به گزارش خبرگزاری مهر، عبدالکریم رضوی رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در جلسه صندوق حمایت از توسعه بخش منابع طبیعی استان با اشاره به جایگاه قانونی و تاثیر چشمگیر این صندوقها در جذب سرمایه گذاری و تجهیز منابع برای تولید کنندگان خرد روستایی و عشایری، گفت: با اصلاح و تصویب ماده 17 اصلاح اساسنامه دستگاههای حمایتی در شورای نگهبان و نیز فروش اموال و املاک مازاد بر نیاز در قالب ماده 12 قانون، صندوق حمایت از توسعه جایگاه قانونی بسیار خوبی پیدا کرده است.
وی به ظرفیتها و پتانسیل بالقوه منابع طبیعی در جذب سرمایه این صندوق اشاره کرد و اظهار داشت: توان اجرایی صندوق و نیز وجود هیئت مدیره قوی در این صندوق می تواند نجات بخش و راهگشای خوبی در توسعه منابع طبیعی باشد.
مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی محروم ماندن جامعه منابع طبیعی از امکانات و تسهیلات بانکی کشور رااز مشکلات اساسی در جذب سرمایه در 40 سال اخیر برشمرد.
وی با بیان اینکه نبود نظام جامع و متناسب با مقتضیات بخش کشاورزی و نیز عدم ساختار صحیح پولی و مالی موجب شده تا درصد قابل توجهی از مردم بدلیل ناآگاهی از سیستم بانکی نتوانند سرمایه های خود را در جهت صحیح هدایت کنند، افزود:جمع آوری سرمایه پراکنده مردم از طریق جذب آن در تعاونی ها برخلاف مشکلات بانکی ازجمله داشتن وثیقه و انجام پروسه های طولانی در اعطای تسهیلات به متقاضیان از کارکردهای مثبت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی است.
وی با بیان اینکه سیستم بانکی از طریق عقد قرارداد و جذب سرمایه این صندوقها سبب به رسمیت شناختن این صندوقها شده، اظهار امیدواری کرد: با افزایش سرمایه موجودی صندوقها در استان می توان میزان تسهیلات اعطایی به سهامداران و بهره برداران را تا چند برابر افزایش داد.
انوشیروان کاظمی رئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش جهاد کشاورزی فارس و معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی جهاد کشاورزی نیز در این جلسه به منظور فراهم آوردن فرصتهای هر چه بیشتر این صندوق و تشویق اعضا به بیان خلاصه ای از عملکرد این صندوق از جمله اعطای تسهیلات تا سقف چند برابر موجوی صندوق با سهولت در پرداخت آن به اعضا، تامین سهمیه ارزی کشور تا سقف 25 درصد،طراحی ساختار بیمه ای در صندوقها و انعقاد قرارداد با بانکها پرداخت.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود از پرداخت 33 میلیارد تومان تسهیلات در سال 89 با بهره سه درصد اشاره و تصریح کرد: سرمایه کنونی این صندوق در فارس 14 میلیارد تومان است.
سید کاظم بردبار مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز در این جلسه بیان کرد: واگذار کردن اختیارات قانونی جدید به صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی در بخشها و حوزه های خاص از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا بسیاری از طرح ها و فعالیتهای اجرایی در عرصه های منابع طبیعی از جمله در بخشهای مرتع و جنگل زمان بر بوده و این امر با توجه به تغییرات در شیوه مدیریتی و متغیر بودن سیاستهای مدیران جدید کاملا تاثیر گذار است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس با اظهار امیدواری از رفع موانع و مشکلات برشناسایی ظرفیتها در بخش های مختلف عرصه های منابع طبیعی استان تاکید کرد و افزود: اعتبارات کنونی در منابع طبیعی جوابگوی تمام مشکلات نیست اما بر این باوریم با هماهنگی و ارتباط بیش از پیش با مسئولان صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی در کشور گام بلندی در زمینه حل مشکلات با استفاده از ظرفیت ها و قابلیتهای اکولوژیکی استان برداریم.
در حال حاضر از 72 شرکت تعاونی مرتبط بامنابع طبیعی در فارس 32 تعاونی به صورت فعال و کارهای مطالعاتی جهت فعال سازی دیگر تعاونی ها در حال انجام است.
سرمایه اولیه این صندوق، سه میلیارد تومان و سهم آورده هر یک از طرفین به صورت 51 درصد شرکتهای تعاونی و 49 درصد اداره منابع طبیعی برآورد شده است.
فارس نخستین استان کشور در شکل گیری صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری بخش منابع طبیعی است.
نظر شما