۱۰ شهریور ۱۳۹۰، ۱۰:۳۹

اخبار سلامت در هفت روز/

وضعیت داروهای قاچاق در ایران/انتشار کارنامه 6 ساله وزارت بهداشت

وضعیت داروهای قاچاق در ایران/انتشار کارنامه 6 ساله وزارت بهداشت

انتشار عملکرد وزارت بهداشت در دولت نهم و دهم، وضعیت داروی قاچاق در ایران، مشکلات حضور همراه بیمار در بیمارستان، بیمارستانهای فرسوده و... از جمله اخبار و رویدادهای حوزه سلامت در این هفته بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، حوزه بهداشت و درمان کشور در این هفته همچون ایام گذشته شاهد اخبار و رویدادهای گوناگونی بوده است که چکیده ای از مهمترین آنها را مرور می کنیم.

وضعیت داروی قاچاق در ایران

دکتر محمدرضا شانه ساز معاون سازمان غذا و دارو معتقد است که کمتر از 10 تا 15 درصد داروهای وارداتی از راه قاچاق به داخل کشور می آید. این در حالی است که دکتر علی سبحانیان، عضو انجمن علمی داروسازان گفته است که داروهای قاچاق از مرزهای شمالی، جنوبی و غربی کشور وارد ایران می شود.

البته این عضو انجمن داروسازان ایران به این نکته اشاره داشته که اخیرا حجم قاچاق دارو افزایش یافته و پیش‌بینی مسئولان بازرسی وزارت بهداشت به 20 درصد هم می رسد که یکی از دلایل آن عدم برنامه ‌ریزی صحیح وزارت بهداشت و محدودیتهایی است که این وزارتخانه ایجاد می کند.

کارنامه وزارت بهداشت دولت نهم و دهم

پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت(وب دا) با ارائه گزارشی کامل و جامع از حوزه های زیرمجموعه وزارت بهداشت، کارنامه این وزارتخانه در 4 سال دولت نهم و 2 سال اول دولت دهم را منتشر کرده است.

در این گزارش عریض و طویل، آمارهای مختلفی از فعالیتها و اقدامات صورت گرفته در حوزه بهداشت و درمان کشور طی 6 سال گذشته ارائه شده که حکم کارنامه این وزارتخانه را دارد.

در این گزارش به ترتیب، حوزه های بهداشت، درمان، غذا و دارو، تجهیزات پزشکی و نیروی انسانی از جمله بخشهایی هستند که به آنها اشاره شده است.

طرح پزشک خانواده، ارتقای شاخصهای بهداشتی، تکمیل شبکه بهداشتی - درمانی روستایی، مصوبات سفرهای استانی مربوط به نظام سلامت و پرونده الکترونیک سلامت در این گزارش مورد اشاره قرار گرفته اند.

وجود 200 قلم داروی بدون نسخه در داروخانه ها

دکتر محمدرضا شانه ساز، معاون داروی سازمان غذا و دارو از وجود 200 قلم داروی بدون نسخه در داروخانه ها خبر داده و گفته است که اصولا داروهای موجود در داروخانه ها دو دسته هستند.

به گفته وی، دسته نخست داروهایی که باید حتما با نسخه پزشک فروخته شوند و دسته دوم داروهایی که مسئول فنی داروخانه ها بدون نسخه پزشک هم تحت شرایطی می توانند آنها را در اختیار مشتری بگذارند که حدود 200 قلم دارو است.

ادغام بیمه های درمانی از سال 91 

دکتر علیرضا اولیایی منش، مدیرکل دفتر ارزیابی تدوین استاندارد وزارت بهداشت از ادغام بیمه های درمانی از سال 91 خبر داده و گفته است که اساسنامه سازمان بیمه سلامت در سطح کارشناسی تکمیل شده و در حال تصویب است.

به گفته وی، تشکیل سازمان بیمه سلامت یکی از مواد قانون برنامه پنجم توسعه است.

ماده 38 قانون برنامه پنجم توسعه بر این موضوع تاکید دارد که در سال اول اجرای برنامه، تمام سازمانهای بیمه‌گر کشور اعم از دولتی و خصوصی ادغام و سازمان بیمه سلامت ایرانیان تشکیل شود تا به این ترتیب خدمات پایه سلامت به صورت یکسان و در قالب یک سازمان ارایه شود.

بیمارستانهای فرسوده پایتخت

دکتر مرضیه وحیددستجردی، وزیر بهداشت گفته است که 80 درصد از بیمارستانهای شهر تهران دارای بافتهای فرسوده هستند که باید تدابیر جدی اندیشیده شود. 

البته وزیر بهداشت از تلاش این وزارتخانه برای ساخت تختهای بیمارستانی خبر داده و گفته است که در حال حاضر 35 هزار تخت بیمارستانی در حال ساخت است و تا پایان امسال 4 هزار تخت به بهره‌برداری می‌رسد. علاوه بر این 30 هزار تخت بیمارستانی دیگر هم در دست طراحی است و در مرحله گرفتن مجوز از کمیسیون مربوطه قرار دارد.

به گفته دستجردی، وزارت بهداشت طی 5 سال گذشته 14 هزار و 400 تخت بیمارستانی را به 200 بیمارستان کشور افزوده است و این روند تا تکمیل و بهره‌برداری از 66 هزار تخت بیمارستانی دیگر ادامه می‌یابد.
 
مشکلات حضور همراه بیمار در بیمارستانها
 
حضور همراهان بیمار در برخی از بیمارستانهای دولتی و بعضا خصوصی می تواند یکی از مشکلات و چالشهای اساسی حوزه سلامت تلقی شود که چندان جدی تلقی نمی شود. در صورتی که شاهد بروز اتفاقات ناگواری در بیمارستانهایی هستیم که در یک طرف ماجرا همراه بیمار قرار دارد.

غضنفر میرزابیگی، رئیس کل نظام پرستاری معتقد است که حضور همراه بیمار در بیمارستانها تنها مختص ایران است که این مسئله منجر به مداخله در پروسه درمانی بیماران می‌شود.

شاید نمونه بارز این مشکل را بتوان در ضرب و شتم کادر درمانی توسط همراه بیمار جستجو کرد. اخباری که در چند ماه گذشته از ضرب و جرح پرستاران و پرسنل بیمارستانی در اقصی نقاط کشور شنیده شد، گواه این واقعیت است که حضور همراه بیمار در بیمارستان نه تنها مفید نیست بلکه می تواند آسیب زا نیز باشد.
 
فعالیت داروخانه های اجاره ای
 
دکتر رهبر مژدهی آذر، رئیس انجمن داروسازان ایران مشکل داروخانه های خصوصی را متوجه داروخانه‌هایی دانست که امتیاز آنها به افراد غیرداروساز اجاره داده می شود.
 
 
وی گفته است که هزینه های اداروخانه های اجاره ای 2 برابر سایر داروخانه هاست و در شرایط عادی سوددهی ندارند. بنابر این برای اینکه بتوانند هزینه های خود را تامین کنند، به هر عملی دست می زنند که اقدامات شان مورد تایید ما نیست.

مژدهی آذر این نکته هم اشاره کرده که چون داروخانه های اجاره ای از خود مدرک و آثار جرمی به جا نمی گذارند، برخورد با آنها پیچیده است.

کد خبر 1396916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha