به گزارش خبرگزاری مهر، هم اکنون جایگاه دو تیم در جدول رده بندی بعنوان تیم های اول و دوم به فاصله یک امتیازی همدیگر تعریف شده است لیکن بررسی پیشینه تاریخی آبی پوشان تهرانی و قرمزپوشان تبریزی در این نوشتار ملاک نظر خواهد بود.
هم استقلال و هم تراکتورسازی جزو تیم های ریشه دار و صاحبنام فوتبال کشور محسوب می شوند که علاوه بر عناوین داخلی در مسابقات برون مرزی نیز برای فوتبال ایران اعتبار کسب کرده اند بطور مثال تراکتورسازی در تورنمنت بین المللی جام میلز هندوستان مقام قهرمانی را احراز نموده و یا استقلالی ها که در آسیا عنوان دار مقام های افتخار شده اند.
مقایسه دو تیم در برخی موارد حکایت از موقعیت ممتاز تراکتورسازی دارد چرا که تیم محبوب تبریز در طول تاریخ فعالیت تیم استقلال توانسته از نظر صدور بازیکن، آبی پوشان تهرانی را پشتیبانی کند.
البته این واقعیت مسلم را باید یادآوری کرد که قطب های آبی و قرمز تهران همواره از دسترنج تیم های شهرستانی بویژه تراکتورسازی و ماشین سازی تبریز جهت تقویت و قدرت فنی خود بهره برده اند.
صحه گل پیروزی تراکتور به استقلال با ضربه جاسم کرار که به باخت استقلال در ورزشگاه آزادی انجامید
حتی سایر تیم های داخلی و حتی تیم ملی در رده های مختلف سنی از توپچی های تبریزی و ستاره های تراکتورسازی و ماشین سازی تغذیه شده اند که برای مثال می توان به حضور حبیب پاک نژاد، ناصر فراستی، هدایت شهریاری، رسول خطیبی، مرحوم رضا حسن زاده و ناصر فرشباف در تیم سپاهان اصفهان، سیروس دین محمدی، کاظم محمودی، جاوید شکری، داوود رستمی، علیرضا اکبرپورو ایوب اصغرخانی در تیم استقلال تهران، کریم باقری، یونس باهنر، ستار همدانی، اسماعیل هلالی و علی باغمیشه در تیم پرسپولیس، علی اکبر استاد اسدی در تیم ذوب آهن اصفهان، یوسف بخشی زاده و محمد علی ابراهیمیان در تیم پیکان تهران و یا حضور تعداد کثیری از بازیکنان تبریزی در ترکیب تیم های ملی نوجوانان، جوانان، امید و بزرگسالان اشاره کرد.
به گواه تاریخ فوتبال ایران، تیم تراکتورسازی جزو تیم های سازنده فوتبال باشگاهی کشور بوده و بعبارتی کارخانه تولید بازیکن این باشگاه معتبر و با سابقه، همواره چهره ها و پدیده های جدیدی را به فوتبال ملی و باشگاهی ایران عرضه کرده و مضافا اینکه موفق شده کریم باقری را بعنوان نماد و سند افتخار باشگاه تراکتورسازی به فوتبال دنیا معرفی کند.
کریم باقری نیز سفیر شایسته ای برای تراکتورسازی در تن پوش مقدس تیم ملی ایران و نیز لیگ های برتر کشورهای آلمان، انگلیس و امارات متحده عربی بوده است.
بسیاری از بازیکنان شهرهای مختلف کشور برای رسیدن به دروازه های شهرت و کسب اعتبار مضاعف داوطلب عضویت در تیم پرطرفدار تراکتورسازی تبریز بوده اند که در این راستا می توان به کوروش برمک، مهدی تارتار، علیرضا دلیخون، علی زارعی، محمد کریمی، احمد فیض کریملو، عباس آقایی، محسن سیدی، اکبر آبسالان، ... و در گذشته های دور به پرویز مظلومی هدایتگر فعلی تیم استقلال تهران اشاره کرد.
نام و اعتبار تراکتورسازی در فوتبال ایران مستند به افتخاراتی است که این تیم مردمی در طول تاریخ فعالیت خود به میراث گذاشته است.
تراکتورسازی، تاریخی به قدمت فوتبال باشگاهی ایران داشته و در کنار رقابت با بزرگان و بهترین های فوتبال کشور 2 بار نیز توانسته عنوان نائب قهرمانی جام حذفی باشگاه های ایران را کسب کند.
فوتبال تراکتورسازی مبتنی برحمایت های انبوه تماشاگران و دوستداران خونگرم و پرتعداد این تیم است و لقب " پرشورها " به سکونشینان طرفدار تیم سرخ پوش تراکتورسازی اختصاص یافته است.
واسیلی گوجا و یوان دومیترو از رومانی، ارنست میدن دورپ از آلمان، مرحوم حسین فکری، فیروز کریمی، محمود یاوری و فراز کمالوند مربیان نامداری بودند که در کسوت سرمربیگری تراکتورسازی بخشی از تاریخ این تیم را رقم زده اند با اینحال اهالی فوتبال دوران اوج تراکتورسازی را به نام واسیلی گوجا و سپس کمالوند پیوند می زنند.
اما امسال تیم تراکتورسازی با رهبری امیر قلعه نویی چهره یک تیم آسیایی بخود گرفته است و انتظار می رود قهرمان لیگ برتر، نماینده شایسته فوتبال تبریز، تراکتورسازی باشد.
قلعه نویی بهترین مربی تاریخ لیگ برتر محسوب می شود که در صدد تکرار قهرمانی لیگ برتر با تیم تراکتورسازی در مسئولیت سرمربیگری است و با برخورداری از همکارانی همچون غلامرضا باغ آبادی و ستار همدانی، فنی ترین نیمکت مربیگری را در میان تیم های حاضر در دوره یازدهم لیگ برتر ایران تشکیل داده است.
تقابل استقلال و تراکتورسازی اندیشه های دو مربی را به بوته نقد کارشناسان خواهد کشاند جایی که پرویز مظلومی و امیر قلعه نویی دوئل حساس هفته ششم لیگ برتر را به معرض نمایش می گذارند.
از سوی دیگر، این بازی از نظر بازیکنان دوتیم نیز از حساسیتهای ویژه ای برخوردار است.
شاید مهمترین اتفاق این دیدار که همه نگاهها را به خود جلب خواهد کرد، تقابل جاسم کرار با تیم سابق خود باشد. این بازیکن عراقی شهرت و محبوبیت خود در ایران را مدیون تراکتور و تماشاگران آن است چراکه این بازیکن تکنیکی اما پرخاشگر، با سرخپوشان تبریزی به اوج رسید.
با اینحال بازیکنی که ستون موفقیت تراکتور محسوب می شد به حکم دنیای بی رحم حرفه ای به تیمی رفت که سال گذشته با ضربه ای دیدنی باعث باخت آن شده بود و در مقابل باشگاهی قرار می گیرد که روزی ورزشگاه یادگار امام(ره) به احترامش به پا می خواستند و تشویقش می کردند.
کرار و کمالوند بعد از برد فصل گذشته تراکتور در مقابل استقلال. حالا هیچکدام در تبریز نیستند
آندو تیموریان، دیگر بازیکن نام آشنایی است که از تراکتور به آبی پوشان پایتخت منتقل شده و یکی از ارکان خط میانی استقلال تهران محسوب می شود.
اما در آنسوی میدان، از امیر قلعه نویی، سرمربی موفق سالهای گذشته آبی پوشان که بگذریم، بازیکنی مانند امیرحسین صادقی با سابقه نزدیک به یک دهه توپ زدن در استقلال حالا باید در مقابل تیم سابق خود بایستد.
اما اساسی ترین حساسیت این بازی به جایگاه دوتیم در جدول رده بندی باز می گردد. اگر تراکتور بتواند به مانند فصل قبل، استقلال را در خانه شکست دهد، جای آبی پوشان پایتخت را در صدر جدول خواهد گرفت اما اگر استقلال برنده باشد، جای خود را در بالای جدول تثبیت می کند. درست به همین خاطر است که به اعتقاد کارشناسان، این دو تیم در بدترین و بهترین شرایط و زمان ممکن به پست هم خورده اند!
با همه این اوصاف، پرویز مظلومی بعنوان بازیکن سابق با مکتب فوتبال تراکتورسازی آشناست و در مقابل امیر قلعه نویی نیز به زیر و بم فوتبال آبی های تهران واقف است بنابر این رویارویی قدرت های فوتبال تبریز و تهران، پیکاری تماشائی و سرشار از صحنه های دیدنی و مهیج را نوید می دهد بویژه آنکه تراکتورسازان با ترکیب جدید، بیش از پیش به فتح و موفقیت در این دیدار امیدوار هستند.
نظر شما