۸ شهریور ۱۳۹۰، ۱۰:۵۶

وجود 76 باب کتابخانه مشارکتی در کردستان/ استان نیازمند کتابخانه مرکزی

وجود 76 باب کتابخانه مشارکتی در کردستان/ استان نیازمند کتابخانه مرکزی

سنندج - خبرگزاری مهر: همکاری مردم و دستگاه های دولتی استان کردستان برای کمک به راه اندازی کتابخانه های مشارکتی تا جایی است که طی دو سال اخیر شمار کتابخانه های مشارکتی استان کردستان در مناطق شهری و روستایی به بیش از 76 باب افزایش پیدا کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، میزان همکاری مردم و دستگاه های دولتی برای راه اندازی کتابخانه های عمومی مشارکتی با رشد قابل توجهی برخوردار بوده است و در حالی در سال 88 کردستان از وجود کتابخانه مشارکتی بی بهره بوده است که طی دو سال اخیر شمار کتابخانه های مشارکتی در سطح این استان به بیش از 76 باب افزایش پیدا کرده است.

کسب رتبه نخست در میان سایر استانهای کشور از لحاظ ایجاد و توسعه کتابخانه های مشارکتی در استان کردستان نشان می دهد که استقبال مردم و دستگاه های دولتی برای همکاری و حمایت از توسعه فرهنگی به ویژه احداث و راه اندازی کتابخانه های عمومی بسیار مناسب و قابل توجه است.

44 باب کتابخانه نهادی عمومی در کردستان فعال است

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان کردستان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت کنونی استان در این بخش بیان کرد: در حال حاضر 44 باب کتابخانه نهادی در سطح استان کردستان فعالیت می کنند که این آمار تا پایان سال 88 کمتر از 39 باب بوده و البته هم اکنون نیز چندین پروژه در دست ساخت و اجراست.

عطاالله رستگار با اشاره به توسعه کتابخانه های مشارکتی در استان و همکاری و مشارکت اقشار مختلف مردم و دستگاه های دولتی یادآور شد: در حالی تا سال 88 کردستان فاقد کتابخانه مشارکتی بود که شمار کتابخانه های مشارکتی طی دو سال اخیر به بیش از 76 باب افزایش پیدا کرده و به همین دلیل کردستان در میان سایر استانهای کشور رتبه اول را به دست آورد.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت کتابخانه های عمومی نهادی و مشارکتی در مناطق روستایی استان کردستان یادآور شد: در حال حاضر 9 باب کتابخانه عمومی نهادی و 21 باب کتابخانه عمومی مشارکتی در مناطق روستایی استان کردستان فعال هستند که البته این آمار در مقایسه با جمعیت روستایی استان اندک و غیرقابل قبول است.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان با اشاره به لزوم توسعه کتابخانه های روستایی در این استان گفت: با توجه به پراکنده بودن جمعیت روستایی استان کردستان و لزوم توجه بیشتر به توسعه فعالیتهای فرهنگی در این بخش انتظار می رود که اقدامات بهتری در این جهت در دستور کار قرار گرد و متولیان حوزه ساخت و ساز فضاهای فرهنگی نگاهی ویژه به این بخش داشته باشند.

هشت درصد جمعیت استان عضو کتابخانه های عمومی هستند

وی با اشاره به وضعیت جمعیت تحت پوشش کتابخانه های عمومی استان کردستان افزود: بر اساس آمار جمع آوری شده تا پایان خرداد ماه سال 90 بیش از هشت درصد از جمعیت استان کردستان عضو کتابخانه های عمومی استان کردستان هستند که هر چند میزان رشد در سال گذشته و امسال چشمگیر بوده است ولی باز هم این وضعیت راضی کننده نیست و باید برای افزایش آن تلاش کرد.

رستگار، شمار اعضای فعلی کتابخانه های عمومی استان کردستان را 91 هزار نفر عنوان کرد و اظهار داشت: شمار افراد تحت پوشش کتابخانه های عمومی استان تا ابتدای سال 88 کمتر از 17 هزار نفر بود که در این مدت شمار اعضا بیش از 430 درصد افزایش پیدا کرده است.

شهرستان بیجار، رتبه نخست کشور در زمینه میزان اعضا کتابخانه

وی ادامه داد: در بخش جذب میزان اعضا شهرستان بیجار با تحت پوشش قرار دادن 11 درصد از جمعیت بیشترین درصد اعضای فعال کتابخانه ها عمومی در استان و حتی کشور را به خود اختصاص داده است که می توان با برنامه ریزی بهتر از این ظرفیت در راستای توسعه فعالیت های فرهنگی در این شهرستان و سایر مناطق استان بهره برداری کرد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان یادآور شد: قدیمی ترین کتابخانه عمومی استان کردستان مربوط به سال 1343 است که در شهرستان دیواندره ساخته شده و توجه به این مهم نشان می دهد که میزان علاقه و رغبت مردم از گذشته های دور برای توجه به امر کتابخوانی بسیار خوب بوده است.

453 هزار عنوان در کتابخانه های کردستان وجود دارد

رستگار به شمار کتابهای موجود در این استان اشاره کرد و افزود: هم اکنون 453 هزار و 468 عنوان کتاب برابر با 568 هزار نسخه در کتابخانه های عمومی استان کردستان نگهداری و در دسترس علاقمندان و متقاضیان قرار گرفته است.

وی به وضعیت کتاب های حوزه کودک در استان کردستان اشاره کرد و یادآور شد: در استان کردستان 11 کتابخانه به صورت مستقل در بخش کودک و نوجوان فعالیت می کنند که بر اساس برنامه ریزی های صورت گرفته برای سال جاری و سال آینده نگاه ویژه تری برای توسعه این بخش در دستور کار قرار گرفته است.

کتابخانه مرکزی کردستان احداث می شود

وی به وضعیت احداث کتابخانه مرکزی استان کردستان اشاره کرد و گفت: در جریان سفر دوم هیئت دولت به استان کردستان ساخت کتابخانه مرکزی این استان به تصویب رسید که متاسفانه به دلیل عدم پیگیری مناسب تا حدودی این پروژه با کندی مواجه شد ولی طی سال گذشته و امسال اقدامات مختلفی برای تسریع در اجرایی کردن این مهم صورت گرفته و هم اکنون نیز کارهای مقدماتی برای آغاز ساخت کتابخانه مرکزی کردستان در دست اقدام است.

مدیر کل کتابخانه های عمومی استان کردستان با اشاره به تامین زمین و تهیه نقشه های مورد نیاز برای احداث کتابخانه مرکزی در این استان عنوان کرد: بر اساس مصوبه سفر استانی هیئت دولت اعتباری بالغ بر 9 میلیارد تومان از محل ملی و استانی برای اجرایی کردن این مهم پیش بینی شده است.

توسعه فعالیتهای فرهنگی در مناطق روستایی کردستان ضروری است

نماینده مردم شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی نیز با ارزیابی وضعیت کتابخانه های عمومی استان کردستان اظهار داشت: با توجه به گسترده بودن جمعیت روستایی در استان انتظار می رود که نگاه ویژه تری به این بخش صورت گیرد و توسعه فعالیت کتابخانه های عمومی فقط منوط به مناطق شهری نباشد.

اقبال محمدی گفت: به عنوان نمونه می توان به شهرستان سروآباد اشاره کرد که بیش از 90 درصد از جمعیت این شهرستان در مناطق روستایی ساکن هستند و انتظار می رود که اداره کل کتابخانه های عمومی و فرهنگ و ارشاد اسلامی نگاهی ویژه به توسعه کتابخانه های عمومی در مناطق روستایی این استان داشته باشند.

وی بیان کرد: با توجه به توطئه ها و دسیسه های دشمن در راستای ضربه زدن به ارزشهای دینی و اسلامی در استان کردستان باید میزان فعالیت های فرهنگی برای مقابله با این توطئه ها در سراسر استان به ویژه در مناطق روستایی افزایش یابد.

نماینده مردم شهرستان های مریوان و سروآباد در مجلس شورای اسلامی به وضعیت ساخت کتابخانه مرکزی استان کردستان اشاره کرد و گفت: متاسفانه وضعیت پیگیری برای ساخت این پروژه به هیچ عنوان مناسب نیست و از مسئولان استانی و کشوری انتظار می رود که با جدیت بیشتری این موضوع را دنبال و نسبت به اجرایی کردن آن اقدام کنند.

هر چند که وضعیت فعالیت های کتابخانه های عمومی استان طی دو سال اخیر با رشد قابل توجهی توسعه پیدا کرده است ولی به نظر می رسد با توجه به ظرفیت و پتانسیل های استان تا رسیدن به شرایط مطلوب همچنان فاصله بسیار است و رفع کاستی های موجود در سر راه توسعه فرهنگ مطالعه و کتابخوانی یکی از نیازهای اصلی در کردستان به شمار می رود.

کد خبر 1396120

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha