به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله حسین مظاهری در ادامه مبحث فضیلتهای فراموش شده در جمع طلاب و مردم اصفهان با تشریح اقسام غیرت و غیرتمندی، از غیرت فردی، غیرت اجتماعی، غیرت نسبت به وطن و غیرت دینی به عنوان برخی از اقسام غیرت نام برد و افزود: یک مسلمان ایرانی علاوه بر غیرت فردی و محافظت از حجاب وعفاف محارم خود باید غیرت اجتماعی داشته باشد و حافظ عفت و پاکدامنی همه زنان جامعه باشد.
وی با اشاره به اینکه عفت زنان و غیرت مردان دو فضیلت پسندیده و دو میوه درخت بزرگ حیاء است اظهار داشت: در عصر حاضر این عفت و غیرت دچار خدشه شده است.
رئیس حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: اگر وضعیت به همین صورت ادامه یابد در آینده شاهد نهادینه شدن بیعفتی و بیغیرتی در جامعه خواهیم بود که تبعات و خسارتهای فراوانی به همراه خواهد داشت.
وی در زمینه غیرت نسبت به وطن اضافه کرد: هر کسی باید وطن خود را دوست داشته باشد و نسبت به آن غیرتمند باشد و به خصوص همه ایرانیان باید علاوه بر تلاش در جهت فراگیری فضایل اخلاقی و ارزشهای انسانی در کشور عزیز ایران با به کارگیری امکانات و استعدادهای فردی و اجتماعی در راستای پیشرفت علمی و صنعتی کشور کوشش کند.
آیتالله مظاهری تاکید کرد: غیرت ایرانی اقتضا میکند که با تلاش و فعالیت مستمر و مداوم ایران در عرصه علم و دانش و نیز در میدان صنعت و تولید، خودکفا و در جهان و در بین جهانیان، سربلند و سرافراز باشد.
وی ضمن تبیین غیرت دینی ادامه داد: غیرت دینی یک مسلمان به این معناست که اگر همه دنیا را به او ببخشند و از او بخواهند ذرهای در برابر دین و دستورهای دینی بیتفاوت باشد هرگز به چنین معاوضهای تن ندهد.
رئیس حوزه علمیه اصفهان با اشاره به جایگاه برجسته دو فضیلت عفت و غیرت در تعالیم ادیان الهی و به ویژه دین مبین اسلام اهمیت غیرت فردی و غیرت اجتماعی را به عنوان دو قسم زیربنایی از اقسام غیرت دانست و بیان داشت: بیش از 20 آیه از قرآن کریم و بیش از هزار روایت از اهلبیت(ع) به دو موضوع عفت و غیرت اختصاص دارد که این آیات و روایات علاوه بر پیشگیری از بروز مفاسد اخلاقی ناشی از بیعفتی و بیغیرتی، گرفتاریهای دنیوی و عذابهای دردناک اخروی حاصل از دو رذیلت بیعفتی و بیغیرتی را گوشزد میفرماید.
وی با تعریف واژه غیرت گفت: مرد با غیرت کسی است که همه زنان جامعه را به مثابه نوامیس خود بداند و نسبت به عفت آنان حساسیت دینی داشته باشد و علاوه بر پرهیز از نگاه یا رفتار آلوده نسبت به زنان جامعه با نگاه شهوتآمیز و رفتار خلاف شئون سایر مردان که از بیغیرتی آنان سرچشمه میگیرد نیز برخورد کند.
آیتالله مظاهری افزود: بیغیرت کسی است که نسبت به حجاب و عفاف و نحوه گفتگو و معاشرت همسر و محارم خود با مردان بیگانه و نامحرم و همچنین نسبت به عفت سایر زنان جامعه حساسیت نداشته باشد.
وی ضمن تبیین برخی آیات قرآن کریم که درباره حجاب و عفاف نازل شده اظهار داشت: قرآن کریم افزون بر اینکه زن و مرد را به کنترل نگاه و چشمپوشی از نگاه آلوده امر میفرماید، زینت و آراستگی زن مسلمان را تنها در مقابل شوهر و محارم او مجاز میشمارد و زنان با ایمان را از جلب نظر نامحرم در گفتار، کردار و حتی نوع راه رفتن و معاشرت منع میفرماید.
رئیس حوزه علمیه اصفهان تصریح کرد: قرآن کریم ضمن تقبیح هرگونه اختلاط زن و مرد و نشست و برخاست و گفتگوی غیرضروری و تحریکآمیز افراد نامحرم با همدیگر، اختلاط زن و مرد در جامعه را فسادآور و موجب ناپاکی زنان و مردان برمیشمرد و سرانجام اختلاط و بیاحتیاطی در روابط زن و مرد را بیعفتی میداند.
وی با نکوهش شدید برقراری دوستی بین دختران و پسران و زنان و مردان نامحرم اضافه کرد: قرآن کریم برقراری رابطه دوستانه بین دو جنس مخالف را در کنار گناه بزرگ بیعفتی قرار داده و میفرماید زن و مرد شایسته با جنس مخالف خود طرح دوستی و رفاقت نمیریزند و مرتکب اعمال منافی عفت نیز نمیشوند.
آیتالله مظاهری تاکید کرد: از چنین آیاتی استفاده میشود که گناه تمایل زن و مرد نامحرم نسبت به یکدیگر و دوستی آنان با هم نظیرِ گناه تجاوز و فحشا است و کسانی که مرتکب چنین گناهانی شوند از نظر قرآن کریم انسان شایسته نیستند.
وی با اشاره به آیات دیگری از قرآن کریم حدود پوشش و حجاب مورد پسند دین اسلام را یادآور شد و اظهار داشت: قرآن کریم از زنان مسلمان انتظار دارد برای حضور در جامعه پوشش چادر را انتخاب کنند و چادر را علامت شخصیت آنان بر میشمرد ضمن اینکه آیات نورانی قرآن کریم به صراحت به ضرورت وجود مقنعه زیر چادر به صورتی که زیرگلو و روی سینه را بپوشاند تأکید میورزد.
رئیس حوزه علمیه اصفهان به برخی دیگر از آثار سوء دنیوی و اخروی ناشی از بیغیرتی اشاره کرد و گفت: انسان بیغیرت قسیالقلب میشود و از آثار سوء قساوت قلب میتوان به گرفتاری و برخورداری از زندگی ناآرام و توأم با غم، غصه، اضطراب و نگرانی در دنیا اشاره کرد و در آخرت نیز افراد بیغیرت با همان سیرتی که در دنیا داشتهاند مورد خطاب ملکوتیان قرار میگیرند و پس از ورود به محضر خداوند متعال، مغضوب ذات باریتعالی شده و به جهنم فرستاده خواهند شد.
وی با اشاره به عفت و غیرت قابل تحسین ایرانیان باستان تاکید کرد: در آثار تاریخی نظیر تخت جمشید کوچکترین اثری مبنی بر اختلاط زن و مرد در آن دوران دیده نمیشود و این موضوع نمایانگر غیرت والای مردان و عفت قابل تقدیر زنان در ایران باستان است.
آیتالله مظاهری ادامه داد: طبق مستندات آثار باستانی و تاریخی دیگر اجداد و نیاکان ما در ادوار مختلف، از دوران ساسانیان گرفته تا حتی دوران قاجار از عفت و غیرت شایستهای برخوردار بودهاند.
وی تصریح کرد: نسل کنونی باید حافظ عفت و غیرت نیاکان خود باشد و بیش از این اجازه رخنه مفاسد اخلاقی را به درون خانوادهها و اجتماع ندهد وگرنه باید منتظر عواقب خطرناکی در این زمینه باشیم.
نظر شما