به گزارش خبرنگار مهر، محمود بهمنی امروز در بیست و دومین همایش بانکداری اسلامی در تهران با بیان اینکه نظام بانکی به دنبال اجرای دقیق قانون اصل 44 و خصوصی سازی در کشور است، گفت: خصوصی سازی یا اجرای کامل اصل 44 به طور مستقیم افزایش کارآیی را در نظام بانکی و همچنین رشد اقتصادی به دنبال خواهد داشت.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه رسیدن به رشد اقتصادی مدنظر و اهداف سند چشم انداز 20 ساله با رشد اقتصادی که هم اکنون داریم سخت است، گفت: برنامههای جدیدی را برای رسیدن به رشد اقتصادی مطلوب مدنظر قرار دادهایم.
وی ادامه داد: در این بخش تنها بازار پول و سیستم بانکی نمیتواند پاسخگوی نیازهای مالی کشور باشد و به همین دلیل، باید از بازار سرمایه و سایر نهادهای مالی کشور برای تامین مالی کمک بگیریم.
بهمنی رشد سپردههای غیردولتی در چهار ماهه امسال را 171 هزار و 998 میلیارد ریال با رشدی معادل 5.4 درصد اعلام کرد و گفت: سیستم بانکی به دنبال جذب منابع بیشتر و همچنین منابع سرگردان در بازار است.
وی با تاکید بر اینکه با کنترل تورم و مدیریت نقدینگی به دنبال هدایت نقدینگی به بخشهای اقتصادی، تولیدی، صنعتی، کشاورزی، مسکن هستیم، افزود: نقدینگی که هر روز به صورت سفته بازی و صوری به سمت یکی از بازارهای ارز، طلا و مسکن میرود را باید جذب کنیم و هدایت دقیقی برای این نقدینگی داشته باشیم.
رئیس کل بانک مرکزی مانده تسهیلات نظام بانکی در پایان تیرماه 90 را بالغ بر 3 هزار و 333 هزار میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: بانکها بیش از توان خود تسهیلات پرداختند به طوری که 7.4 درصد تسهیلات پرداختی بیش از منابع بانکها بوده است اما ما اعتقاد نداریم که 100 درصد منابع باید مصرف شود بلکه باید بخشی از آن برای مدیریت ریسک و نگهداری نقدینگی حفظ شود.
وی گفت: رسوب منابع بانکی از 19.6 درصد در سال 86 به 29.1 درصد در پایان تیرماه امسال رسیده است. بهمنی همچنین رشد مطالبات معوق در پایان تیرماه امسال را 13.8 درصد اعلام کرد و افزود: قصد داریم جرایم مطالبات معوق سیستم بانکی در بخش تولید و صنعت را ببخشیم و این مطالبات را تا 5 سال تقسیط کنیم.
بهمنی ادامه داد: اما اگر این بخشها دوباره نسبت به پرداخت مطالبات معوق بانکی اقدام نکنند نظام بانکی میتواند کل مطالبات خود را وصول کند و حتی به سایر اموال آنها نیز مراجعه کند.
وی با اظهار امیدواری نسبت به اینکه براساس برنامه ریزیها رشد مطالبات معوق سیستم بانکی در پایان سال جاری به زیر 10 درصد کاهش یابد، گفت: ابزارهای جدیدی برای وصول بهتر مطالبات معوق بانکی درنظر گرفتیم.
بهمنی با تاکید بر اینکه منابع قرض الحسنه باید به مصارف قرض الحسنه اختصاص یابد، تصریح کرد: در سالجاری یکی از برنامههای تسهیلات دهی بانکها پرداخت تسهیلات به بخشهای اشتغالی بر روستاها و شهرهای کوچک است.
وی با اشاره به جهش اولیه تورم با اجرای هدفمندی یارانهها، اظهار امیدواری کرد که نرخ تورم به سمت کاهش حرکت کند.
رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به ساماندهی بازار غیر متشکل پولی گفت: یکهزار و 700 تعاونی با ساماندهیها به 14 تعاونی اعتباری تبدیل شده و موسسات مالی و اعتباری بدون مجوز جمعآوری شدند. بر این اساس، 850 هزار میلیارد ریال نقدینگی شناسایی و ذخایر قانونی آنها گرفته شد.
وی از انتشار 156 هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت و مصرف آن در بخشها و پروژههای نفت، گاز و پتروشیمی خبر داد و گفت: 49 هزار میلیارد ریال از این اوراق مشارکت صرفاً برای بخش نفت بوده است.
وی گفت: حجم نقدینگی در پایان مردادماه امسال به بیش از 305 هزار میلیارد تومان رسیده که رشد 21 درصدی را داشته است. همچنین نسبت به پایان اسفند ماه 89 رشد 14 درصدی را تجربه کرده است.
بهمنی اجرای قانون هدفمندی یارانهها را آغازی برای اصلاح ساختار اقتصادی کشور برشمرد و گفت: در ابتدای اجرای این قانون، برخیها تصور می کردند که تورم به 60 درصد برسد اما با اجرای دقیق و آرام و ملایم این برنامه تورم در پایان مرداد به 17.3 درصد رسیده است.
وی دغدغه همیشگی نظام بانکی را اجرای دقیق بانکداری اسلامی اعلام کرد و گفت: بهبود فضای کسب و کار، تحقق عدالت و رضایتمندی اجتماعی و کنترل نظارت منابع به طرز صحیح و تقویت سیستم نظارتی بانک هار ا از جمله برنامهها عنوان کرد.
نظر شما