به گزارش خبرنگار مهر، حسین نجفی پیش از ظهر دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران اظهار داشت: قالب های مورد پذیرش در این جشنواره شعر و داستان کوتاه خواهد بود و همه شاعران و داستان نویسان می توانند در موضوع آزاد آثار خود را به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
نجفی غنای تاریخی تبریز در حوزه فرهنگ و ادب تبریز را مهد و دروازه ورود بسیاری از ابتکارات و خلاقیت های ادبی و فرهنگی ایران دانست و افزود: تبریز در این حوزه آثار ممتاز و شاخصی را به این عرصه معرفی کرده است.
وی با اشاره به برخی از آثار منتشر شده از سده های گذشته و عصر حاضر عنوان کرد: این آثار در اعصار گوناگون همواره اثرات خود را در جامعه ادبی و اجتماعی زمان خود نشان داده است و در بسیاری از موارد به خلق یک جریان پایدار فرهنگی و اجتماعی نیز منجر شده اند.
مدیر عامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز داستان را یکی از جریان های زاده شده توسط مکتب ادبی تبریز عنوان کرد و گفت: این ابتکار ادبی در دوران خود موجب شد تا بسیاری از نویسندگان آن عصر بتوانند آثار خود را در این قالب ارائه کنند.
نجفی افزود: واقعیت امر آن است که تبریز با آنکه گذشته تابناکی داشته ولی در حال حاضر از آن جایگاه فاصله زیادی دارد و برای اعاده آن جایگاه باید همه نهادهای فرهنگی و هنری شهر از هیچ کوششی فروگذار نباشند.
وی با اشاره به جایزه های ادبی مختلف کشور یادآور شد: جوایز ادبی کشور هر یک به سهم خود نقشی انکارناپذیر در ارتقای فضای ادبی کشور دارند و این ضرورت برای تبریز نیز احساس می شود.
مدیر عامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز، اضافه کرد: علاقمندان به حضور در بخش شعر می توانند اشعار خود را به دو زبان فارسی و ترکی و در قالب کلاسیک و آزاد به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
وی همچنین در تشریح بخش داستان این جایزه ادبی اضافه کرد: آثار بخش داستان کوتاه منحصرا به زبان فارسی مورد پذیرش قرار خواهد گرفت و نویسندگان می توانند با موضوع آزاد آثار خود را ارسال کنند.
نجفی سقف آثار ارسالی در بخش شعر را سه اثر و در بخش داستان دو اثر عنوان کرد و افزود: آثار تکراری و آثار برگزیده سایرجشنواره ها، در این جایزه ادبی مورد پذیرش قرار نخواهند گرفت.
مدیر عامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز با بیان اینکه آثار ارسالی به دبیرخانه جایزه ادبی عودت داده نخواهد شد افزود: سازمان اجازه دارد آثار برگزیده و منتخب جشنواره را در مجموعه ای به صورت کتاب چاپ کند.
نجفی از شرکت کنندگان خواست، آثار ارسالی را بر روی یک طرف کاغذ تایپ و مشخصات صاحب اثر شامل نام و نام خانوادگی، محل تولد، سال تولد، تحصیلات، فهرست آثار منتشرشده قبلی، جوایز دریافتی قبلی از سایر جشنواره ها و نشانی و تلفن تماس در صفحه ای مستقل تایپ نموده و به دبیرخانه جشنواره ارسال کنند.
وی همچنین با اشاره به نحوه تجلیل از نفرات برتر این جایزه ادبی گفت: از برگزیدگان جشنواره، طی مراسمی در تبریز، تقدیر به عمل خواهد آمد و تندیس جایزه ادبی تبریز به صاحبان آثار برگزیده اهدا می شود و جوایز آثار برتر برای نفرات اول هر بخش را 20 میلیون ریال، نفرات دوم هر بخش 15 میلیون ریال و نفرات سوم هر بخش را 10 میلیون ریال است.
به گفته نجفی، به نفرات چهارم تا دهم هر بخش نیز مبلغ چهار میلیون ریال به عنوان آثار تقدیری اهدا می شود.
وی مهلت ارسال آثار را تا 30 آبان ماه سالجاری اعلام کرد و افزود: در دی ماه سالجاری نیز آیین اختتام جایزه ادبی تبریز برگزار می شود.
مدیر عامل سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز از همه علاقمندان شرکت در جایزه ادبی تبریز خواست آثار خود را به دبیرخانه جایزه ادبی تبریز به نشانی تبریز، خیابان آزادی، جنب پارک مفاخر آذربایجان، سازمان فرهنگی هنری شهرداری تبریز و یا به نشانی الکترونیکی culture@tabriz.ir ارسال کرده و برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن 3370688-0411 تماس بگیرند.
نظر شما