۲۵ آذر ۱۳۸۳، ۱۴:۰۴

رئيس انستيتوي بين‌المللي پيتيريم سوروكين روسيه :

آينده بشريت به روند جهاني شدن وابسته است

روند جهاني شدن علت عيني دارد و تبيين سطح جديد توسعه تكنولوژي، همگرايي اقتصادي و ايجاد فضاي اطلاعاتي - فرهنگي است. اين روند منعكس كننده حالت جهاني مسايل اساسي است كه آينده تمام بشريت به آنها وابسته است.

به گزارش گروه دين و انديشه خبرگزاري "مهر" دكتر يوري ياكويتس، رئيس انستيتوي بين‌المللي پيتيريم سوروكين، به تبيين تجربه تاريخي و چشم ‌انداز آينده گفت و گوي تمدنها پرداخت و اظهار داشت :  گفت و گو بين تمدن هاي محلي از زمان پيدايش آنها يعني حدود پنج هزار سال پيش شروع شد. سيد محمد خاتمي رئيس جمهور ايران در سخنان خود در مجمع كل يونسكو به صورت مستدل خاطرنشان كرد كه هيچ فرهنگ بزرگ و هيچ تمدن بزرگي در انزوا از فرهنگ ها و تمدن هاي ديگر ايجاد نشده است. فشردگي گفت و گو با تعويض ادوار تاريخي، تمدن هاي جهاني و نسل هاي بشري رشد مي‌كرد و شيوه‎هاي تعامل تمدن ها متنوع‌تر و مؤثرتر مي‌شدند.

يوري ياكوتس مي‌گويد: در طول قرن ها مشاركت تمدن ها به گونه‌هاي مختلف صورت مي‌گرفت كه در اين رابطه بايد در نوبت اول به گفت و گوي فرهنگ ها به تعبير وسيع كلمه يعني تعامل هنر، زبان، ادبيات و گسترش سريع دانش جديد و اديان جهاني اشاره كرد. اين گفت و گوي تكنولوژيكي است كه به معني انتقال فناوري‎هاي مؤثر اعم از سيستم‌هاي آبياري تا نسل جديد وسايل فني مي‌باشد. گفت وگوي اقتصادي در رشد سريع تبادل كالاها و خدمات اعم از راه بزرگ ابريشم، راه از "وارياگ به يونان" و از " وارياگ به فارس" تا شبكه جهاني معاصر ارتباطي و شبكه اينترنت تبلور يافته است. تشكيل امپراطوري‌هاي جهاني هخامنشيان، اسكندر مقدوني، چين، رم، بريتانيا و روسي به تشديد همكاري در زمينه‌ سياسي و زمينه‌هاي ديگر تحرك نيرومندي بخشيد.

يوري ياكوتس بر اين عقيده است كه تمام شبكه متنوع و روز به روز فشرده‌تر بر روابط، تبادلات و گفت وگو تأكيد مي‌كنند كه بشريت  را بايد يگانگي عمومي دانست كه از تاريخ مشترك، فرهنگ و سرنوشت مشترك برخوردار است.  تنوع فزاينده فرهنگ ها و تمدن ها فقط اين يگانگي را مجسم مي‌كند.

رئيس انستيتوي بين‌المللي پيتيريم سوروكين خاطرنشان كرد: هم زمان با تعويض قرن ها در گفت و گو و مشاركت تمدن ها، وضعيت جديدي ايجاد شده است كه روند جهاني شدن كه با سرعت حريق جهاني توسعه مي‎يابد، علت اصلي آن مي‌باشد. اين روند جديد به پديده‎هاي ناگهاني عجيبي آبستن است. روند جهاني شدن علت عيني دارد و تبيين سطح جديد توسعه تكنولوژي، همگرايي اقتصادي و ايجاد فضاي اطلاعاتي- فرهنگي است. اين روند منعكس كننده حالت جهاني مسايل اساسي است كه آينده تمام بشريت به آنها وابسته است.

يوري ياكوتس مي‌ گويد: روسيه و ايران كه در تقاطع تمدن ها، در ميدان تأثير متقابل شديد تمدنها واقع شده‌اند، از تجربه سرشار گفت و گوي فرهنگ ها و تمدن ها برخوردار هستند. تاريخ دانان روس ضمن جمع‌بندي تجربه ايران بر حق خاطرنشان مي‌كنند كه ايران كه از ديرباز واسطه انتقال ارزش هاي فرهنگي از شرق به غرب و بالعكس بود، در زمان هخامنشيان نه تنها به اين نقش تاريخي خود ادامه داد بلكه تمدن اصيل و توسعه يافته‎اي را به وجود آورد.

کد خبر 139210

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha