به گزارش خبرنگار مهر، مسعود محمدیان پیش از ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: نگرانی از وجود باقیمانده های سموم دفع آفات نباتی، آنتی بیوتیکها،کودهای شیمیایی، مواد نگهدارنده و غیره پیامدها و مشکلات زیست محیطی فراوانی را به وجود آورده که سلامت و بهداشت جامعه را به طور جدی مورد تهدید قرار داده و طی سالهای اخیر تمایل به مصرف محصولات غذایی دامی وکشاورزی حاصل از کشاورزی ارگانیک فزونی یافته و روز به روز نیز در حال افزایش است.
به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی رویکرد به کشاورزی ارگانیک و استفاده از کودهای آلی همچون کودهای دامی، کمپوست و یا تلفیقی از چند روش ذکر شده به جای کودهای شیمیایی، آفت کشها و افزودنیهای شیمیایی مصنوعی عمده ترین سیاست سازمان جهادکشاورزی استان جهت تولید محصول سالم است.
وی افزود: با بهبود تغذیه گیاه که عمدتا با مصرف بهینه کودها به خصوص کودهای ریزمغذی، زیستی و آلی در خاک سالم در مزرعه تحقق مییابد، علاوه بر افزایش کمی و کیفی محصولات کشاورزی، کمبودها برطرف شده، وضعیت تغذیهای مردم اصلاح و به دلیل افزایش ایمنی بدن، نیاز به انواع داروها در کشور به طور چشمگیری کاهش مییابد.
محمدیان با بیان اینکه با انجام این امر مهم علاوه بر صرفهجوئی ارزی، اشتغال وسیعی در کشور از طریق راهاندازی کارخانههای تولید کودهای زیستی، آلی و ریزمغذی ایجاد می شود، گفت: شرکت کبریت سازی ستاره ممتار تبریز موفق شده ضایعات چوب صنوبر و بید مورد استفاده جهت تولید کبریت را که 85 سال دور ریخته و می سوزاند و آلودگی زیست محیطی ایجاد می کرد به کود آلی ارگانیک تبدیل کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه تولید آزمایشی کود آلی در این شرکت نتیجه بخش بود، افزود: جواب آزمایشات و آنالیز انجام شده نشان دهنده وجود عناصر مورد نیاز گیاهان ودرختان ( عناصر ماکرو ومیکرو) به میزان کافی که به صورت تدریجی در محیط ریشه آزاد شده و به مصرف نهاده ها می رسد، بود.
وی با بیان اینکه با استفاده از کودهای آلی، مدت نگهداری رطوبت خاک افزایش می یابد، یادآور شد: با حفظ رطوبت خاک در کشاورزی ارگانیک، مصرف آب کشاورزی کاهش یافته و می توان در زمان خشکسالی از آبهای موجود استفاده بهینه کرد.
نظر شما