امید مهدینژاد شاعر، روزنامهنگار، طنزپرداز و مدیر بخش شعر و ادب نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به برنامههای اجرا شده این بخش در نمایشگاه امسال اظهار داشت: امسال اولین سالی نبود که بخش شعر و ادب در نمایشگاه قرآن حضور داشت و در سالهای گذشته نیز چنین بخشی در نمایشگاه قرآن وجود داشت، اما سعی ما در بخش شعر و ادب نمایشگاه نوزدهم این بود که علاوه بر مخاطب عام نمایشگاه، که به طور گذری از برنامههای ما نیز بازدید میکرد، نظری نیز به مخاطب خاص ادبیات و شعر داشته باشیم.
وی گفت: خوشبختانه با اطلاعرسانی ویژه این بخش، که با استفاده از سایتی که به همین منظور طراحی شده بود، انجام گرفت، تا اندازه مطلوبی به این مهم دست یافتیم.
مهدینژاد افزود: فضای اختصاص یافته به بخش شعر و ادب نمایشگاه در سال جاری بسیار کوچکتر از چیزی بود که مد نظر ما بود. مساحت فضای اختصاصیافته به بخش شعر و ادب در سال گذشته، که کمترین فضا در سالهای اخیر بود، سه برابر فضای امسال بود. حتی ما این نکته را به عنوان گله به وزیر ارشاد که پیش از افتتاح برای بازدید از روند طراحی نمایشگاه به بخش شعر و ادب آمده بود، نیز ابراز کردیم و گفتیم در حالی که رهبر معظم انقلاب بارها و بارها بر اهمیت شعر به عنوان هنر نخست ایرانیان تأکید کردهاند، کوچکترین فضای نمایشگاه به بخش شعر و ادب اختصاص پیدا کرده است.
وی خاطرنشان کرد: این در حالی بود که چندین و چند بخش تزئینی و مناسبتی، بدون اینکه برنامه خاصی داشته باشند، فضایی چند برابر فضای بخش شعر و ادب در اختیار داشتند که در طول 30 روز باید پذیرای بیش از 40 نشست تخصصی و شب شعر میبود.
مهدی نژاد ادامه داد: برخی از برنامههای ما در نمایشگاه امسال به دلیل همین مساله حذف شد که از جمله آنها برگزاری مسابقه ادبی روزانه و نیز برگزاری کارگاه خوشنویسی و تصویرگری به صورت گسترده بود.
مدیر بخش شعر و ادب نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم افزود: تصور کنید در غرفهای که از یک سو (یعنی از سوی غرفه ستاد اقامه) نماز صدای جیغ و فریاد دستهجمعی کودکان میآمد و از سوی دیگر (یعنی از سوی بخش عکس) صدای موسیقی پخششده از بلندگو و از داخل راهروها هم که به طور طبیعی صدای همهمه و ازدحام بازدیدکنندگان، قرار است یک محفل ادبی تشکیل شود! با این وجود ما تمام توانمان را به کار بردیم تا سطح علمی و ادبی کار در بالاترین سطح ممکن باشد.
وی ادامه داد: خوشبختانه مدیریت نمایشگاه و کمیتههای محتوایی و اجرایی و نظارت نیز کمال همکاری را با ما داشتند و مشکلات را به حداقل رساندند.
مهدینژاد همچنین درباره ویژگیهای بخش شعر و ادب در نمایشگاه امسال گفت: برگزاری «شبهای شعر اختصاصی» از ایدههایی بود که در نمایشگاه امسال مورد توجه خوب مخاطبان قرار گرفت و موجب ارتباط و آشنایی نزدیکتر مخاطبان بخش با شاعران برجسته حوزه شعر آیینی شد.
وی خاطرنشان کرد: تفاوت این شب شعرها با شب شعرهای عمومی در این بود که در هر شب شعر، یک شاعر حضور مییافت و مجری ـ کارشناس برنامه ضمن دعوت او به شعرخوانی، با او در مورد شعرها و کارنامه ادبیاش گفتگو میکرد. به این ترتیب مخاطب به جای شنیدن چندین و چند شعر پراکنده از چند شاعر، شعرهایی را از یک شاعر میشنید و به این ترتیب با فضای ذهنی و عالم فکری آن شاعر و نیز سیر تطور آثارش آشنا میشد و به پرسش و پاسخ هم میپرداخت.
مدیر بخش شعر و ادب نوزدهمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم اضافه کرد: این شبهای شعر با استقبال خوبی از سوی مخاطبان شعر و دوستداران شاعران مهمان برگزار شد. البته شبهای شعر موضوعی آیینی و مقاومت و طنز نیز در پنج شب برگزار شد که آن هم در نوع خود با استقبال مطلوبی مواجه شد.
وی تاکید کرد: با وجود همه کاستیهای موجود، استقبال مخاطبان نمایشگاه در سال جاری از بخش ما قابل قبول بود و در این موضوع، اطلاعرسانی سایت اختصاصی بخش شعر و ادب که به معرفی برنامههای این بخش در نمایشگاه میپرداخت نیز تاثیر بسزایی داشت.
مهدینژاد در پایان گفت: تمام جلسات برگزار شده اعم از نشستهای تخصصی و شبهای شعر اختصاصی ضبط شده است و متن این نشستها و شبهای شعر به زودی از طریق سایت بخش شعر و ادب و نیز پایگاههای ادبی دیگر منتشر خواهد شد که آن دسته از علاقهمندان به شعر و ادبیات که نتوانستهاند در برنامهها شرکت کنند نیز بتوانند از مباحث مطرح شده استفاده کنند.
نظر شما