به گزارش خبرگزاری مهر، "ژاک دیلورز" رئیس سابق کمیسیون اروپا در گفتگو با روزنامه سوییسی لو تام (Le Temps) ضمن آنکه تلاش کرد ارزیابی مثبتی از اوضاع بحران مالی دراروپا ارائه دهد، اما در نهایت اعتراف کرد که عقیده دارد واحد پول یورو و اتحادیه اروپا در حال سقوط هستند.
دیلورز اظهار داشت: چشم هایمان را باز کنیم، یورو و اروپا روی لبه پرتگاه قرار دارند و از نظر من برای آنکه پرت نشویم، تنها یک راه حل ساده وجود دارد، اگر اعضای اتحادیه اروپا آن نوع همکاری اقتصادی تنگاتنگ را که من همیشه پیشنهاد کرده ام، قبول کنند، می توانند آن قدرت از دست رفته اتحادیه را به آن بازگردانند.
ژاک دیلورز که ریاست کمیسیون اروپا در سالهای میان 1985 تا 1994 را بر عهده داشته است، از این فرصت استفاده کرد تا به مدیران اروپایی که آنها را بسیار کم شهامت خواند، طعنه زد و تاکید کرد: نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه و آنگلا مرکل صدراعظم آلمان از کم شهامت ترین رهبران اروپا هستند و نشست فرانسه و آلمان که چند روز پیش برگزار شد، " به هیچ درد نمی خورد".
وی از پیشنهاد ایجاد یک وزارت اقتصاد در منطقه یورو شدیدا انتقاد کرد و آن را "یک اسباب بازی کوچک عجیب و غریب" نامید.
دیلورز همچنین به طور ویژه از مشارکت ناقص کشورها در پرداخت بدهی ها شکایت کرد و گفت این بسیار وحشت انگیز است که بدهی ها تا 60 درصد تولید ناخالص ملی کشورها برسد.
وی بیان کرد: "مشارکت ناقص در بدهی ها عاملی برای گستردن این آتش در تمام منطقه شد. اعضای اتحادیه اروپا به طور همزمان باید آخرین موانع خود را برای اجرای دستورالعمل اداره اقتصادی که پارلمان اروپا به طور منطقی ارائه داده است، از میان بردارند. این دستورالعمل شامل اعمال برخی تحریم ها در شرایط خطرناک بودجه ای می باشد."
وی تاکید کرد: من همیشه گفته ام که موفقیت اروپا در مورد طرح های اقتصادی روی یک مثلث قرار دارد: رقابت که برانگیزاننده است، همکاری که تقویت می کند و انسجام که به اتحاد می انجامد. باید اقدام کرد. زیرا اگر این کار را انجام ندهیم، بازارها باز هم متزلزل خواهند بود.
دیلورز افزود: از آغاز بحران، مدیران اروپایی واقعیت ها را کنار گذاشتند. چطور رهبران فرانسه و آلمان خیال می کردند با برگزار کردن یک نشست ساده می توانند ثبات و آرامش را به بازارها بازگردانند؛ آن هم در حالی که لااقل تا پایان سپتامبر هیچ برنامه ای عملی نخواهد شد؟
رئیس سابق کمیسیون اروپا اظهار تاسف کرد که روسای کشورهای اروپایی نتوانستند خیلی زودتر از این اتفاقات و رویدادهای اقتصادی را پیش بینی کنند و تدابیر لازم را برای پیشگیری از آنها به مرحله اجرا گذارند. این درحالی است که پیش از این فرصت مناسبی در برلین ایجاد شده بود که می شد در خلال آن نشست ها، آینده اروپا را نجات داد.
نظر شما