سید شریف حسینی نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این که آموزش شهروندی مجموعهای از آموزشها مبتی بر سنتها، آداب، رسوم و عقاید مناطق مختلف کشور است،گفت: آموزش شهروندی برای هر شهروندی لازم است اما این آموزشها باید براساس ضوابط، دستورالعمل، استراتژی و خط مشی باشد. بهعنوان مثال در بحثی مانند تعیین ساعت 9 شب بهعنوان زمان جمعآوری زباله ابتدای کار کمی سخت بهنظر میرسید اما به مرور زمان شهروندان دیدند که دریافت این آموزشها بهنفع خودشان است.
وی ادامه داد: اهمیت و لزوم آموزشهای شهروندی مخصوصا در شهر بزرگی مانند تهران با جمعیت زیادی که در آن ساکن است، بیش از دیگر مناطق و شهرها احساس میشود.
نماینده اهواز در مجلس معتقد است: گر چه تلاش هایی برای آموزش های شهروندی شده است اما هنوز تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم و باید سطح اموزش ها را بالاتر بریم.
حسینی با بیان این که آموزشهای پایهای درترویج فرهنگ شهروندی باید مورد توجه قرار گیرد گفت: دوره کودکی زمان مناسبی برای یادگیری است و در این دوره میتوان به راحتی مباحث مختلف را ساده کرده و به کودکان آموزش داد.
وی با یادآوری تجربهای که خود در زمان شهرداری شهر حمیدیه در استان خوزستان داشت، گفت: بااجرای طرح شهردار مدرسه و بعد از آن شهردار مدرسه در این شهر، خانوادهها شاهد تغییر رفتار فرزندانشان در خانه و اجتماع بودند.
این نماینده با اشاره به روشهای مختلف آموزشی افزود: لازم نیست که آموزشها لزوما مستقیم باشد، بلکه بهصورت غیر مستقیم و در فضاهای غیر از مدرسه نیز میتوان این آموزشها را ارائه داد. اگر برای یک موضوع فرهنگسازی شود آن کار بدون هزینه پیش میرود.
به گفته این نماینده مجلس، آموزش پایهای نه در کوتاهمدت بلکه در بلند مدت منجر به نتیجه میشود. اما تغییر زیرساختهای فکری و عادتهای نادرست در بزرگسالان بسیار سخت و پرهزینه است. آموزشهای لازم همراه با وسایل سمعی و بصری برای کودکان اثرات بسیار مفیدی دارد و البته این آموزشها برای بزرگسالان نیز میتواند همراه با فرهنگسازی از سوی رسانهها و نشریات باشد.
نظر شما