۵ شهریور ۱۳۹۰، ۱۱:۲۵

در هرمزگان /

نخستین کشت سلولهای بنیادی در بافتهای آسیب‌پذیر انجام شد

نخستین کشت سلولهای بنیادی در بافتهای آسیب‌پذیر انجام شد

بندرعباس - خبرگزاری مهر: همزمان با هفته دولت نخستین کشت سلولهای بنیادی در بافتهای آسیب‌پذیر مدل حیوانی در مرکز تحقیقات سلول‌های بنیادی و ژن درمانی خلیج فارس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی هرمزگان انجام شد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح شنبه نخستین کشت سلولهای بنیادی در بافت های آسیب پذیر با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان، معاون پژوهشی دانشگاه  علوم پزشکی هرمزگان و دکتر احمدی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در مرکز تحقیقات سلول های بنیادی خلیج فارس انجام شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در حاشیه کشت سلول های بنیادی در بافت های آسیب پذیر قلب آسیب دیده یک گوسفند در جمع خبرنگاران گفت: در این عمل سلولهای بنیادی کشت داده شده به بافتهای آسیب پذیر گوسفند که بر اثر سکته قلبی مصنوعی ایجاد شده، تزریق می شود.

دکتر محمد شکاری با اشاره به تزریق کشت سلولهای بنیادی و نتایج این تزریق تاکید کرد:  پس از انجام عمل و تزریق سلولهای بنیادی نتایج این عمل در روزهای بعد از عمل مورد بررسی و ارزیابی قرار می گیرد.

وی با اشاره به تحقیقات در سلولهای بنیادی درکشور افزود: این عمل برای اولین بار در استان هرمزگان صورت می گیرد که بر روی نمونه حیوانی است و در حال حاضر بر روی نمونه انسانی غیر ممکن است.

شکاری گفت: مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی خلیج فارس با هدف درمان بیماران قلبی نخستین کشت سلولهای بنیادی به قلب آسیب دیده یک گوسفند 40 کیلویی به صورت رسمی کار خود را آغاز کرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در خصوص اهداف راه اندازی این مرکز گفت: جنبه تحقیقاتی کاربرد سلولهای بنیادین و بهره گیری از سلولهای بنیادی برای درمان بیماران قلبی همچون نارسایی قلبی، بیماریهای ژنتیکی و... درگام نخست از اهداف این مرکز تحقیقاتی است  و کار تحقیقاتی دراین مرکز بر روی حیواناتی مثل موش، موش صحرایی و گوسفند خواهد بود.

وی تصریح کرد: خلقت انسان به طوری است که تمام بدن انسان از ابتدا از سلولهای بنیادی ساخته می شود از این رو کاربرد سلولهای بنیادی در همه سلولهایی که اختلال عملکرد پیدا کرده اند دارد و جا برای تحقیق زیاد است ولی چون بررسی کافی مقدور نیست از حیوان استفاده شد و بعد از کار حیوان کشته می شود و قلبش برای آزمایش می رود.

شکاری ادامه داد: بررسی عملکرد قلب با اکوکاردیوگرافی و بعد مرگ حیوان و بررسی میکروسکوپی سلولهای بنیادی بیشتر تبدیل به رگ می شوند و به سلول عضلانی تبدیل نمی شوند.

به گزارش مهر، این کار تحقیقاتی برای اولین بار با همکاری بیمارستان مرکز قلب تهران انجام شد و در این مرکز کارهای تحقیقات، پزشکی مولکولی و ژنتیکی و همچنین بحث سلولهای بنیادی برای تحقیقات علوم پایه و بالینی فراهم است.

کد خبر 1392969

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha