۲۸ آذر ۱۳۸۳، ۸:۴۳

مدير كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي در گفت و گو با "مهر" :

امور خبرنگاران خارجي غير مقيم به سه شركت خارجي واگذار شده است

امور خبرنگاران خارجي غير مقيم به سه شركت خارجي واگذار شده است

به منظور كاهش تصدي گري دولت و ايجاد زمينه براي سياستگذاري ، هدايت و نظارت مطلوب بر فعاليت گروه هاي خبري خارجي ، اداره كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي خدمات رساني خبرنگاران خارجي غير مقيم را به سه شركت خصوصي واگذار كرده است .

محمد حسين خوشوقت ، مدير كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي در گفت و گو با خبرنگار فرهنگي "مهر"، در اين مورد اظهار داشت : بر اساس  برنامه سوم توسعه و همچنين مصوبه شوراي عالي اداري ، دستگاه هاي دولتي موظف هستند كارهاي اجرايي را تا حد ممكن به بخش هاي خصوصي واگذار كرده و بدنبال كاهش تصدي گري ، خود در نقش سياستگذار ، هدايت كننده و ناظرعمل كنند .

وي با اشاره به اين كه يكي از وظايف و مسئوليت هاي اداره كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي سرويس دهي به خبرنگاران خارجي غير مقيم بود ، گفت : براي اين منظور تنظيم قرارهاي ملاقات ، مصاحبه ها ، بازديد ، ديدار از مكان ها و مراكز مورد علاقه و پيگيري هاي لازم به منظور مصاحبه خبرنگاران خارجي با شخصيت ها و مقامات كشوري ، از جمله مسئوليت هاي اين اداره كل بود كه از اين پس با واگذاري رسيدگي به امور اين گروه از خبرنگاران ، تمام مسئوليت هاي فوق بر عهده مؤسسات خصوصي گذاشته شده  و اداره كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي تمام نيروي خود را صرف سياستگذاري در زمينه فعاليت هاي خبرنگاران خارجي خواهد كرد .

خوشوقت با تأكيد بر اين كه براي واگذاري امور به بخش خصوصي ، مؤسسات با بررسي هاي دقيقي انتخاب شده اند ، گفت : شايستگي و صلاحيت متقاضيان اين اقدام ، بر اساس شاخص هاي تعيين شده ارزيابي و سپس تصميم لازم اتخاذ شده است .

وي نداشتن سوء پيشينه ، تسلط به زبان انگليسي ، داشتن حداقل مدرك تحصيلي ليسانس  در رشته هاي مرتبط و سابقه فعاليت هاي مرتبط خبري و رسانه اي را از جمله شرايط لازم براي متقاضيان اعلام كرد و گفت : دو سال پيش( سال 1381 ) كه بحث واگذاري فعاليت خبرنگاران خارجي غير مقيم به مؤسسات خصوصي مطرح شد ، علاقمنداني كه به نوعي در اين زمينه فعال بوده و سابقه ارتباط با خبرنگاران خارجي را داشتند ، تمايل خود را اعلام كرده و پس از بررسي هايي كه بين 5 يا 6 داوطلب واجد شرايط انجام شد ، سه مؤسسه انتخاب  و مجوز فعاليت دريافت كردند.

مدير كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي با اعلام اين كه مجوز اين مؤسسات يكساله است ، گفت : در طول سال ، فعاليت و عملكرد مؤسسات بررسي وارزيابي شده و در صورت رضايت ، مجوز ادامه فعاليت آنها صادر مي شود ، همچنين در صورتي كه عملكرد مؤسسه اي به هر دليل رضايت بخش نباشد ، مجوز در نهايت لغو خواهد شد .

خوشوقت با اشاره به اين كه موقعيت اداري مطلوب و شايسته به لحاظ دفتري ، تجهيزات آبرومند ، امكانات و نيروهاي كارآزموده و قابل  از ضروت هايي است كه مجوز فعاليت پس از تأمين آنها صادر مي شود گفت : تعداد كم خبرنگاران ، درآمد مؤسساتي را كه هزينه بالايي دارند با مشكل مواجه مي كند و بي ترديد هرچه تعداد مؤسسات بيشتر باشد ، اين مشكل نيز افزايش مي يابد ، البته شك نيست چنانچه در آينده ، ترافيك حضور خبرنگاران در ايران افزايش يابد ، تعداد مؤسسات نيز افزايش خواهد يافت .

وي با تأكيد بر اين كه هيچ گونه كمكي از سوي اداره كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي در اختيار مؤسسات فوق قرار نمي گيرد گفت : درآمد اين شركت ها از حق الزحمه اي تأمين مي شود كه در قبال ارائه خدمات به خبرنگاران دريافت مي شود .

مديركل مطبوعات و رسانه هاي خارجي وزارت فرهنگ وارشاد اسلامي در ارتباط با چگونگي برقراري ارتباط خبرنگاران خارجي با مؤسسات فوق گفت : اسامي مؤسسات از طريق وزارت امور خارجه به تمام نمايندگي هاي جمهوري اسلامي در خارج از كشور اعلام شده و خبرنگاراني كه براي دريافت ويزا مراجعه مي كنند با شركت ها آشنا شده ، ارتباط برقرار كرده و پس از ورود به ايران ، ضمن عقد قرار داد ، نيازها درخواست هاي خودرا از طريق مؤسسات تأمين  و فعاليت مي كنند .

خوشوقت تمركز بر سياستگذاري و بررسي محتواي اخبار و گزارش هايي كه از سوي خبرنگاران خارجي در ايران تهيه مي شود و حتي برنامه و اخباري كه در مورد ايران در خارج از مرزها تهيه شده را از جمله دستاوردهاي اين واگذاري اعلام كرد و گفت : با توجه به اين كه نمي توان مرزهاي كشور را بست و مانع جريان اطلاع رساني شد ، در شرايط فعلي و با واگذاري امور اجرايي به بخش خصوصي ، ما بهتر از قبل توليدات خبري را تحليل و بر فعاليت حرفه اي خبرنگاران خارجي نيز نظارت داريم . به عبارت ديگر،  در حال حاضر بهتر از قبل به دفاع تبليغي و رسانه اي  از جمهوري اسلامي در بعد منطقه اي و بين المللي مي پردازيم .

وي تصريح كرد : با توجه به جايگاه رفيع و ويژه  جمهوري اسلامي ايران در بعد منطقه اي و بين المللي ، رسانه هاي خارجي و به ويژه رسانه هاي غربي در هر شرايطي اخبار و گزارش هايي را در مورد ايران ارائه مي دهند ، بنابراين بهتر است موقعيتي فراهم شود تا خبرنگاران بتوانند به راحتي و از نزديك موضوعات را درك كرده و با برداشتي صحيح ، واقعيت ها را منعكس كنند كه البته در اين ميان اگر منافع ملي خدشه دار و به ملت و فرهنگ ايراني و ارزشهاي مسلم اسلامي اهانت شود ، بي ترديد واكنش مناسب نشان خواهيم داد .

مدير كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي  در ادامه ارائه مشاوره تخصصي ، در اختيار گذاشتن مترجم قابل ، پيش بيني محل اقامت ، برنامه ريزي به منظور انجام مصاحبه و ديدار با شخصيت ها و اماكن فرهنگي تاريخي را از وظايف اين مؤسسات در قبال تيم هاي خبري خارجي اعلام كرد.

خوشوقت در مورد ميزان رضايتمندي از فعاليت دوساله مؤسسات فوق گفت : عملكرد آنها بد نبوده اما  كاملا نيز رضايت بخش نبوده است كه پيش بيني مي كنيم پس از كسب تجربه و با ارائه دوره هاي آموزشي از طرف اداره كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي فعاليت ها مطلوب تر شوند .

به گفته خوشوقت ، فعلا رسيدگي به امور خبرنگاران خارجي مقيم ، همچنان و مانند گذشته بر عهده اداره كل مطبوعات و رسانه هاي خارجي است .

 

کد خبر 139299

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha