به گزارش خبرنگار مهر، در حالیکه استان لرستان پس از استانهای شمالی کشور یکی از پرباران ترین استانهای کشور است ولی هنوز مردم این استان نتوانسته اند از این موهبت خدادادی که خداوند به آنها ارزانی داشته بهره مند شوند.
این در حالی است که علاوه بر بحث کشاورزی و صنعت بخش اعظمی از روستاهای استان لرستان فاقد نعمت آب آشامیدنی سالم هستند.
از سوی دیگر از کل زمین های کشاورزی زیر کشت در استان لرستان تنها 25 درصد آبی است که این امر هر ساله با وقوع خشکسالی موجب خسارات جبران ناپذیری به کشاورزی این استان به عنوان پایه اقتصاد مردم لرستان می شود.
عکس تزئینی است
با این اوصاف به دلیل عدم احداث شبکه های آب رسانی به برخی روستاهای استان به خاطر کمبود اعتبارات هر سال بخش زیادی از جمعیت روستایی استان با شدت گرفتن خشکسالی با مشکلات جدی مواجه می شوند.
45 هزار روستایی لرستان مشکل کمبود آب دارند
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان در این رابطه در سخنانی اظهار داشت: خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی باعث کم آبی در روستاهای استان لرستان شده است به طوریکه هم اکنون 95 روستا در این استان با تانکر آبرسانی می شوند.
علیرضا کاکاوند ادامه داد: با این اوصاف در حال حاضر 45 هزار و 260 نفر جمعیت ساکن در 95 روستای یاد شده با کمبود جدی آب آشامیدنی مواجه هستند.
وی با اشاره به آبرسانی به این روستاها با تانکر، یادآور شد: تنها در مردادماه امسال 23 هزار مترمکعب آب به وسیله 16 تانکر آبرسان به این روستاها منتقل شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان افزود: بیشتر این روستاها که با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند در شهرستانهای پلدختر و دلفان قرار دارند.
تعداد روستاهای دارای مشکل آب شرب به 150 روستا می رسد
کاکاوند با بیان اینکه امسال دهمین سالی است که نزولات جوی کاهش یافته است و شاهد خشکسالی هستیم، افزود: با توجه به میزان دمای هوا و کم شدن منابع آب زیرزمینی پیش بینی می شود تا پاییز امسال تعداد روستاها مشکل دار در بحث آب آشامیدنی به 150 روستا برسد.
وی با بیان اینکه استان لرستان دارای دو هزار و 836 روستا است، یادآور شد: سال گذشته نیز به علت پدیده خشکسالی 195 روستا در لرستان دچار مشکل کم آبی شدند که به وسیله تانکر به ساکنان این روستاها آبرسانی می شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی لرستان با پیش بینی کم آبی در 150 روستای لرستان تا پاییز امسال گفت: برنامه ریزی شده است مشکل 23 روستا از این روستاها با ایجاد شبکه آب شرب حل شود.
خروج 12.5 میلیارد مترمکعب آب از لرستان و لبهای خشکیده روستائیان
هر چند که تاثیر خشکسالی را در کاهش سطح آبهای زیرزمینی استان نمی توان نادیده گرفت ولی به طور متوسط هر سال 12.5 میلیارد مترمکعب آب از استان لرستان خارج می شود تا در پشت سدهای استان همجوار جمع شود که در صورت مدیریت این میزان آب و تامین اعتبار برای احداث شبکه های آبرسانی به روستاها می توان تا حدودی مشکلات کمبود آب شرب در روستاهای لرستان را رفع کرد.
این در حالیست که 45 هزار روستایی یاد شده به طور معمول هر ساله به دلیل عدم تامین آب شرب از منابع مطمئن با مشکل کمبود آب مواجه می شوند که در صورت تامین اعتبارات می توان بخش مهمی از این مشکل را رفع کرد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان لرستان در این زمینه نیز اظهار داشت: بر اساس سرشماری سال 85 جمعیت روستایی لرستان 40.4 درصد جمعیت کل استان را با 682 هزار نفر به خود اختصاص داده است.
رفع مشکل آب شرب روستاهای لرستان نیازمند 200 میلیارد تومان اعتبار است
کاکاوند کمبود اعتبارات را بزرگترین مانع در اجرای شبکه آبرسانی به روستاهای لرستان دانست و گفت: در حال حاضر رفع 100 درصدی مشکل آب شرب روستاهای استان لرستان نیازمند صرف 200 میلیارد تومان اعتبار است.
کمبود اعتبارات در مسیر آبرسانی به روستاهای لرستان و رفع مشکل هزاران روستایی در حالی رخ می دهد که پروژه قمرود که آب را از شهرستان الیگودرز به شهرهای مرکزی ایران از جمله شهر مقدس قم برد اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد تومان را به خود اختصاص داد در صورتیکه رفع مشکل آب روستائیان لرستانی در نزدیکی چشمه آب تنها 200 میلیارد تومان نیاز دارد که این میزان اعتبار از مردم لرستان دریغ می شود.
به هر روی امید می رود با تامین این اعتبار از سوی مسئولان گامی در راستای حل مشکلات روستائیان لرستانی برداشته شود تا 45 هزار روستایی تابستان را در کنار آب با لبهای تشنه به سر نکنند.
نظر شما