به گزارش خبرگزاری مهر، بلومبرگ در گزارشی نوشت: پاکستان درصدد گرفتن وام 300 میلیون دلاری از بانک های این کشور به منظور تکمیل خط لوله گاز صادراتی ایران به هند و پاکستان موسوم به خط لوله صلح و پایان دادن به بدترین بحران انرژی در کشورش است.
"مبین صولت" سرپرست شرکت "اینتر استیت" پاکستان و مسئول اجرایی تکمیل این پروژه گفت: شرکت های دولتی پاکستانی هر کدام به میزان 210 میلیون دلار از سرمایه 1.3 میلیارد دلاری خط لوله صلح را تامین می کنند و اسلام آباد ممکن است از شرکت های خارجی همچون "گازپروم" روسیه، شرکت بین المللی سرمایه گذاری نفت و شرکت نفت ملی چین برای تامین مابقی سرمایه این خط لوله گاز کمک بگیرد.
به نوشته بلومبرگ، به دلیل فشار بانکهای غربی و آژانس های بین المللی علیه ایران، پاکستان نیازمند کمک گرفتن از بانک و شرکت های داخلی برای تکمیل این خط لوله است. کبود سوخت در پاکستان باعث شد تا دولت سوخت را جیره بندی کند و بسیاری از شهرها بیش از نیمی از روز را با قطعی برق مواجه شوند.
مبین صولت همچنین در مصاحبه ای گفت: بررسی هایی را برای آشنایی میزان تمایل بانک ها برای سرمایه گذاری در پروژه خط لوله صلح انجام دادیم و دریافتیم که حدود 300 میلیون دلار از سرمایه این پروژه می تواند از کنسرسیوم داخلی تامین شود.
از ابتدای سال 2012 قرار است که ایران صادرات گاز به پاکستان را از طریق خط لوله صلح آغاز کند و از همین رو اسلام آباد اقدامات خود را برای آماده کردن مقدمات این کار افزایش داده است.
پاکستان نیاز فراوانی به گاز و برق دارد و از همین رو علاوه بر دریافت گاز از ایران در تلاش است تا مقدمات واردات برق از کشورهای مختلف را نیز فراهم کند.
در ابتدا قرار بود که خط لوله صلح، گاز ایران را به پاکستان و هند منتقل کند اما فشارهای آمریکا موجب شد تا دهلی نو از این خط خارج شده و خط لوله صلح میان ایران و پاکستان اجرایی شود.
نظر شما