است كه هر كدام از آنها به فناوري رسيده اند. محققاني كه ايده هاي قابل تبديل به محصول و دانش فناوري داشته باشند مي توانند در اين مراكز ايده هاي خود را به محصول تبديل كنند. محققان و صاحبان ايده مي توانند دانش و فناوري خود را بفروشند و توليد را به دست سرمايه گذاران ديگر بسپارند و اگر مايل به سرمايه گذاري نيز هستند زمينه مشاركت آنها در توليد نيز فراهم مي شود.

جهانگيري با اشاره به اينكه وزارت صنايع و معادن در در زمينه ارتباط دانشگاه و صنعت ماموريت گرا است، گفت: بخش هاي خصوصي و دولتي راهكاري جز ايجاد مراكز تحقيقاتي و پژوهشي ندارند و در اين مورد 1000 واحد صنعتي و مركز R&D در كشور ايجاد شده است .

همچنين براي تبديل تحقيقات كاربردي به فناوري مراكز كوچك كسب و كار ايجاد شده است. تا كنون 8 مركز به اين منظور با همكاري 6 دانشگاه و 2 پژوهشكده ايجاد شده است. اين مراكز امكان استفاده از تمام ظرفيت محققان دانشگاه ها را ايجاد مي كند. تا كنون 248 طرح تحقيقاتي در زمينه توليد دانش و فناوري ارائه شده است كه 58 طرح آن به تصويب رسيده است.

وزير صنايع و معادن به مراكز كارآفريني اشاره كرد و يادآور شد: در مراكز كارآفريني اگر ايده هايي قابليت تبديل به دانش و فناوري را داشته باشند مورد حمايت قرار مي گيرند و وام با بهره چهار درصد به صاحبان ايده ها پرداخت مي شود.

جهانگيري تصريح كرد: از بخش خصوصي حمايت نرم افزاري صورت مي گيرد و آنها نيز موظف هستند دو درصد از درآمد و سود خود را صرف پژوهش كنند.

کد خبر 138299

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha