دکتر "سید جلال ساداتیان" دیپلمات سابق ایران در لندن و تحلیلگر مسائل انگلیس در تشریح تحولات این کشور به خبرگزاری مهر گفت: در هر کشوری عده ای ناراضی هستند و این نارضایتی ها را در یک مقطع زمانی بروز می دهند در انگلیس هم اینگونه است و نارضایتی هایی که وجود دارد موجب بروز اعتراض در مناطق و شهرهای مختلف شده است. این نارضایتی ها بخاطر بیکاری، مشکلات اقتصادی و بعضا تصمیمات اتخاذ شده از سوی دولت از جمله گران کردن شهریه ها و فشارهایی که به خانواده ها می آید، اعتراضات را گسترش داده است.
گمانه زنی هایی هست مبنی بر این که دولت انگلیس از این شرایط برای پنهان کردن بحرانهای اصلی و نگرانی های مالی خود استفاده کرده و بدلیل مشکلاتی که دارد اعتراضات را ناشی از کم کاری پلیس جلوه داده و مردم را سرگرم این مسائل می کند.
|
وی با اشاره به برخورد خشونت بار با معترضان افزود: برخوردهای بدی صورت گرفته و مثلا پلیس در جایی خشونت به خرج داده و این خشونت باعث شده کسانی که بدلیل مسائل دیگری ناراضی هستند در این خشونتها درگیر شوند. در ماجرای اخیر انگلیس نیز با کشته شدن یک نفر موج اعتراضات گسترش پیدا کرد و بدنبال تعداد بیشتری از افراد کشته شدند. از جمله سه مسلمانی که بدلیل حفاظت از یک پمپ بنزین توسط گروههای مهاجم با خودرو زیرگرفته و کشته شدند.
دکتر ساداتیان یادآور شد: در این مورد کار به جایی رسید که مردم به این بی عملی و ناظر بودن پلیس اعتراض کردند. اینها جنبه های ظاهری و تحلیلهایی است که در ارتباط با انگلیس مطرح است. یک سری حدس و گمان هایی هم در این راستا مطرح است و تحلیلها به این سمت می رود که دولت انگلیس از این شرایط برای پنهان کردن بحرانهای اصلی و نگرانی های مالی خود استفاده می کند، لندن بدلیل مشکلاتی که دارد اعتراضات را ناشی از کم کاری پلیس جلوه داده و مردم را سرگرم این مسائل کند، اما این که چقدر این تحلیلها به واقعیت نزدیک باشد، مشخص نیست.
وی با اشاره به نحوه برخورد دولت با اعتراضات اظهار داشت: دولت انگلیس با اعتراضات در ابتدا با آرامش برخورد کرد اما پس از آن با اعتراضات مردم و پارلمان به عملکرد پلیس مواجه شد، این انتقادها به این دلیل بود که چرا پلیس کنار ایستاده و آنگونه که باید با معترضان برخورد نکرده است.
دیپلمات سابق ایران در لندن با انتقاد از اوباش نامیده شدن معترضان از سوی دولت انگلیس اظهار داشت: هر چند در اعتراضات انگلیس بودند کسانی که به برخی مراکز حمله کرده و دست به غارت زدند اما اینطور نیست که همه معترضان از یک قماش باشند. در حالت کلی شرایطی فراهم شد که افراد نارضایتی خود را در یک قالبی نشان دادند. در انگلیس محدودیتی برای اعتراض مدنی وجود ندارد ولی شرایط به گونه ای شد که عده ای بیایند فروشگاهها را غارت کنند، در چنین اوضاعی عده ای با خشونت با این ماجرا برخورد می کنند، اینها تیپهای ویژه و متعلق به قشرهای خاص هستند. برخی تلاش دارند بگویند که اینها مسلمان هستند، اما این گونه رفتارها بیشتر به گروههای نژادپرست می خورد که چنین خشونتهایی را مرتکب شوند. آنها بدنبال ارتکاب این گونه خشونتها و انداختن آن به گردن رنگین پوستان و مهاجرانی هستند که در انگلیس زندگی می کنند و این گروهها حضور آنان را بر نمی تابند.
دکتر ساداتیان تاکید کرد: از جمله مشکلات ریشه ای که در انگلیس وجود دارد فاصله طبقاتی و تبعیض نژادی است که از سالهای دور در این کشور وجود داشته است. شاید ظاهرا به نظر بیاید که نژادپرستی وجود ندارد اما در واقع نحوه برخورد با غیرانگلیسی ها، انتقادهایی که به نحوه استخدام سیاهپوستان وجود دارد و مسائلی از این دست نشانگر وجود چنین رویکردی در دستگاههای این کشور است.
از جمله مشکلات ریشه ای که در انگلیس وجود دارد فاصله طبقاتی و تبعیض نژادی است. در واقع نحوه برخورد با غیرانگلیسی ها و انتقادهایی که به نحوه استخدام سیاهپوستان وجود دارد نشانگر وجود چنین رویکردی است. |
|
وی افزود: نحوه تقسیم منابع و امکانات زندگی و تسهیلات رفاهی موجود در جامعه موجب شده که اقشاری در طبقات پایین تر جامعه کمتر از این منابع بهره مند شوند، فرزندانشان کمتر بتوانند به مراتب بالای علمی و اجتماعی رسیده و در همان شرایط طبقات متوسط به پایین بمانند. در حالی که افراد برخوردار از این امکانات می توانند به مشاغل بهتری برسند، چون می توانند بهتر زندگی و تحصیل کنند و ارتباطات بهتری داشته باشند، اینها شرایطی است که در جامعه انگلیس وجود دارد و قابل نفی نیست.
کارشناس مسائل انگلیس در پایان گفت: نظام سیاسی انگلیس می تواند تا حدودی اعتراضات را کاهش داده و به آن پاسخ دهد، یعنی مکانیزمهایی در این سیستم وجود دارد که می تواند این اعتراضات را جمع کند اما اینکه به طور کلی بتوان ریشه این اعتراضات را برطرف کرد، ممکن نیست، چون اینها مشکلاتی است که در جامعه انگلیس وجود دارد.
نظر شما