۵ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۴۵

بنیادی در گفتگو با مهر:

واحدهای فرآوری زیتون در گیلان با نصف ظرفیت فعالیت دارند

واحدهای فرآوری زیتون در گیلان با نصف ظرفیت فعالیت دارند

رشت - خبرگزاری مهر: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان از فعالیت واحدهای فرآوری زیتون با نصف ظرفیت در استان خبر داد.

ایرج بنیادی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در حال حاضر 25 واحد فرآوری زیتون با ظرفیت 30 هزار تن در گیلان وجود دارد در حالیکه تولید کل استان 12 هزار و 500 تن است از اینرو افزایش صنایع فرآوری زیتون به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد.

وی همچنین بر لزوم سرمایه گذاری برای ارتقای و کیفیت صنایع فرآوری زیتون در استان تاکید کرد و اظهارداشت: محصول با کیفیت اقتصاد منطقه را شکوفا و بهبود وضعیت معیشتی کشاوزان را به همراه دارد.

گیلان در بخش زیتونکاری مقام سوم کشور را دارد

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان با اشاره به اینکه گیلان در بخش زیتونکاری مقام سوم کشور را دارد، بر ضرورت افزایش تولید در واحد سطح و ارتقای کیفیت محصول زیتون تاکید کرد.

وی افزود: منطقه ای که در گیلان می توان زیتون کشت کرد از جمشید آباد رستم آباد تا پاچنار لوشان به طول 45 کیلومتر و عمق 20 کیلومتر است.

بنیادی ادامه داد: در نقاطی که با هزینه های پائین امکان آبرسانی وجود داشته زیتونکاری انجام شده و مناطقی که زیتون کشت نشده هزینه های تامین آب بسیار بالا بوده ست.

وی گفت: وزارت جهاد کشاورزی برنامه ای که برای توسعه باغات زیتون در کشور تدوین کرده 500 هزار هکتار سطح زیر کشت بوده که تاکنون 132 هزار هکتار انجام شده است.

حداکثر توان توسعه باغات زیتون در رودبار 10 هزار هکتار است 

معاون جهاد کشاورزی گیلان حداکثر توان توسعه باغات زیتون در شهرستان رودبار را 10 هزار هکتار ذکر کرد و افزود: در حال حاضر شش هزارهکتار زیتون در این شهرستان کشت می شود.

وی گفت: هر نقطه ای در ایران زیتون تولید می شود مرکز تجارت در رودبار است از اینرو باید مسئولان به این مرکز راهبردی توجه ویژه داشته باشند.

بنیادی افزود: درحال حاضر کشاورزی یکی ازمهمترین بخش های اقتصادی کشوراست، هریک ازمحصولات کشاورزی شرایط اقلیمی و محیطی خاصی نیاز دارند بنابراین کارشناسان منابع طبیعی واقلیم شناسان توجه ویژه ای به آمایش سرزمین داشته و بر پایه مدل های اکولوژیکی - کشاورزی، منابع اکولوژیکی زمین را شناسایی، ارزیابی و به منظوراهداف خاصی قابلیت سنجی می کنند.

وی بیان داشت: کشاورزی اصلی ترین ارکان تامین نیازهای غذایی یک جامعه و عاملی تعیین کننده در پی نیازی از انواع اقلام وارداتی است دراین زمینه تولید دانه های روغنی دارای ارزش اقتصادی بوده و از نظر غذایی نیز حائز اهمیت هستند.

معاون جهاد کشاورزی گیلان گفت: توسعه کشت زیتون به عنوان مهمترین محصول کشاورزی و اقتصادی شهرستان رودبار  و همچنین انتخاب بهترین و مناسب ترین اراضی برای ایجاد باغات زیتون از دغدغه های اصلی کشاورزان است.

وی همچنین اظهارداشت: خاک به عنوان یکی از عوامل اصلی در تولید محصولات کشاورزی است که استفاده از آن باید بر اساس اصول صحیح و علمی صورت گیرد تا بتوان از آن در تولید محصولات کشاورزی و به عنوان یک منبع پایدار در کشاورزی استفاده کرد، در این زمینه قبل از هر اقدامی منابع اراضی ( آب، هوا، خاک و زمین نما ) نواحی مورد نظر شناسایی و در ارتباط با کشت این گیاه اقتصادی باید مورد ارزیابی گیرد.

ذخایر توارث گیاهی به عنوان زیربنای تحقیقات در امر بهنژادی است

بنیادی در ادامه با اشاره به اینکه ذخایر توارث گیاهی به عنوان زیربنای تحقیقات در امر بهنژادی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، افزود: حفاظت و حراست از این ذخایر از دیدگاه ملی و بین المللی بسیار ارزشمند است.

وی اعلام کرد: شناسایی و جمع آوری ژنوتیپ های بومی درختان میوه نخستین گام در برنامه های اصلاحی به شمار می رود، با شناسایی ژنوتیپ های بومی موجود در منطقه می توان به ارقام مناسبی دست یافت که بتوانند جایگزین ارقام نامناسب و یا دیگر درختان که ارزش اقتصادی چندانی ندارند، شوند.

معاون جهاد کشاورزی گیلان یادآورشد: به لحاظ وابستگی کشور به واردات روغن زیتون و با توجه به سیاست وزارت جهاد کشاورزی مبنی برافزایش سطح زیر کشت زیتون در راستای دستیابی به سند چشم انداز 1404 و کاهش واردات روغن، درخت زیتون مورد توجه خاصی قرار گرفته  به طوریکه صنعت زیتونکاری در آیندهای نزدیک جایگاه ویژه ای  در باغبانی کشور پیدا خواهد کرد.

کد خبر 1392780

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha