۴ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۲۸

غضنفری در گفتگو با مهر :

وزارت صنعت و تجارت به وزارت خارجه دوم تبدیل می‌شود

وزارت صنعت و تجارت به وزارت خارجه دوم تبدیل می‌شود

وزیر صنعت، معدن و تجارت با تشریح ایده خود نسبت به تبدیل کردن وزارتخانه متبوعش به وزارت خارجه دوم، گفت: بخش بین‌الملل وزارت صنایع با سازمان توسعه تجارت ادغام خواهد شد تا وزارت امور خارجه دوم شکل بگیرد.

مهدی غضنفری در گفتگو با مهر در تشریح ایده خود نسبت به تبدیل وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت امور خارجه دوم، گفت: در ساختار وزارتخانه جدید، قرار بر این است که بخش روابط بین‌الملل وزارت صنایع و معادن و نیز سازمان توسعه تجارت ایران در وزارت بازرگانی، انرژی و توان خود را کنار هم قرار دهند.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: در دوران فعالیتم در وزارت بازرگانی، بسیاری از فعالیت‌های مربوط به قراردادهای دوجانبه و چندجانبه به سازمان توسعه تجارت منتقل شد تا این سازمان بتواند به مهمترین وظیفه خود که تبدیل شدن به وزارت امور خارجه شماره دو برای کار اقتصادی است، برسد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر وزارت امور خارجه در مسیر توسعه روابط سیاسی ایران با کشورهای دنیا مشغول به فعالیت است و کار خود را به خوبی انجام می‌دهد اما حجم فعالیت‌هایی که در حوزه توسعه روابط اقتصادی صورت می‌گیرد، برای توسعه روابط دوجانبه و چندجانبه با کشورها کافی نیست؛ لذا سازمان توسعه تجارت باید بتواند حجم اعزام و پذیرش هیئتها و مذاکرات تجاری و اقتصادی را با کشورهای دنیا توسعه دهد.

به گفته غضنفری، البته همه اینها از کانال وزارت امور خارجه و زیر چتر این وزارتخانه صورت می‌گیرد ولی چون وزارت امور خارجه به تنهایی، تلاش‌های سیاسی بسیاری داشته و توان کافی برای ورود به مباحث اقتصادی را ندارد، باید وزارتخانه دیگری که این سهم بزرگ را به عهده گیرد که کار بسط ارتباطات اقتصادی و تجاری را با دنیا بیش از گذشته انجام دهد، اکنون این مسئولیت را وزارت صنعت، معدن و تجارت پذیرفته است.

وی اظهار داشت: به این ترتیب، وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه مشخصی برای کشورهای هدف خواهد داشت که دامنه آن از اعزام هیئت‌ها، پذیرش آنها، سرمایه‌گذاری مشترک و اقدامات موثر در حوزه نمایشگاهها کشیده شده است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه دوم، مجموعه‌ای از موانعی که ممکن است در داخل کشور باشد را از میان خواهد برداشت تا کار تجارت پیش رود و سرمایه‌گذاری و انتقال تکنولوژی و خدمات فنی و مهندسی صورت گیرد.

غضنفری ادامه داد: مهمترین اتفاقی که هم اکنون رخ داده این است که سازمان توسعه تجارت، پشتوانه بخش تولید را نیز به عهده دارد و می‌تواند با تولید آشنا شود و مشخص کند که چه محصولات تولیدی در کشور مازاد دارند و چه محصولاتی، برای صادرات، دارای مزیت هستند؛ در این شرایط می‌تواند مازاد تولید را با کمک تولیدکنندگان صادر کند و در راه توانمندسازی بخش تولید و تجارت گام بردارد. 

کد خبر 1388904

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha