۳ شهریور ۱۳۹۰، ۱۸:۰۵

شب قرآنی پایتخت معنوی/

برپایی نمایشگاه قرآن کریم در مشهد/ وزارت ارشاد پا به کلانشهرها بگذارد

برپایی نمایشگاه قرآن کریم در مشهد/ وزارت ارشاد پا به کلانشهرها بگذارد

مشهد - خبرگزاری مهر: آسمان مشهد نورباران شد و حلاوت تلاوت کلام وحی در مراسم آغاز به کار ششمین نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت، کام روزه داران و شب زنده داران دیار توس را شیرین کرد اما برگزاری این نمایشگاه با کمبودهایی مواجه بود.

 به گزارش خبرنگار مهر، در لحظات تابش نور معنویت در جهان اسلام و روزهای دعا و نیایش بندگان خاص خدا، در فضایی سرشار از خلوص و عشق به فرمان مکتوب الهی، شهر امام رضا(ع)، همایش بزرگ نزول حیات بخش، آسمان را همراه با ملائک به میزبانی نشست.

تجمع عاشقان

نمایشگاه بین المللی قرآن و عترت مشهدٰٔ، انگیزه ای بود تا دلدادگان پیغام های ناب جبرئیل خطاب به محمد امین، دقایق را اسیر حضور بی قرار خود کنند.

فضای گسترده و پر دامنه نمایشگاه بین المللی مشهد در هاله ای از سیمای ملکوت برای آیات الهی فرش قرمز پهن کرد تا ارادتمندان به سخن خدا، شوریده حال، این عاشقانه های اخروی را با گوش جان بشنوند و در حظ آن غوطه ور شوند.

برای آغاز بکار نمایشگاه، علاوه بر برخی از مسئولان رسمی، بسیاری از قرآن پژوهان هم آمده بودند، تا از کوثر یار، شربت زلال را با تشنگی طاق بزنند.

بی توجهی برخی از مسئولان به نمایشگاه قرآن

و اما در مراسم چهارشنبه افتتاح نمایشگاه قرآن کریم در مشهد برغم هم تلاش های انجام شده بسیاری از مسئولان ادارات و نهادهای دولتی شرکت نداشتند تا استاندار خراسان را در بازدید از غرفه ها همراهی کنند.

در هنگام بازدید استاندار خراسان، برخی از غرفه ها هنوز آماده نشده بود، برخی از دست اندرکاران مشغول غرفه آرایی بودند و بسیاری از مسئولان نیز اصلا حضوری در نمایشگاه نداشتند و فقط دست اندرکاران و مسئولان روابط عمومی ها در مراسم شرکت داشتند، این در حالی است که به هنگام ارائه اقدامات فرهنگی همین مسئولان با شعارهای پرطمطراق خود را پیشتاز فعالیت های قرآنی و مسائل فرهنگی قلمداد می کنند.

آرین منش: وزارت ارشاد علاوه بر تهران به کلانشهرها هم توجه کند

جواد آرین منش نایب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی و نماینده مردم مشهد با حضور در غرفه خبرگزاری مهر در خراسان رضوی در گفتگو با خبرنگار ما افزود: در نشستی مشترکی که با دکتر حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای حداد عادل داشتم، متذکر شدم، نمایشگاه تهران که میلیارد ها تومان برای برگزاری آن خرج می شود، باید به شهرستان ها و حداقل به کلان شهرها بروند.

وی گفت: در برگزاری نمایشگاه قرآن کریم در مشهد مقدس مسئولان استان به زحمت توانستند بودجه آن را تامین کنند و نواقصی که در این نمایشگاه می بیبنم، ناشی از ضعف و کمبود بودجه است.

وی ادامه داد: وزارت ارشاد اگر نمی تواند همزمان با نمایشگاه تهران در کلان شهرها این نمایشگاه را برگزار کند، حداقل به فاصله چند روز این اقدام را انجام دهد تا نمایشگاهها ی شهرستان های نیز در خور نام قرآن برگزار شود.

آرین منش افزود: به هنگام مواجه شدن با خالی بودن برخی از غرفه ها متوجه شدم که فرصت کم حضور در نمایشگاه و غرفه آرایی باعث شد، تا برخی از نهادها نتوانند در نمایشگاه قرآن حضور یابند.

وی برگزاری نمایشگاه در مشهد و شهرهای نظیر این شهر مقدس را، نیازمند برنامه ریزی بلند مدت ذکر کرد و با اشاره به عدم حضور برخی از مدیران اجرایی و مسئولان دستگاه های فرهنگی گفت: از مسئولان انتظار می رود توجه بیشتری به فعالیتهای قرآنی بنمایند.

توزیع عادلانه امکانات برای فعالیتهای قرآنی

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مشهد نیز که در غرفه خبرگزاری مهر حضور یافته بود در خصوص کمبودهای نمایشگاه گفت: کل بودجه ای که برای نمایشگاه مشهد اختصاص پیدا کرده است، شاید یک پنجاهم بودجه نمایشگاه تهران نباشد.

محمد کاظم دبیری تصریح کرد: عدم توزیع عادلانه امکانات باعث شده تا برپایی نمایشگاه ها در کلان شهرها، با مشکلاتی مواجه شوند.

وی گفت: در برپایی نمایشگاه قرآن کریم در مشهد، مشکل عمده، برگزاری نمایشگاه دیگری بود که قبل از نمایشگاه قرآن کریم در این محل در حال برگزاری بود و فضای نمایشگاهی از دو روز پیش در اختیار متولیان قرار گرفت و همین مسئله باعث شد تا برخی از سازمان ها در مدت کم نتوانند حضور فعالی در نمایشگاه داشته باشند و یا این که برخی از غرفه ها  به همین دلیل خالی ماند.

600 غرفه تدارک دیده شده است

در همین حال سعید سرابی دبیر برگزاری این نمایشگاه می گوید: این مجموعه در قالب 600 غرفه تدارک دیده شده است، تا دوستداران بیان خدا هر آنچه از این اقیانوس بیکران می طلبند، در دسترسشان قرار گیرد.

وی فضای موجود در نمایشگاه را 19 هزار متر مربع اعلام می کند که از حیث کالبدی، بزرگترین نمایشگاه تاریخ مشهد محسوب می شود که برای امر مهم ترویج قرآن در نظر گرفته شده است.

سرابی که معاون اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی است، با اشاره به ویژگی های برجسته نمایشگاه بیان می کند: امسال 36 بخش مختلف در معرض دید مراجع کنندگان دارد که نسبت به  سال قبل 50 درصد رشد داشته است.

وی بخش های نمایشگاه ها را شامل نشر مکتوب و الکترونیک، فیلم های قرانی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی، ترجمه تصویری، تفسیر، صنایع دستی، کودک و نوجوان، آستان قدس رضوی، موسسات فرهنگی و هنری، جنگ نرم، عفاف و حجاب، فرهنگ و هنر مساجد، بانوان و خانواده، بصیرت از نظر قرآن و عترت، بیداری اسلامی، قرآن و مقاومت، عترت و ولایت و قرآن و نجوم اعلام و یادآور می شود: کشورهای مسلمان ترکیه، پاکستان، آذربایجان و افغانستان در بخش بین الملل نمایشگاه حضور فعال دارند.

چند دیدگاه

مشهد به عنوان مرکز اصل ترویج معارف الهی در ایران و سرزمینی که فرزند رسول خدا در دامن پاک خود میزبانی می کند، مستحق ترین دیار برای سرمایه گذاری های دینی است. این شهر که افزون بر 1300 سال است علمداری اسلام در کشورمان را برعهده دارند، در سال های اخیر عنوان پایتخت معنوی ایران را هم یدک می کشد، اما حقیقت آن است که انچه در قاب امکانات و بودجه به سوی این سامان پر از قابلیت های مذهبی گسیل می شود، هرگز با ظرفیت و توان و نیازها انطباق ندارد.

در مشهد، بحث قرائت، قاری، ترتیل، تفسیر و کتابت سابقه ای افتخارآمیز دارد. در 3 دهه اخیر نشر آثار قرآنی بیشتر متعلق به مشهد است و کتابت قرآن در انواع خط های متداول و اشکال هنری نیز توسط استادان این دیار آفرینش شده اند.

در همین روزهای اخیر نیز قاریان مشهدی نشان های فرهنگ و هنر کشوری را بر سینه زدند، کتابخانه بزرگ آستان قدس رضوی هم بزرگترین گنجینه برای حفظ انواع قرآن های خطی و قدیمی و منسوب به ائمه اطهار است که هر ساله گروه زیادی را به سوی خود جذب می کنند با این وجود، برای پرواز به سوی آن چه انقلاب اسلامی بر آن اصرار دارد، مشهد همواره در تنگنا قرار دارد.

همین نمایشگاه با عزت و غرورانگیز، تا روزهای پایانی، درگیر نبود بودجه و اعتبار بود که در آخرین ثانیه ها با کد خدا منشی مشکل کمبود اعتبار آن حل شد.

کدام اولویت منتظر دریافت این بودجه ها است

عفت شریعتی نماینده مردم مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی در همین خصوص می گوید: اگر اعتبارات فرهنگی صرف فعالیت نمایشگاه قرآن نشود، کدام اولویت منتظر دریافت این بودجه ها است.

وی با بیان این که بودجه این اقدامات مشخص است، خواستار برنامه ریزی بهتر مدیران ارشد استان در این زمینه شد.

شریعتی تاکید می کند: ما نیاز داریم که قرآن کریم در همه امور فرهنگی، اقتصادی و سیاسی زندگی فردی و اجتماعی قشرهای مختلف جامعه وارد شود، پس باید هر حرکت سازنده ای در این عرصه مورد حمایت قرار گیرد.

سید جواد جعفری مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی خراسان رضوی معتقد است: باید شرایط مطلوب تر برای اجرای بی دغدغه کارهای فرهنگی اثرگذار به ویژه فعالیت های قرآنی پر ثمر فراهم گردد.

حرف آخر

مردم مشهد و زائران حرم رضوی 7 روز فرصت دارند تا هر بعدازظهر از ساعت 17 تا 23  شب به نمایشگاه بین المللی بروند و در آیین پرشور تلاوت و تفسیر و نمادهای قرآنی حضور یابند.

مشهد با توانایی های فوق العاده اش باید آماده برگزاری نمایشگاهی در شان نظام اسلامی و با حضور کشورهای مسلمان در جوار مضجع شریف امام رضا(ع) باشد.

.............................

گزارش: محمد ابراهیمی -  یوسفعلی منیری

کد خبر 1392037

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha