به گزارش خبرگزاري مهر محسن احمدي با اعلام اين مطلب گفت: برخي دستگاهها و نهادهاي دولتي و غيردولتي با ترويج ابتذال و سوءاستفاده از عنوان عشاير در راه نابود سازي فرهنگ و هويت تاريخي اقوام ايراني گام بر مي دارند.
وي افزود: اين روزها توجه به فرهنگ عشاير در اجراي لجام گسيخته موسيقي توسط چند گروه ضعيف در جشنها و سورگاني ها و حاشيه نمايشگاهها خلاصه شده و يا با پوشاندن چند نوع لباس ناهمگون بر تن پيشخدمتان رستوانهاي سنتي به تاراج رفته است.حال آنكه عشاير ايران به عنوان حافظان و حاملان و ميراندازان واقعي فرهنگ ايران زمين منشاء رشادتها و دلاوري هاي بسياري در حفظ كيان ايران اسلامي در طول تاريخ بوده اند و منشاء خدمات شايان توجهي به ساحت فرهنگ و هنر اين مرز و بوم بوده و هستند.
معاون اجتماعي وارتباطات سازمان امور عشاير ايران اضافه كرد به دليل نبودن دستگاه نظارتي ، هر شخص يا سازماني اجازه يافته است تا از هويت لباس و فرهنگ عشاير براي منافع خود بهره برداري كند و چنين رويدادي باعث شده تا اين قشر محروم بدون بهره مندي از ظرفيت هاي تاريخي و قومي خويش دچار انحطاط فرهنگي شوند.
احمدي ضمن انتقاد از استفاده ابزاري از عشاير در حاشيه برنامه ها و نمايشگاههاي غير مرتبط داخلي و خارجي ترويج غلط فرهنگ بومي و سنتي عشاير در مقابل ديدگان مردم كشور و ديگر كشورها را تغيير آگاهانه روند مطلوب فرهنگي و مصادره هويت تاريخي عشاير دانسته و بر ضرورت ساماندهي اين امور تاكيد كرد.
به گفته احمدي استفاده از نشانه هاي فرهنگي عشاير در بخش خصوصي تاسف بار تر است به گونه اي كه افراد و گروهها بدون توجه به تفاوت هاي قومي ميان ايلات و با تقليد كوركورانه از چند گويش يا تركيب لباس چند قوم مختلف و با افزودن نام سنتي اقدام به راه اندازي مكان هايي به نام رستوران يا فروشگاه و غيره نموده اند و آداب و فرهنگ اصيل اين مردمان زحمتكش بدست برخي سودجويان به تاراج و حراج مي رود. كار به جايي رسيده است كه مثلا پيشخدمتان رستوران هاي سنتي آذري لباس بختياري مي پوشند و كلاه قشقايي بر سر مي گذارند و ... اعمالي از اين دست علاوه بر ترويج غلط فرهنگ و تاراج هويت عشاير شان و منزلت اين مردم فداكار و غيور در حد كولي ها تنزل داده است.
نظر شما