به گزارش خبرنگار مهر، واگذاری اصلاح روند بازنشستگی اعضای هیئتعلمی دانشگاه به وزرای علوم و بهداشت در جلسه 693 شورای عالی انقلاب فرهنگی که سه شنبه 28 تیر ماه به ریاست محمود احمدینژاد رئیس جمهور برگزار شد به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است.
محمدرضا مخبر دزفولی - دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در این باره گفته است: مقرر شده بر اساس بند 20 قانون پنجم توسعه تصمیمگیری درباره اصلاح روند بازنشستگی اعضای هیئتعلمی دانشگاه به وزرای علوم و بهداشت به همراه هیئت امنای مرکزی این وزارتخانهها واگذار شود. بر این اساس و با ایجاد وحدت رویه در این زمینه، دانشگاههای کشور باید مطابق چارچوب تدوین شده توسط این گروه عمل کنند و با این روال دیگر شاهد رفتار سلیقهای در خصوص بازنشستگی اساتید دانشگاهها نخواهیم بود.
سوالاتی که پیرو مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی میتوانست مورد طرح قرار گیرد اعم از این بود که وزرای علوم و بهداشت چه زمانی و با چه کیفیتی رأی خود درباره بازنشستگی اعضای هیئت علمی را به صورت ابلاغیه درمیآورند؟ آیا رأی وزرای علوم و بهداشت و نظر هیئتهای امنای مرکزی این وزراتخانهها درباره بازنشستگی اساتید باید به شورای عالی انقلاب فرهنگی برود و مصوبه این شورا را بگیرد تا لازم الاجرا شود و ...
عباس طائب دو هفته پیش در گفتگو با خبرگزاری مهر در پاسخی کوتاه، اصلاً سوالات موجود درباره بازنشستگی اساتید را منتفی کرد. پاسخ طائب این بود که اصلاً ابلاغیه جدیدی از سوی وزیر علوم وجود نخواهد داشت که حال بخواهند کیفیتی برایش قائل شوند یا زمانی برای صدور ابلاغیه تعیین کنند.
مشاور عالی وزیر علوم به مهر گفته بود: "وزیر علوم ابلاغیه جدیدی درباره بازنشستگی اعضای هیئت علمی نخواهد داشت بلکه وزیر علوم میتواند علی رغم قانون، حسب مورد افزایشهای خاص از نظر سن بازنشستگی برای اعضای هیئتعلمی که در دانشگاه نیاز به آنها وجود دارد را در نظر بگیرد."
با وجود اظهارات عباس طائب مبنی بر اینکه اصلاً ابلاغیه جدیدی از سوی وزیر علوم درباره سن بازنشستگی اعضای هیئت علمی وجود نخواهد داشت، مهدی ایرانمنش معاون وزیر علوم و رئیس مرکز هیئتهای امنا و هیئتهای ممیزه وزارت علوم در گفتگو با خبرگزاری مهر خبر دیگری در این زمینه داد که مشروح آن در پی میآید.
* خبرگزاری مهر - گروه حوزه و دانشگاه: آقای دکتر ایرانمنش؛ شورای عالی انقلاب فرهنگی تصمیمگیری درباره اصلاح روند بازنشستگی اعضای هیئتعلمی دانشگاه را به وزرای علوم و بهداشت به همراه هیئت امنای مرکزی این وزارتخانهها واگذار کرده بود. آیا اقدامی در این زمینه صورت گرفت؟
- مهدی ایرانمنش: بله، بخشنامه مربوطه تا یک یا دو روز آینده یا تا پایان هفته جاری توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نهایی میشود.
* در این بخشنامه چه چیزهایی مشخص شده است؟
- بخشنامه مشخص کرده که سنوات خدمت اعضای هیئت علمی دانشگاه به چه شکل باشد.
* خوب تشریح کنید که سنوات خدمت اعضای هیئت علمی دانشگاه به چه شکل میشود.
- بخشنامه تا به امضای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نرسد، نمیدانیم که چه میشود.
* آیا در پیشنویس این بخشنامه پیشنهاد جدیدی برای سن بازنشستگی اعضای هیئت علمی دادهاید؟
- بله، پیشنهادمان به نفع اعضای هیئت علمی است و در این راستا است که آن دسته از اعضای هیئت علمی که دانشگاه به آنها نیاز دارد را بیشتر بتوانیم بکار بگیریم. آنچه در این بخشنامه دیده شده این است که سن بازنشستگی اعضای هیئت علمی افزایش پیدا کند تا بتوان از اعضای هیئت علمی بیشتر استفاده کرد. افزایش سن بازنشستگی اعضای هیئت علمی خصوصاً آنها که در مرتبههای بالاتر هستند مدنظر است تا دانشگاهها بیشتر بتوانند از وجودشان استفاده کنند.
* آیا افزایش سن بازنشستگی صرفاً برای اعضای هیئت علمی در مرتبههای استاد تمام یا دانشیار دیده شده است؟
- خیر، به طور کلی برای اعضای هیئت علمی در همه مرتبهها است. افزایش سن بازنشستگی برای اعضای هیئت علمی مربی و استادیار با شرایط خاصی است. بالاخره هر چه مرتبه عضو هیئت علمی بالاتر باشد دانشگاه به حضور وی بیشتر نیاز دارد. اما در کل سن بازنشستگی اعضای هیئت علمی در پیشنویس بخشنامه جدید افزایش پیدا کرده است.
* به این ترتیب سن بازنشستگی اعضای هیئت علمی در مرتبههای مختلف به چند سال میرسد؟
- هر موقع بخشنامه مربوطه توسط وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأیید و امضا و ابلاغ شد عددها نیز مشخص میشوند.
* آیا وزارت علوم و وزارت بهداشت به طور مشترک پیشنویس این بخشنامه را تهیه کردهاند؟
- خیر، وزارت بهداشت به طور جداگانه برای خودشان در این زمینه کار میکنند.
* آیا پس از اینکه بخشنامه مربوط به سن بازنشستگی اعضای هیئت علمی توسط وزیر علوم تأیید شد نیازی به تأیید شورای عالی انقلاب فرهنگی وجود دارد؟
- خیر، شورای عالی انقلاب فرهنگی در این زمینه تفویض اختیار کرده است.
نظر شما