۲۷ مرداد ۱۳۹۰، ۱۵:۲۷

در جمع نمازگزاران بیان شد/

هشدار آیت‌الله مکارم شیرازی به تغییر نظام ارزشی در جامعه

هشدار آیت‌الله مکارم شیرازی به تغییر نظام ارزشی در جامعه

قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان گفت: نکند دوباره به همان فرهنگ طاغوتی برگردیم و ارزش را در کاخ‌ها و لباس‌های مجلل و زر و زیورهای زیاد زنان و اتومبیل‌های 300 میلیون تومانی ببینیم.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله العظمی ناصر مکارم شیرازی بعدازظهر پنجشنبه در جمع نمازگزاران حرم مطهر حضرت معصومه(س) به بررسی مسئله نظام ارزش‌گذاری در جوامع انسانی پرداخت و اظهار داشت: در هر جامعه‌ای یک نظامی هست که چه چیز‌هایی ارزشمند و چه چیزهایی بی‌ارزش و به عبارتی دیگر چه مسائلی باعث شخصیت و چه چیزی عدم شخصیت است.

وی ادامه داد: معیار شخصیت در جوامع مادی، داشتن مقام‌های مادی یا ثروت کلان است و اینکه یک عالم برجسته‌ای وجود داشته باشد که در جنبه‌های مادی کار نمی‌کند و انسان وارسته و باایمان و دارای فضائل انسانی است برای آنها ارزش نیست.

این مرجع تقلید با انتقاد از صرف هزینه‌های کلان برای اعزام ورزشکاران به مسابقات جهانی گفت: اخیراً ما به تقلید غربی‌ها می‌گوئیم که فلان شخص قهرمان فوق‌العاده ورزشی یا بازیگر ماهر سینما است.

آیت‌الله مکارم شیرازی تاکید کرد: ما هرگز نمی‌گوئیم که ورزش بد است، بلکه بسیار لازم است و سلامتی انسان بدون ورزش نمی‌شود، علاوه بر این ورزش‌ها می‌تواند سرگرمی سالمی هم باشد، ولی اینکه بخواهیم میلیاردها خرج کنیم و در فلان مسابقه جهانی شرکت کنیم و مدال طلا کسب کنیم یا نکنیم، یک فرهنگ غربی است.

استاد برجسته حوزه علمیه تصریح کرد: در اسلام ورزش‌هایی از قبیل اسب‌سواری و تیرانداری و ورزیدگی برای میدان جهاد وجود دارد و بر روی آنها تاکید شده است.

قوی‌ترین انسان کسی است که بر هوای نفس خود غالب شود

این مرجع تقلید به نقل داستانی از پیامبر اسلام(ص) پرداخت و گفت: پیغمبر اکرم(ص) از یکی از کوچه‌های مدینه عبور می‌کردند، دیدند عده‌ای از جوانان ایستاده‌اند و چند سنگ بزرگ و کوچک فراهم کردند و به اصطلاح امروز مسابقه وزنه‌برداری به راه انداخته‌اند. وقتی چشم جوانان به پیامبر افتاد، از ایشان خواستند که در مسابقه آنها داوری کنند. پیامبر از این درخواست جوانان مخالفت نکرد. مسابقه که برگزار شد و قوی‌ترین اینها مشخص شد، پیغمبر گفته بودند که قوی‌ترین شما از نظر جسمی مشخص شد، ولی قوی‌ترین انسان کسی است که بر هوای نفس خود غالب شود.

وی تغییر فرهنگ جامعه را یکی از اهداف پیامبران الهی عنوان کرد و گفت: در زمان جاهلیت محصول جامعه، ابولهب و ابوجهل و ابوسفیان بود، ولی وقتی پیامبر آمدند و نظام ارزش گذاری جامعه عوض شد و محصول جامعه، سلمان و ابوذر و عمار یاسر شدند.

فعالیت‌های پیامبر اسلام(ص) برای شکستن فرهنگ جاهلیت

آیت‌الله مکارم شیرازی با بیان اینکه پیامبر برای شکستن فرهنگ جاهلیت چند گام برداشتند، گفت: لباس، خانه و غذای پیامبر ساده بود و ایشان گاهی در برابر اصحاب و یاران روی زمین بدون فرش می‌نشستند و در ابتدا زندگی خودشان را ساده کردند.

وی بیان داشت: گام دومی که پیغمبر برداشتند این بود که به افراد باایمان اهمیت می‌دادند و موذن آن زمان که مثل سخنگوی امروز محسوب می‌شود یک برده سیاه پوست قرار دادند.

این مرجع تقلید گفت: پیامبر اسلام تاکید داشتند که همه در صف جماعت کنار هم بایستند و امتیازات حذف شود و معیار برتری انسان، ایمان و در مقابل خدا قرارگرفتن باشد.

آیت‌الله مکارم شیرازی تصریح کرد: گام چهارم پیامبر اسلام(ص) زیارت خانه خدا بود که تاثیر زیادی داشته است.

هشدار درباره تغییر ارزشها

این مرجع تقلید با اشاره به تغییر نظام ارزشی جامعه با پیروزی انقلاب اسلامی تصریح کرد: ما هم قبل از انقلاب اسلامی یک نظام ارزشی داشتیم و با پیروزی انقلاب، نظام ارزشی هم تغییر کرد.

وی ادامه داد: الان در میان ما جانبازان، خانواده‌های شهدا و بسیجیان دارای شخصیت هستند.

آیت‌الله مکارم شیرازی نسبت به تغییر نظام ارزشی در جامعه هشدار داد و گفت: انقلاب اسلامی ایران، نظام ارزشی را عوض کرد تا ارزش واقعی انسان مشخص شود؛ نکند دو مرتبه به همان فرهنگ طاغوتی برگردیم و ارزش را در کاخ‌ها و لباس‌های مجلل و زر و زیورهای زیاد زنان و اتومبیل‌های 300 میلیون تومانی ببینیم.

استاد برجسته حوزه علمیه قم تاکید کرد: برای تغییر ارزش‌های طاغوتی زحمات زیادی کشیده شد و باید نظام ارزشی اسلامی حفظ شود.

کد خبر 1386977

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha