۲۳ آذر ۱۳۸۳، ۱۳:۰۹

با تكرار اظهارات گستاخانه و تهديد آميز بر ضد تهران و دمشق ؛

رئيس جمهور موقت عراق : براي اثبات دخالت ايران و سوريه در عراق مدارك مستند داريم

غازي الياور با تكرار اتهامات بي پايه و اساس خود بر ضد ايران مدعي شد آنچه گفتم نه اتهامات بلكه حقايقي است كه بر اساس اسناد و مدارك بر زبان رانده ام و دولت موقت در ارائه اين اسناد و مدارك مربوط به دخالت برخي همسايه ها (ايران و سوريه ) كوتاهي كرده است.

 

به گزارش خبرگزاري مهر، غازي الياور در گفتگو با روزنامه الشرق الاوسط در اظهاراتي تهديد آميز گفت : آتش تروريسم همسايگان عراق را خواهد سوزاند اگر درخاموش كردن آن پيش از انتقال به آنها به عراقيها كمكي نكنند.

الشرق الاوسط نوشت : رئيس جمهورموقت عراق كه پست وي كاملا تشريفاتي است در جدي ترين هشدارخود به همسايگان عراق آنها را تهديد كرد كه آتش خشونت و تروريسم افروخته در عراق ممكن است دامن همسايگان را اگر به عراق در خاموش كردن آن با متوقف كردن حمايت مستقيم يا غير مستقيم از برخي عوامل بروز اين آتش كمك نكنند، بگيرد.

الياور درباره موضوع اعمال خشونت آميز وتروريستي بار ديگر اتهامات گذشته خود را بر ضد برخي كشورهاي همسايه به اينكه اين گروه ها حمايت مالي و لجستيكي از برخي كشورهاي همسايه و دستگاه هاي دولتي آنها بويژه ايران و سوريه دريافت مي كنند، تكرار كرد.

الياور كه در گذشته از نقش مثبت ايران و حمايت هاي اين كشور سخن مي گفت در چرخشي 180 درجه كه متاثر از سفر اخير به واشنگتن و فشارهاي آمريكا است، مدعي شد كه اينها تنها اتهامات نيست بلكه از واقعيت هايي كه اسناد ومدارك هم از آنها حمايت مي كند سخن مي گويد و اعتراف مي كند كه دولت عراق در نشان دادن ادله و مدارك مربوط به اين دخالت ها كوتاهي و قصور كرده است.

به گزارش مهر،  وي درواكنش به تكذيب اين اتهامات و ادعاها از سوي ايران و سوريه به اين نكته اشاره كرد كه دستگاههاي خاص در بسياري از دولت هاي جهان سوم در ايجاد دولت در دولت موفق عمل كرده اند .

الياور به شدت به همسايگان عراق هشدار داد اگر با عراق در متوقف كردن تروريسم و خشونت همكاري نكنند آنها نيز همانند عراقي ها ازاين مسائل رنج خواهند كشيد زيراهنگامي كه آتش درخانه همسايه ات زبانه كشد توبايد آن را نه فقط به خاطر همسايه خاموش كني بلكه به اين خاطر كه مبادا اين آتش هم به خانه خود سرايت كند .

وي همچنين از موضع منفعلانه و منفي رژيم هاي عرب حاشيه خليج فارس در قبال تحولات عراق هم انتقاد كرد و اعلام كرد كه اين كشورها بايد از موضع سكوت منفي به موضع دخالت مثبت (بنا به تعبيروي) منتقل شوند.

رئيس جمهور موقت عراق گفت : نه فقط به عنوان يك رئيس جمهوربلكه به عنوان يك شهروند عادي عراق اعتماد كامل به تحقق سه مساله كه بر روي آن حساب بازكرده است، دارد اول موفقيت برگزاري انتخابات 30 ژانويه (11بهمن) دوم شكست نيروهايي كه مروج تروريسم و خشونت با حمايت ثابت برخي همسايگان درعراق هستند و تشكيل دولت جديد قدرتمند حساب بازكرده است.

به گزارش مهر، رئيس جمهور موقت عراق با حمايت از برگزاري انتخابات اين كشور در موعد مقرر در عين حال اعلام كرد كه به آرا و نظرات عراقي هايي كه خواهان تاخير انتخابات هستند، احترام مي گذارد و ميان آنها ومخالفان و كساني كه به دنبال خرابكاري در مسير اجراي آن هستند تفاوت قائل است، اما معتقد است تاخير دربرگزاري انتخابات يك علامت اشتباه به خرابكاران وتروريست ها است به اينكه مي توانند پيروز شوند و ضمن تضعيف اعتماد به دولت عراق آرزوهاي اكثريت ملت عراق را نقش بر آب كنند و نااميد كنند .

الياور اعتماد زيادي دارد كه اولين انتخابات آزاد و سراسري در تاريخ عراق پس از گذشت بيش از نيم قرن در تشكيل نظام دمكراتيك مستحكم با تمام گرايش هاي فرقه اي و طائفه اي منجر شود .

وي تصريح كرد ديگر زمان سوپرمن ها درجهان بسر آمده است و عراق جديد هرگز شاهد صدام جديد نخواهد بود و سوپرمن ها را فقط بايد در فيلمهاي سينمايي ديد .

وي به اين اشاره كرد كه برخي گروه هاي داخلي و منطقه اي اموال هنگفتي را براي جلب  راي دهندگان و نامزدهاي انتخابات عراق و تاثير گذاري بر آنها هزينه مي كنند .وي افزود : رئيس جمهور موقت عراق قول برگزاري انتخابات كاملا سالم و شفاف را نمي دهد اما مي گويد چه بسا چنين موضوعي در تمام جهان هم نباشد پس چرا بايد انتظار داشته باشيم كه در عراق هم باشد؟

الياور با وجود تهديدهاي علني بر ضد برخي همسايگان عراق به كشورهاي همسايه و ديگر كشورهاي جهان تاكيد مي كند كه دولت جديد عراق پايه هاي خود را در سال آينده بر اساس مبادله محبت و نه جنگ بر خلاف رژيم صدام و بر اساس منافع مشترك بويژه با همسايگان بنا خواهد كرد.

به گزارش مهر، وي ديدگاه تشكيل بازارمشترك ميان عراق و همسايگان و كشورهاي عضو شوراي همكاري خليج فارس را ارائه مي كند .

به گفته وي در سفر به آمريكا چهار خواسته از مقامات اين كشور مطرح كرده است كه شامل اول اينكه امنيت در عراق فقط بدست عراقي ها ممكن است و لذا بايد ارتش جديد عراق و دستگاه هاي امنيتي سريعا شكل گيرد و تجهيز شود تا بتواند حمايت مرزها و امنيت داخلي را برعهده گيرد ، دوم ضرورت برگزاري انتخابات درموعد مقرر و فراهم كردن تضمين هاي لازم براي امنيت شهروندان ، عدم تكرار حوادث فلوجه در هيچ شهر ديگر عراق و توقف تخلفات موسسات و شركت هايي آمريكايي مربوطه در بازسازي عراق و تجاوز آنها به حقوق شركت هاي عراقي و پيمانكاران عراقي بازسازي عراق بايد ماهيت تماما عراقي داشته باشد.

به گزارش مهر،  وي از انديشه همكاري چند جانبه از جمله نظامي با قدرت هاي بزرگ بويژه آمريكا حمايت مي كند و آن را به نفع منافع ملي عراق قلمداد مي كند .

بر اساس عقيده الياور عقد معاهده هاي صلح و عدم تجاوز و برقراري روابط اقتصادي مستحكم با همسايگان عراق و عقد توافقات همكاري نظامي با قدرت هاي بزرگ از جمله آمريكا همانند توافقاتي كه كويت وبحرين با اين كشور منعقد كرده اند، به نفع عراق است

کد خبر 138528

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha