به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا منادی شامگاه جمعه در جشن پیراهن باشگاه ماشین سازی تبریز گفت: تصویب نشدن دو فوریت طرح انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه هیچ ارتباطی به مسایل حاشیه ای و قومیتی ندارد و مردم آذربایجان باید هوشیار باشند.
وی اظهار داشت: رد دو فوریت طرح انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه توسط مجلس مخالفت با اصل موضوع نیست بلکه این تصمیم مربوط به مسایل فنی و حوزه های کارشناسی موضوع بوده است.
عضو مجمع نمایندگان آذربایجان شرقی مخالفت تعدادی از نمایندگان مجلس با انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه را تنها مربوط به تردید آنان در عملیاتی شدن منابع پیش بینی شده در این طرح خواند و افزود: هم اکنون ردیف مستقلی به مبلغ 250 میلیارد ریال در قانون بودجه سال جاری برای انتقال آب به دریاچه ارومیه وجود دارد و با تخصیص این میزان اعتبار، اقدامات این پروژه شروع شده است.
به گفته وی، تاکنون 210 میلیارد از رقم مذکور به انتقال آب ارس اختصاص یافته و پروژه نیز آغاز شده است.
منادی اضافه کرد: از سوی دیگر ردیف مستقل اعتباری دیگری به مبلغ 1000 میلیارد ریال برای مقابله با ریزگردهای عربی و نیز ریزگردهای نمکی که قابل استفاده برای نجات دریاچه ارومیه است، در بودجه سال جاری دیده شده که باید برای استفاده از آن نهایت اهتمام صورت گیرد.
به گفته وی، این اعتبار برای مهار و ساماندهی آبهای مرزی، مالچ پاشی بیابانهای داخل کشور عراق و نیز انتقال آب به دریاچه ارومیه هزینه خواهد شد.
نماینده تبریز با بیان اینکه مهم ترین علت خشک شدن دریاچه ارومیه مربوط به کاهش نزولات جوی طی سالیان گذشته بوده، اظهار داشت: تغییرات اکوسیستمی در اختیار مردم، نمایندگان مجلس و یا دولت نیست ولی با انتقال آب به دریاچه ارومیه می توان تا حدی از روند خشک شدن این دریاچه جلوگیری کرد.
منادی به سرنوشت مشابه دریاچه آرال و ناتوانی دولت وقت شوروی سابق در مقابله با این پدیده طبیعی اشاره کرد و با تاکید بر احساس مسئولیت رسانه ها در اطلاع رسانی شایسته در این خصوص، گفت: انتقال آب به دریاچه ارومیه می تواند به صورت منطقی پیگیری شود تا نگرانی دوستداران واقعی محیط زیست و البته نمایندگان مردم استان های شمال غرب در مجلس برطرف شود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اظهار تاسف از "ارائه طرح های شب انتخاباتی" از سوی برخی نمایندگان گفت: نباید برای نجات بحرانی ملی مانند خشک شدن دریاچه ارومیه طرحی بدون کارشناسی و بدون مطالعاتی را که تنها کارکرد آن تبلیغات در آستانه انتخابات است به مجلس آورد و انتظار تصویب هم داشت.
وی با بیان اینکه برای تصویب یک طرح در سطح ملی، نیاز به بحث های کارشناسی، رایزنی و اقناع نمایندگان است گفت: طرح اخیر که آنهم با دو فوریت به مجلس ارائه شده بود به هیچ عنوان پایه و اساس کارشناسی نداشت.
منادی گفت: در این طرح پیش بینی شده بود که برای انتقال آب به دریاچه ارومیه 1000 میلیارد تومان از بودجه دفاعی و نیز نظام سلامت کشور کسر شده و به این امر اختصاص یابد که برای نمایندگان مجلس قابل قبول نبود.
نماینده مردم تبریز که خود از امضاء کنندگان طرح بود گفت: گرچه خود ما نیز طرح دوستان را امضاء کردیم اما باید پذیرفت که برای چنین کار بزرگی نمی شود یک شبه تصمیم گرفت و آن را به اجرا گذاشت.
وی با اشاره به اختصاص 250 میلیارد ریال برای انتقال آب ارس به دریاچه ارومیه گفت: برای این طرح سه ماه کار کارشناسی صورت گرفته و یک ماه نیز به رایزنی و قانع کردن نمایندگان صرف شد که در نهایت به تصویب اکثریت مجلس رسیده و در قانون بودجه امسال جای گرفت.
منادی با اظهار تاسف از اینکه برخی محافل با اقصاد سیاسی و شوم می خواهند مجلس را در برابر مردم آذربایجان قرار دهند گفت: تمام نمایندگان از سراسر کشور به تمام مسائل توجه و حساسیت ویژه ای داشته و هرگز دیدگاه منفی نسبت به این خطه وجود نداشته است.
وی با اشاره به تصویب قانون بیمه قالیبافان و تحمیل 4000 میلیارد ریال هزینه به دولت از این بابت گفت: ارائه دهنده این طرح نمایندگان تبریز بودند چراکه مسلما اغلب قالیبافان کشور در مناطق آذری نشین فعالیت داشته و بیشترین سود این قانون به این خطه بوده اما تمام نمایندگان مجلس با درک حساسیت موضوع به آن رای داده و در قانون بودجه نیز پیش بینی شد.
این نماینده مجلس در عین حال با تحلیل مسایل پیش آمده در خصوص دریاچه ارومیه تصریح کرد: به هرحال اتفاقات اخیر نشان داد که تمام مسئولان باید بحران دریاچه ارومیه را مسئله ای ملی نه منطقه ای و استانی تلقی کرده و در نجات این تالاب که خشک شدن آن تاثیرات مخربی به منطقه خواهد داشت اهتمام ورزد.
نظر شما