۲۹ مرداد ۱۳۹۰، ۱۰:۵۳

صنعتی؛ اسطوره مجسمه سازی/ تداوم سمپوزیوم ملی مجسمه سازی در کرمان

صنعتی؛ اسطوره مجسمه سازی/ تداوم سمپوزیوم ملی مجسمه سازی در کرمان

کرمان - خبرگزاری مهر: کرمان که سرزمین مجسمه سازان شهیر لقب گرفته است در سایه اسطوره نامدار هنر ایران استاد صنعتی به کانون مجسمه سازی کشور تبدیل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار مهر، پهناورترین استان کشور در هنر مجسمه سازی پیشینه دیرینه ای دارد و این افتخار بزرگی است برای کرمانیها که در خطه ای زندگی می کنند که اساتیدی همچون استاد مرحوم صنعتی و بسیاری از هنرمندان سرشناس و مطرح این رشته هنری در آن پرورش یافته است.

همین سابقه درخشان در هنر مجسمه سازی موجب شد تا  سال گذشته این شهر شاهد یک رویداد هنری مهم باشد اولین سمپوزیوم ملی مجسمه سازی که با همت شهرداری کرمان برگزار شد و امسال نیز قرار است سمپوزیوم دوم در مهرماه برگزار شود.

کرمان در انتظار ظهور اسطوره های جدید

اما نکته قابل تامل این است که تاکنون مسئولان شهر کرمان تا چه حد سعی کرده اند یاد این اسطوره مجسمه سازی را که آثار بی نظیرش در موزه های صنعتی کرمان و هلال احمر تهران نگهداری می شوند در استان کرمان زنده نگه دارند و تا چه حد سعی کرده اند این پیر عرصه هنر را به جامعه هنرمندان کشور بشناسانند که شاید صنعتی های دیگر در این خطه هنر پرور ظهور کند.
 
 
اینکه چرا با وجود موافقت مسئولان هنوز اقدامی عملی برای انتقال استاد صنعتی از موزه هلال احمر تهران که بدون بازدید کننده در معرض تخریب نیز هستند انجام نمی شود و چرا تمام دستگاهها تنها در این زمینه شعار می دهند.
 
با این وجود برگزاری اولین سمپوزیوم مجسمه سازی در کرمان که طی سال گذشته با همت شهرداری کرمان انجام شد نشان داد این سازمان شهری بار فرهنگ استان را در این زمینه به دوش کشیده است و نکته خوشحال کننده این است که این عرصه هنری در سال جاری نیز طی مهر ماه در کرمان با حضور اساتید درجه اول مجسمه سازی ایران برگزار می شود.
 
کرمان شهر مجسمه ها می شود

در این باره خبرنگار مهر با حسین کردی، قائم مقام شهردار کرمان گفتگو کرد، کردی در ابتدا به هدف برگزاری این سمپوزیوم اشاره کرده و می‌گوید: کرمان از لحاظ  مجسمه‌سازی پیشینه‌ دیرینه‌ای دارد؛ استاد صنعتی و هنرمندان بسیاری که در سطح کشور مطرح هستند کرمانی هستند.
 
وی می‌افزاید: در کنار این، در کرمان ما یک سری المان در سطح شهرنیاز داریم تا مبلمان شهری را تغییر داده و به کالبد شهر روح ببخشیم.
 
کردی ادامه می‌دهد: در این راستا، جلسات متعددی با حضور شهردار برگزار کردیم و پس از جمع‌بندی نتایج، با هنرمندان مجسمه‌ساز برجسته‌ کشوری وارد مذاکره شدیم.
 
وی می‌گوید: پس از آن، شورای سیاستگذاری سمپوزیوم با حضور دو نفر از اعضای شورای شهر، یکی از هنرمندان کرمانی"شهریار رضایی"، استاد نمونه‌ کشوری "حمید شانس"، معاون فرهنگی و هنری شهرداری، رییس دانشکده هنر و خود بنده تشکیل شد.
 
کردی با بیان اینکه این تیم کارشناسی چارچوب‌ها را برای بحث مجسمه‌سازی تعیین کرد بیان می‌دارد: در ابتدا مقرر شد کار با دعوت از هنرمندان برجسته‌ی کشوری شروع شود و در این راستا تعداد 13 نفر از هنرمندان مجسمه‌ساز برای حضور در سمپوزیوم کرمان اعلام آمادگی کردند.
 
 
قائم مقام شهردار کرمان با اشاره به اینکه در مدت15 روز فعالیت، 13 اثر ارزشمند توسط هنرمندان تولید شد، اضافه می‌‌کند: همزمان با این سمپوزیوم کلاس‌های تخصصی هم برای عموم برگزار شد که در نهایت افراد زیادی با این مجموعه آشنا شدند.
 
کردی اظهار می‌‌کند: قرار بر این شد که اولین سمپوزیوم ملی مجسمه‌سازی برای یادبود استاد صنعتی برگزار شود که به همین منظور، اثر بسیار ارزشمندی که توسط استاد شانس ساخته شد به موزه‌ هنرهای معاصر کرمان اهدا شد.

به سمپوزیوم اول کم لطفی شد
 
قائم مقام شهردار کرمان در ادامه، با اشاره به اینکه از ابتدا مقرر شد تا سمپوزیوم هر ساله برگزار شود می‌گوید: اما هر کاری که در ابتدا در شهر ما شروع می‌‌‌شود متاسفانه کم‌لطفی‌ها و نامهربانی‌هایی درباره‌ آن شکل می‌‌گیرد و از این لحاظ سمپوزیوم هم تافته‌ جدا بافته نبود و و مثل سایر اقداماتی که در شهر کرمان انجام می‌شود مورد بی‌مهری قرار گرفت.
 
کردی به برخی شایعات منتشر شده در باره‌ سمپوزیوم اول هم اشاره و اظهار می‌کند: گفته می‌شد که هزینه‌ هنگفتی صرف این اقدام هنری شده و یا اینکه به هنرمندان هزینه‌ بسیار زیادی پرداخت شده است.
 
وی می‌گوید: بخش عمده‌ این شایعات این بود که عملکرد شهرداری برای انجام این رویداد هنری، تبلیغاتی و برای مقاصد سیاسی بوده است.
 
وی ادامه می‌دهد: اما برای کل این آثاری که تولید شده 39 میلیون تومان هزینه پرداخت شد که اگر می‌خواستیم این مجسمه‌ها را خریداری کنیم هزینه‌ای چندین برابر این پول باید می‌پرداختیم.
 
وی با بیان اینکه شهردار کرمان با روحیه اجرایی بالایی که دارد همه‌ این شایعات را پشت سر گذاشت، تصریح می‌کند: هنرمندانی که در سمپوزیوم شرکت داشتند با رضایت کامل پذیرفتند کاری که انجام می‌دهند جنبه‌ مادی نداشته باشند و با مطلع شدن از مشکلات شهرداری با این مبلغ کار کردند و این در حالی بود که در شایعات گفته می‌شد که رقم بسیار بالایی برای این منظور اختصاص یافته است.
 
 
توقع بیشتری از کرمانی‌ها داریم
 
کردی درباره‌ سمپوزیوم دوم می‌گوید: امسال، تز فکری ما این است که هنرمندان کرمانی حضور پررنگ‌تری داشته باشند و به همین خاطر از هنرمندان و دانشجویان توقع بیشتری داریم.
 
وی با بیان اینکه سال گذشته، برخی از هنرمندان کرمانی بودند که شاید برای دخالت در بحث سمپوزیوم توقع بیشتری داشتند می‌افزاید: امسال اکیپ کارشناسی تشکیل شده و تعدادی از هنرمندان خبره می‌توانند وارد کار شوند البته به شرطی که قابلیت لازم را داشته باشند و یا برای حضور، تمایل داشته باشند.
 
برخورد سیاسی نکنند
 
کردی تصریح می‌کند: توقع دیگری که ما داریم این است که همه برای برپایی و ادامه‌ کار سمپوزیوم کمک کنند.
 
این مسئول می‌گوید: سمپوزیوم مثل یک کودک است که برای رشد و ارتقا به زمان نیاز دارد و باید دست این کودک را بگیریم.
 
کردی اضافه می‌‌کند: نباید به این رویداد هنری مثل دیگر فعالیت‌هایی که در شهر کرمان انجام می‌شود انگ سیاسی زده شود و در نطفه آن را خفه کنیم بلکه باید اجازه داده شود شهر رشد کند.
 
آثار در شهرداری نگهداری می‌شوند
 
قائم مقام شهردار کرمان درباره‌ وضعیت فعلی آثار تولید شده در سمپوزیوم اول هم می‌گوید: در حال حاضر این مجسمه‌ها در مجموعه‌ شهرداری نگهداری می‌شوند که در برنامه‌های خاص رونمایی می‌شوند به عنوان مثال در افتتاح پارک بانوان شهر کرمان این آثار در معرض دید عموم قرار گرفتند.
 
وی می‌‌افزاید: نظر شهرداری بر این بود که محل خاصی برای این مجسمه‌ها اختصاص دهیم یا در برخی از پارک‌ها نصب شوند که در نهایت با جمع‌بندی که انجام شد به این نتیجه رسیدیم بعد از سمپوزیوم دوم که کار حجیم‌تری است کل آثار را در سطح شهر نصب کنیم.
کد خبر 1387671

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha