به گزارش خبرنگار مهر احمد قلعه بانی در نشست خبری درباره آخرین وضعیت مذاکرات با گازپروم روسیه برای امضای قرارداد میدان نفتی آذر با بیان اینکه از اواخر سال گذشته توافقهای کلی با طرف روسیه برای امضای قرارداد حاصل شده بود گفت: اما در نهایت شرکت گاز پروم حاضر به امضای قرارداد این میدان مشترک نفتی نشد.
مدیر عامل شرکت ملی نفت با تاکید بر اینکه پیش بینی می شود تا یک ماه آینده قرارداد این میدان نفتی با کنسرسیومی متشکل از شرکت های داخلی امضا شود اظهار داشت: اما اگر روسها علاقه مند به حضور در این پروژه باشند بار دیگر در اولویت مذاکره قرار می گیرند.
جزئیات بیشتر از تعلیق قرارداد میدان نفتی جفیر
معاون وزیر نفت همچنین درباره تعلیق قرارداد شرکت بلاروس نفت در طرح توسعه میدان نفتی جفیر اظهار داشت: برای توسعه این میدان نفتی سه فاز توسعه ای تعریف شده بود که از تیرماه سال گذشته طرح تولید زودهنگام نفت توسط شرکت بلپارس (شرکت مشترک نفت ایران بلاروس) در مدار بهره برداری قرار گرفته بود.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت همچنین با اعلام اینکه صورت حساب های تولید زودهنگام میدان نفتی جفیر توسط شرکت بلپارس به شرکت نفت ارائه شده است بیان کرد: پرداخت ها به این شرکت نفتی انجام می شود ضمن آنکه این شرکت اروپایی از توسعه فازهای اول و دوم این میدان نفتی انصراف داده است.
وی حجم پرداخت منافع بابت توسعه زودهنگام میدان نفتی جفیر را 72 میلیون دلار عنوان کرد و افزود: از این میزان 32 میلیون دلار به شرکت مناطق نفت خیز جنوب و مابقی در اختیار شرکت بلاروس نفت قرار می گیرد.
سوآپ 50 هزار بشکه ای نفت صحت ندارد
به گزارش مهر قلعه بانی درباره اظهارنظر مدیر عامل پایانه های نفتی ایران در خصوص سوآپ روزانه 50 هزار بشکه نفت ایران تاکید کرد : عملیات سوآپ نفت به تازگی آغاز شده است اما هنوز به حجم 50 هزار بشکه در روز نرسیده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه انجام سوآپ نفت با قیمتی مناسب و منصفانه یکی از اهداف شرکت ملی نفت است، تبیین کرده: قراردادهای جدید سوآپ جدید نفت ایران با قیمت منصفانه و مناسب منعقد شده است.
مدیر عامل شرکت ملی نفت همچنین با اعلام اینکه امسال حدود 8.5 میلیارد دلار برای توسعه میادین نفتی اعتبار پیش بینی شده است یادآور شد: از این میزان 40 درصد برای حفظ و نگهداشت تولید نفت و افزایش ضریب بازیافت از مخازن هیدروکربوری در نظر گرفته شده است.
به گفته این عضو هیات مدیره شرکت ملی نفت حجم سوآپ نفت ایران از ابتدای مرداد ماه تاکنون در مجموع به حدود 300 هزار بشکه رسیده است.
وی با اشاره به جذب 5.2 میلیارد دلار برای تامین مالی فازهای جدید پارس جنوبی ادامه داد: همچنین به زودی اوراق مشارکت ارزی ریالی طرح های صنعت نفت منتشر می شود.
109 دلار متوسط قیمت صادراتی نفت ایران
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت متوسط قیمت نفت خام صادراتی ایران از ابتدای سال جاری تاکنون را حدود 109 دلار عنوان کرد و افزود: همچنین در این مدت حدود 97 درصد از اهداف تولید نفت ایران اجرا شده است.
وی با اشاره به افتتاح و راه انداز 145 طرح جدید نفتی در هفته دولت تاکید کرد: همچنین در شرایط فعلی ایران هیچ گونه نفت فروخته نشده ای در خلیج فارس ندارد ضمن اینکه در شرایط فعلی نفت خام ایران به بالاترین قیمت ممکن در بازارهای جهانی عرضه می شود.
تاخیر چین در 2 پروژه نفت و گاز ایران
قلعه بانی با اشاره به آغاز طرح تولید زودهنگام نفت در میدان یادآوران با مشارکت یک شرکت چینی با ظرفیت تولید 20 هزار بشکه در روز گفت: شرکت چینی در توسعه این میدان نفتی با 11 درصد عقب ماندگی روبرو است.
مدیر عامل شرکت ملی نفت همچنین با اشاره به تاخیر چین در طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی تصریح کرد: یک شرکت چینی دیگر هم در توسعه این فاز مشترک گزی 10 درصد از برنامه عقب بوده اما تاکنون تدوین طرح جامع توسعه و مراحل مهندسی این پروژه به پایان رسیده است.
این مقام مسئول با اشاره به ارائه تذکرات به چین برای شتاب در توسعه فاز 11 پارس جنوبی اظهار داشت: مطابق با برنامه باید توسعه این میدان با 20 درصد پیشرفت فیزیکی همراه بود اما در شرایط فعلی پیشرفت این پروژه مشترک گازی کمتر از 15 درصد است.
این عضو هیئت مدیره شرکت ملی نفت همچنین با اشاره به هدف گذاری برای تولید 320 هزار بشکه نفت از میدان مشترک آزادگان با مشارکت یک شرکت چینی تبیین کرد: تا پایان برنامه پنجم توسعه باید ظرفیت تولید نفت کشور به 5.2 میلیون بشکه در روز افزایش یابد.
وی همچنین ضریب بازیافت از مخازن هیدروکربوری کشور را حدود 26 درصد اعلام کرد و افزود: بر اساس اهداف برنامه پنجم توسعه باید سالانه یک درصد به ضریب بازیافت از مخازن هیدروکربوری کشور افزوده است.
شرکت ملی حفاری خصوصی می شود
قلعه بانی همچنین در پاسخ به مهر از قرار گرفتن نام شرکت ملی حفاری در لیست واگذاری های شرکت ملی نفت خبر داد و یادآور شد: قطعا این شرکت حفاری در قالب سیاست های اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار می شود.
مدیر عامل شرکت ملی نفت با یادآوری اینکه در حال حاضر روزانه معادل 30 میلیون متر مکعب گاز طبیعی در ایران سوزانده می شود گفت: با بهره برداری از طرح های جمع آوری گازهای همراه، همچون ان جی ال خارک ، سیری و ان جی ال 3100 ، حجم گازسوزی های ایران به کمترین میزان کاهش می یابد.
وی در پایان با تاکید بر اینکه به زودی کارخانه جمع آوری گازهای همراه جزیره سیری به طور رسمی افتتاح می شود از اعمال تغییراتی در ترکیب پیمانکاران ساخت کارخانه ان جی ال خارک خبر داد و خاطرنشان کرد: پیش بینی می شود طرح توسعه و ساخت این کارخانه هم با شتاب بیشتری دنبال شود.
نظر شما