حشمت کفیلی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: این طرح از ابتدای اردیبهشتماه سال جاری آغاز و به مدت چهار ماه متوالی، تا انتهای مرداد پایان پذیرفته است و در طی مراحل اجرای کار 115 اشیاء موجود در موزه تاریخ مشهد مورد بررسی قرار گرفته که در این طرح شناسنامههای کامل تخصصی این اشیاء تهیه شد.
وی با اشاره به اینکه در طی مراحل انجام طرح، از تمامی اشیاء به صورت تخصصی و با جزئیات کامل تصاویر علمی تهیه شد، عنوان کرد: پس از بررسی کامل و تصویربرداری تخصصی از اشیاء شناسنامه دستی آثار تهیه شد.
کفیلی اظهار داشت: از 115 شی بررسی شده 113 عدد دارای کتیبه بوده که این کتیبهها به زبانهای عربی، فارسی، انگلیسی، روسی، آلمانی، لهستانی است.
وی تصریح کرد: کتیبههای فارسی و عربی این اشیاء به انواع خطوط کوفی، ثلث، نسخ، نستعلیق و شکسته نستعلیق است که شامل آیات قرآن، احادیث، صلوات خاصه، نام سازنده، نام واقف، به خصوص صلوات خاصه است و همچنین کتیبههای لاتین موجود اکثراً شامل نام کشور و کارخانه سازنده آنها است.
کفیلی با تأکید بر این مطلب که جنس این اشیاء از چوب، کاشی، سنگ و فلزات شامل طلا، برنج، مس، مفرغ است، گفت: قدیمیترین اشیاء بررسی شده مربوط به دورهی سلجوقی، ایلخانی، تیموری، اندکی مربوط به دوره پهلوی اول بوده و اکثر اشیاء مربوط به دورهی صفوی و قاجار است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر اشیاء از نظر کاربردی مربوط به وسایل روشنایی است، تصریح کرد: تعدادی از این آثار دارای آسیبدیدگی فعال بودند که برای مرمت به اداره حفاظت و مرمت، ارجاع داده شد.
اداره پژوهش و معرفی آثار، در آذرماه 1382 شمسی بهمنظور گسترش زمینههای پژوهشی برای شناخت بیشتر و دقیقتر آثار تاریخی - فرهنگی با هدف انجام تحقیق و پژوهشهای کاربردی و بنیادی در حوزههای مختلف تشکیل شد.
نظر شما