عبدالحسین بیات در گفتگو با مهر درباره مهمترین راهکارهای جذب سرمایه برای توسعه صنعت پتروشیمی گفت: در سالجاری به عنوان سال نخست اجرای برنامه پنجم توسعه جذب 20 میلیارد دلار منابع مالی و اعتباری برای ساخت و توسعه واحدهای پتروشیمی هدف گذاری شده است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر اینکه در چهار ماهه نخست سالجاری حدود چهار میلیارد و 500 میلیون دلار در طرحهای مختلف صنعت نفت جذب سرمایه انجام گرفته است، تصریح کرد: جذب این میزان سرمایه منجر به شتاب در طرح توسعه برخی از واحدهای پتروشیمیایی مشور شده است.
معاون وزیر نفت ادامه داد: این سرمایه گذاریهای چهره فاز دوم توسعه صنعت پتروشیمی در بندر عسلویه را کاملا متفاوت کرده به طوری که هم اکنون عملیات اجرایی برخی از پروژه در این منطقه آغاز شده است.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اعلام اینکه یکی از راهکارهای تامین منابع مالی طرحهای پتروشیمی استفاده از تسهیلات صندوق توسعه ملی است، اظهار داشت: بر این اساس پیش بینی می شود امکان برداشت هفت تا هشت میلیارد دلار برای توسعه واحدهای پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه از صندوق توسعه ملی فراهم شود.
این مقام مسئول همچنین با یادآوری اینکه برای اجرای و راه اندازی حدود 68 واحد پتروشیمی در برنامه پنجم توسعه یک برنامه زمان بندی و اولویت بندی تعریف شده است، تاکید کرد: مطابق با این سیاست هم اکنون 14 طرح در مرحله تامین منابع مالی داخلی و خارجی قرار دارند.
وی با اعلام اینکه متوسط پیشرفت اجرایی این 14 طرح پتروشیمی بیش از 55 درصد ارزیابی می شود، افزود: برای تکمیل و بهره برداری از این واحدها در مجموع به حدود 10 میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز است.
بیات همچنین از قرار گرفتن ساخت 20 طرح پتروشیمی در اولویت دوم شرکت ملی صنایع پتروشیمی خبر داد و اظهار داشت: تاکنون قراردادهای تجاری و گشایش اعتبار تعداد چهار طرح پتروشیمی آنجام شده است.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه مابقی این طرحها در مرحله ارزیابی اقتصادی و سایر مطالعات تکمیلی قرار دارند، خاطر نشان کرد: هدف دولت ایجاد زیرساختهای سرمایه گذاری همچون زمین، خوراک کافی و اخذ مجوزهای سرمایه گذاری بخش خصوصی و خارجی در صنعت پتروشیمی است.
به گزارش مهر، پیش بینی می شود امسال هفت تا هشت طرح جدید پتروشیمی در مدار بهره برداری قرار بگیرند که با راه اندازی این طرحها ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی با افزایشی حدود 8 میلیون تنی به 60 میلیون تن در سال می رسد.
در صورت تکمیل و راه اندازی این واحدها ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ایران به یک قدمی عربستان سعودی به عنوان یکی از رقبای پتروشیمی کشور خواهد رسید.
نظر شما