۴ شهریور ۱۳۹۰، ۱۳:۵۴

کاهش 76 درصدی شمار آتش سوزی ها/ جنگلها و مراتع کردستان نفسی تازه کردند

کاهش 76 درصدی شمار آتش سوزی ها/ جنگلها و مراتع کردستان نفسی تازه کردند

سنندج - خبرگزاری مهر: افزایش نگران کننده شمار آتش سوزی در جنگلها و مراتع کردستان در سال گذشته زنگ خطر جدی به صدا درآورد و با رسانه ای کردن این موضوع و اقدامات دستگاه های مسئول، آمارها در سال جاری از کاهش 76 درصدی در بروز آتش سوزی ها خبر می دهد.

به گزارش خبرنگار مهر، روند افزایش شمار آتش سوزی ها در جنگلها و مراتع استان کردستان طی سالهای 87 تا 89 به گونه ای بود که هر سال بر این آمار افزوده می شد و یک خطر جدی جنگلها و مراتع این استان را تهدید می کرد و به همین دلیل نیز خسارت های جبران ناپذیری بر پیکره این نعمت خدادادی در استان وارد شد ولی بر اساس آمارهای اعلام شده از سوی مدیران منابع طبیعی کردستان در سال جاری روند آتش سوزی ها تاحدودی کنترل و از شمار آنها کاسته شد.

در سال گذشته بیشترین آمار آتش سوزی ها در جنگل ها و مراتع استان کردستان مربوط به دو شهرستان مریوان و سروآباد بود و بعد از این دو جنگلها و مراتع شهرستان های سنندج، کامیاران، سقز و بانه نیز با پدیده آتش سوزی که بخش زیادی از آنها به صورت عمدی بود نیز مواجه بودند.

وقوع نزدیک به هزار مورد آتش سوزی در سال گذشته در جنگلها و مراتع استان کردستان نه تنها باعث بروز خسارت های جدی بر  وضعیت منابع طبیعی در این استان شد بلکه آسیب های بسیاری را بر موجودات زنده به ویژه حیات وحش منطقه نیز وارد کرد و انتشار عکسهای از حیات وحشی که در آتش سوخته بود نیز گواه این مدعاست.



آتش سوزی در جنگل های مریوان

انعکاس گسترده این وضعیت در رسانه های مختلف جمعی مسئولان سازمانها و دستگاه های مسئول را به فکر و تکاپو انداخت و با اجرایی کردن اقدامات و برنامه های مختلف بخشی از این آتش سوزی ها در سال جاری کنترل شد و علیرغم وضعیت گرم هوا در این استان در سال جاری بیش از 76 درصد از شمار آتش سوزی ها کاسته شد.

اطلاع رسانی و فرهنگ سازی عامل اصلی کاهش شمار آتش سوزی ها

مدیر کل منابع طبیعی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در سال گذشته و با توجه به اختصاص اعتبار به بخش اطلاع رسانی و آموزش به اقشار مختلف مردم در راستای حفاظت از جنگلها و مراتع استان کردستان اقدامات خوبی صورت گرفته و بدون شک این اقدامات در راستای کاهش شمار آتش سوزی ها موثر بوده است.

اکرم توفیقی بیان کرد: بر اساس آمار جمع آوری شده در یگان حفاظت منابع طبیعی استان کردستان از ابتدای سال جاری تاکنون 88 فقره آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کردستان روی داده است که این میزان آتش سوزی در مدت مشابه سال گذشته 381 مورد بوده است و مقایسه این دو رقم نشان از کاهش 76 درصدی شمار آتش سوزی ها در سال جاری است.

وی گفت: همچنین در بخش میزان خسارت های ناشی از آتش سوزی در جنگل ها و مراتع استان در سال جاری بر اثر 88 مورد آتش سوزی 379 هکتار از جنگلها و مراتع کردستان دچار حریق شده است در حالی که در سال 89 سه هزار و 310 هکتار از جنگلها و مراتع استان در آتش سوخته بود که در این بخش نیز شاهد کاهش 88 درصدی از لحاظ سطح حریق بوده ایم.

مدیر کل منابع طبیعی استان کردستان افزود: همچنین در سال جاری 97 هکتار از جنگل طبیعی، پنج هکتار از جنگل مصنوعی و 274 هکتار از مراتع استان کردستان دچار حریق شده است که مقایسه این آمار با میزان خسارت های سال گذشته نشان از کاهش چشمگیر شمار آتش سوزی هاست.

مشارکت مردم برای مقابله با آتش سوزی جنگلها در کردستان افزایش یافت

توفیقی در پایان یادآور شد: همکاری و مشارکت بسیار خوب اقشار مختلف مردم یکی از عوامل اصلی کاهش شمار آتش سوزی ها در جنگلها و مراتع استان کردستان است که در این میان نباید از همکاری بسیار خوب دستگاه قضایی در راستای برخورد با افراد خاطی در این بخش نیز چشم پوشی کرد.




آتش سوزی در کوه آبیدر سنندج


در حالی آمارها نشان از کاهش چشمگیر آتش سوزی در جنگلها و مراتع را نشان می دهد که یکی از نگرانی های دوست داران منابع طبیعی در سال جاری گسترش این آتش سوزی ها به جنگلها و مراتع حومه شهرهاست به گونه ای که در مدت کمتر دو هفته سه فقره آتش سوزی در کوه آبیدر سنندج روی داد و باعث خسارت های جدی به این منطقه شد.

در این سه فقره آتش سوزی که مسئولان دلیل اصلی آن را عمدی بودن اعلام کرده اند بیش از 50 هکتار از مراتع کوه آبیدر مشرف بر شهر سنندج در آتش سوخت و باعث شده است تا چهره همواره سبز آبیدر رنگ سیاهی به خود بگیرد.

از سوی دیگر یکی از عوامل اصلی وقوع آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کردستان عمدی بودن آنها اعلام شده است به گونه ای که گفته می شود سال گذشته ده ها نفر متخلف نیز در این بخش دستگیر و برای برخورد قانونی تحویل مراجع قضایی استان شده اند که البته فرهنگ سازی و بهره برداری از توان رسانه های جمعی در این بخش یکی از نیازهای اصلی برای مقابله با این پدیده خطرناک در استان کردستان به شمار می رود.

در حالی روند کاهشی آمار آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان کردستان مایه خوشحالی است که اصولا نمی بایست چنین اتفاقی صورت می گرفت ولی به هر حال می توان با بسیج امکانات به ویژه تامین تجهیزات روز در صورت وقوع آتش سوزی های احتمالی نسبت به کنترل آن اقدام کرد کاری که در استان کردستان تاکنون انجام نشده است و به همین دلیل 90 درصد از آتش سوزی ها به دلیل صعب العبور بودن منطقه با استفاده از نیروی انسانی و به طریق دستی مهار شده است که این روند تاحدودی نگران کننده و نیازمند توجه بیشتر مسئولان است.

کد خبر 1391822

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha