۲۹ مرداد ۱۳۹۰، ۱۱:۳۳

علت ماندگاری امام علی(ع)/شهادت امیرالمؤمنین از تبعات بی‌بصیرتی است

علت ماندگاری امام علی(ع)/شهادت امیرالمؤمنین از تبعات بی‌بصیرتی است

اساتید و صاحبنظران علوم دینی، عدالت خواهی امام علی(ع) را از ویژگی برجسته شخصیت ذو ابعاد ایشان برشمردند و با تشریح جایگاه بصیرت در سیره عملی حضرت امیر(ع) تأکید کردند: تاریخ زندگی امام علی(ع) از بزنگاههای بزرگ تاریخ اسلام در نشان دادن آثار بی بصیرتی انسانهاست.

آیت الله دین پرور: عدالت خواهی ویژگی برجسته امام علی(ع)

آیت الله سید جمال الدین دین پرور رئیس بنیاد نهج البلاغه در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر شخصیت جامع الاطراف امام علی (ع)، عدالت خواهی را از برترین ویژگی های شخصیتی ایشان توصیف کرد و با تشریح جایگاه بصیرت در سیره ایشان تأکید کرد: مسئله بصیرت یکی از ارکان فرهنگ علوی است. دشمنان برای مقابله با حکومت عدل علی(ع) اقدام به فتنه و ایجاد شبه می کردند و این مسئله بسیار خطرناک است چراکه در فتنه، باطل را لباس حق می پوشانند.
 
رئیس بنیاد نهج البلاغه افزود: حضرت امیرالمؤمنین(ع) محدود به زمان نیست بلکه زمان در اختیار ایشان است و با توجه به اینکه می دانند که در هر زمانی چه مطالبی اصل و ضروری است مطالب خود را بیان فرمودند. با علم و دانشی که آن حضرت داشته و بر همه زمانها آگاه بودند نیاز انسانها و عوامل و موانع پیشرفت جوامع را می دانستند به همین دلیل برای هر عصری الگو بودند.
 
آیت الله دین پرور در مورد جایگاه بصیرت در سیره امام علی گفت: مسئله بصیرت یکی از ارکان فرهنگ علوی است. دشمنان برای مقابله با حکومت عدل علی(ع) اقدام به فتنه و ایجاد شبه می کردند و این مسئله بسیار خطرناک است چراکه در فتنه، باطل را لباس حق می پوشانند.
 
حجت الاسلام ابراهیمی:علت ماندگاری حضرت علی(ع) در تاریخ
 
حجت الاسلام حسین ابراهیمی نیز در گفتگو با مهر، در مورد ویژگیهای شاخص حضرت امیرالمؤمنین(ع) گفت: امام علی(ع) یک شخصیت ذوابعاد بود که همه عالم را می توان در وجود مبارک ایشان یافت یعنی نهایت ایمان، اخلاص، ایثار، شجاعت و… در ایشان متبلور شده است و بعد از نبی مکرم اسلام(ص) حضرت امیر صاحب کمالات بلند اخلاقی و الهی است یعنی در بین شجاعان، عالمان، مخلصان، حاکمان، عدالت خواهان، و…بهترین فرد را حضرت امیر(ع) می توان نام برد.
 
وی در مورد دلیل الگو بودن امام علی(ع) برای تمام اعصار گفت: پیامبر گرامی اسلام فرمود" الحق مع علی و علی مع الحق یدوران" یا می فرماید قرآن با علی و علی با قرآن است؛ یعنی مجموعه خوبیهای عالم در کلام می شود قرآن و امیرالمؤمین "قرآن ناطق" است. اگر همه اوصاف حق را جمع کنید از آنجایی که حق یکی بیش نیست و پیامبر فرمود حق با علی و علی با حق است و این دو دور هم می گردند یعنی هرکجاعلی است آنجا حق است و هرکجا علی است حق هم آنجا وجود دارد.
 
رئیس سابق مرکز رسیدگی به امور مساجد تصریح کرد: علت ماندگاری شخصیت والای امام علی(ع) در این است که ایشان همان جوهره واقعی خلقت هستند، به همین دلیل برای هر زمان و هر مکان و هر انسانی می تواند الگو باشد.
 
حجت الاسلام ابراهیمی در مورد جایگاه بصیرت در سیره امام علی(ع) گفت: بر اساس شیوه امیرالمؤمنین در بصیرت، ابتدا حق و باطل را باید بدرستی شناخت و بعد افراد را با حق و باطل ارزیابی کرد.
 
حجت الاسلام اختری: تأکید امیرالمؤمنین بر بصیرت دینی
 
حجت الاسلام محمدحسن اختری دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز با تشریح بصیرت در سیره امام علی(ع)، بر جایگاه عدالت خواهی امام نزد ادیان و فرق مختلف اسلامی تأکید کرد و گفت: ما بر اساس باور مکتبی و دینی خود امیرالمؤمنین را در کنار شخصیت پیامبر اسلام قرار می دهیم آن هم به دلیل فرمایشات و تأکیدات خود حضرت رسول(ص) که می فرمود ای علی تو جان و روح من هستی الا اینکه تو پیامبر نیستی. یعنی پیامبر حضرت علی را در همه جهات با خود یکی می دانستند مگر در پیامبری.
 
دبیر مجمع جهانی اهل بیت(ع)، بصیرت را یکی از عناصر اصلی پذیرش دین اسلام خواند و تأکید کرد: پذیرش دین اسلام با تقلید و پیروی سازگار نیست بلکه باید بر اساس بینه و استدلال باشد همانطور که در آیت الکرسی آمده است... لا اکراه فی الدین قد تبین الرشد من الغی ... تبیین یعنی روشن شدن. امام علی(ع) بیش از هر چیز دیگری از بی بصیرتی مردم انتقاد داشت و در نهج البلاغه خطابه های ایشان حاکی از تأکید بر بصیرت داشتن مردم بود که حق و باطل را بشناسند و آنگاه افراد را بر اساس آن بسنجند.
 
وی با استناد به سخنان برخی علمای اهل سنت در مورد شخصیت والای امیرمؤمنان(ع) گفت: ابن ابی الحدید با اینکه یکی از علمای بزرگ اهل سنت و عالم معتزلی است و شرح مفصلی بر نهج البلاغه نگاشته است در مقدمه شرح خود بارها تأکید می کند که علی از همه صحابه مقدم و برتر است. یا جرج جرداق دانشمندی مسیحی است که کتاب «صوت العدالة الانسانیه» را در مورد حضرت علی(ع) نوشته است و حضرت را "فریاد عدالت انسانی" معرفی کرده و بسیاری دیگر امیرالمؤمنین(ع) را مجسم عدالت خواندند تا جایی که می گویند امیرالمؤمنین به خاطر عدالت به شهادت رسید.
 
حجت الاسلام نبوی: شهادت حضرت علی(ع) از تبعات بی‌بصیرتی است
 
حجت الاسلام محمدحسن نبوی معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه قم نیز در این گفتگو با بیان اینکه کل زندگی امام علی(ع) با مباحث بصیرتی گره خورده است، گفت: تاریخ امیرالمؤمنین(ع) از بزنگاههای بزرگ تاریخ اسلام در نشان دادن آثار بی بصیرتی انسانهاست.
 
وی امام علی را الگوی هم اعصار خواند و افزود: در طول تاریخ نوابغ بسیاری ظهور کردند که دارای استعدادهای قوی بودند مثل بوعلی سینا که در حوزه های مختلف علمی سرآمد دوران خود بود اما با گذر زمان برخی مطالب آنها رد و یا تأیید شد، پایه دریافتهای علمی آنها علوم زمان خودشان است درحالیکه پایه های دریافت علوم شخصیتی مثل امام علی(ع) وحیانی است.
 
معاون تبلیغ و آموزشهای کاربردی حوزه علمیه قم تأکید کرد: گرچه بر علی(ع) به طور مستقیم وحی نمی شد اما پیامبر ابواب بسیار گسترده ای از علوم را به ایشان منتقل کردند ضمن اینکه خود امیرالمؤمنین دریافتهایی داشتند که با دریافت افراد عادی متفاوت است و کلمات آنها در کنار کلمات قرآن برای همه ما حجت است چون قرآن کلیات را بیان می کند اما در کلام پیامبر و ائمه اطهار(ع) جزئیات تبیین می شود.
 
حجت الاسلام نبوی با اشاره به تاریخ صدر اسلام و وقایعی که پس از رحلت پیامبر(ص) اتفاق افتاد، افزود: پس از درگذشت رسول اسلام (ص) بی بصیرتی مردم موجب فریب خوردن شان شد و تنها چند نفر به علی(ع) وفادار ماندند و بر طبق دستور الهی و پیامبر بر جانشینی برحق امام علی تأکید کردند.
کد خبر 1386852

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha