به گزارش خبرنگار مهر، فریبرز دهقان ظهر سه شنبه در کارگاه آموزشی کسب حلال و مضرات قاچاق که در سازمان بازرگانی استان کردستان برگزار شد، بیان کرد: یکی از راهکارهای بسیار خوبی در جهت مقابله با قاچاق کالا استفاده از شیوه های فرهنگی است و این همایش در راستای اطلاع رسانی و مقابله با خرید و فروش کالای قاچاق توسط واحدهای صنفی استان برگزار می شود.
وی اظهار داشت: هدف از برگزاری این همایش تشریح مبانی دینی و فرهنگی قاچاق در سطح اصناف و جامعه است که انتظار می رود در راستای اجرایی کردن این مهم واحدهای صنفی استان کردستان مشارکت و همکاری مناسبی داشته باشند.
معاون نظارت و بازرسی بازرگانی استان کردستان افزود: قاچاق در بعد اقتصادی باعث تعطیلی و رکود اقتصادی در جامعه خواهد شد.
دهقان با بیان اینکه ستاد مبارزه با کالا قاچاق الزاماتی را برای سازمان بازرگانی در سطح استان قرار داده است، گفت: گشت مشترک با همکاری دانشگاه علوم پزشکی، مجمع دخانیات و نیروی انتظامی در سطح استان برای کشف و ضبط کالای قاچاق و اصناف متخلف در این بخش در حال برگزاری است.
وی اعلام کرد: کالاهای وارداتی قاچاق در سطح استان شامل لوازم بهداشتی، دخانیات، گوشی تلفن همراه، چای، اسباب بازی، لباس دسته دوم، کیف و کفش، طلا و جواهرات است.
معاون نظارت و بازرسی بازرگانی استان کردستان افزود: کالاهای خروجی قاچاق شامل فراورده های نفتی، کود شیمیای یارانه ای و انواع داروهاست که برابر با قانون با متخلفین در این بخشها برخورد خواهد شد.
دهقان با بیان اینکه در نقاط صفر مرزی، مرزداران استان مانع از ورود کالای قاچاق به کردستان می شوند، گفت: اصلی ترین میدان مبارزه با کالای قاچاق بازارها هستند.
وی افزود: هم اکنون با اطاع رسانی لازم در بین اصناف و بازاریان نسبت به عدم خرید و فروش کالای قاچاق انتظار می رود که دیگر در سطح استان شاهد کالای قاچاق در بازار نباشیم.
مشارکت اصناف می تواند باعث کاهش قاچاق کالا شود
در ادامه این جلسه یکی از روحانیون اهل سنت استان کردستان نیز اظهار داشت: زندگی اقتصادی برای انسان با ایمان مانند فرضیه نماز و روزه واجب است و هیچ گونه تخلفی در آن جایز نیست.
سید اشرف حسامی بیان کرد: اعمال صالح وقتی اثر گذارند که فرد از راه حلال کسب روزی کند و با تلاش و کوشش خود موجبات پیشرفت هم نوعان خود را فراهم کند.
وی افزود: فروش کالای قاچاق نظم توزیع و تولید را از بین خواهد برد و باعث رواج فساد و اخلاق غیر شرعی در میان مردم می شود.
حسامی گفت: یکی از مبنای فقر توزیع نا متوازن ثروت در جامعه است که وجود این معضل از راه خرید و فروش کالای قاچاق دامن گیر مردم خواهد شد.
وی بیان کرد: خرید و فروش کالای قاچاق همانند فروش آخرت به دنیا است که هیچ سود و خیری در آن نیست و کسبه باید آگاه باشند که به بهانه کسب روزی آخرت خود را نفروشند.
کارگاه آموزشی کسب حلال و مضرات قاچاق کالا در استان کردستان به همت سازمان بازرگانی و با مشارکت و همراهی جمعی از واحدهای صنفی برگزار شد.
نظر شما