۲۶ مرداد ۱۳۹۰، ۹:۲۸

مشتاق به مهر خبر داد:

اجرای مبارزه بیولوژیک در 1300 هکتار از اراضی شالیکاری رودسر

اجرای مبارزه بیولوژیک در 1300 هکتار از اراضی شالیکاری رودسر

رودسر - خبرگزاری مهر: مدیرجهاد کشاورزی شهرستان رودسرگفت: مبارزه بیولوژیک علیه کرم ساقه خوار برنج در سطحی معادل هزار و 300 هکتار از اراضی شالیزاری این شهرستان اجرا شد.

احسان الله مشتقاق درگفتگو با خبرنگار مهر افزود: همچنین مقدار640 هکتارازباغات این شهرستان با استفاده ازحشرات مفید برعلیه آفات در حال انجام است.

وی ادامه داد: انسان همواره از دیرباز با مشکل آفات وبیمارهای گیاهی برای تولید محصولات کشاورزی مواجه بوده و برای حفظ محصول تولیدی خود به روش های مختلف با آفات نباتی مبارزه کرده است.

مدیرجهاد کشاورزی رودسر گفت: با ظهور سموم شیمیایی مختلف تولید وعرضه آن تشویق کشاورزان به استفاده بیش از حد سموم روزبه روز بر وسعت سمپاشی علیه آفات نباتی افزوده شد و به علت تاثیر سریع سموم کنترل در آفت و مصرف آسان،  بدون آینده نگری و توجه به اثرات سوء مخرب بر محیط زیست و انسان، مصرف سموم شیمیایی بیش ازحد صورت گرفته است.

وی اظهارداشت: در مدت زمان کوتاهی آثار سوء مصرف بی رویه سموم شیمیایی برروی انسان و سایر جانداران، آب ها ومحیط زیست آشکار شده و ضمن از بین رفتن حشرات مفید و دشمنان طبیعی آفت و مقاوم شدن آفات نباتی مقابل سموم نه تنها انسان در کنترل آفات موفق نشده بلکه سلامتی انسانها نیز به خطر افتاده است و با آثار با قیمانده غیر مجاز سموم روی محصولات کشاورزی روز به روز برشمار قربانیان سموم شیمیایی افزوده شده است و بیماری های صعب العلاج نظیرسرطان، نازایی ها، مسومیت های حاد، مزمن و غیره از پی آمدهای استفاده بی رویه از سموم بوده است.

مشتاق گفت: با پیدایش روش مبارزه بیولوژیکی و بکارگیری روش های تلفیقی در مبارزه با آفات نباتی اعم از کنترل زراعی، مکانیکی، شیمیایی و بیولوژیکی میزان مصرف سموم شیمیایی کاهش یافته و روش های غیر شیمیایی مبارزه با آفات آغاز شده است.
 
مدیرجهاد کشاورزی رودسر یادآورشد: بر این اساس در ایران نیز کارشناسان کشاورزی با استفاده از روش های مبارزه بیولوژیک در قالب مدیریت تلفیقی اقدام به کنترل آفات نباتی در مزارع برنج، گندم، پنبه، سویا و باغات کرده و با حمایت از دشمنان طبیعی آفات از قبیل کفشدوزک، بالتوری، کنه های  شکارگر و همچنین تکثیر وپرورش حشرات مفید مثل زنبور تریکوگراما و براکون با آفات محصولات زراعی مبارزه می کنند.
کد خبر 1385551

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha