به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا انصاری در سفر به چابهار ظهر دوشنبه در جمع مدیران سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار اظهار داشت: توسعه محور شرق یکی از ضرورتهای اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و سیاسی ایران است.
وی گفت: سال گذشته در سفر به عمان و بازید از بنادر و کشتیرانی این کشور، دولت عمان ابراز علاقه کرد که از طریق ایران به آسیای میانه ترانزیت کالا داشته باشد.
وی افزود: بر همین اساس در سفری که مسئولان این کشور به تهران داشتند موافقتنامه ای بین کشورهای ایران، عمان، قطر، ازبکستان و ترکمنستان برای ترانزیت کالا امضا و از نظر قانونی بستر مناسبی برای ترانزیت کالا بین این پنج کشور ایجاد شده است.
دستیار ارشد وزارت امور خارجه در امور اقتصادی بیان داشت: موافقت نامه مذکور در حال حاضر در مجلس شورای اسلامی مطرح است و در صورت تصویب، کشورهای زیادی حاضر به پیوستن برای ترانزیت کالا از چابهار خواهند بود.
وی افزود: دولت زیرساختهای لازم برای جذب سرمایه گذاران را فراهم می کند تا موجب اشتغالزایی شود و با توسعه بندر چابهار مدیران این شهرستان نیز باید همت کنند تا زیرساختهای این خطه برای سرمایه گذاری فراهم شود.
انصاری اظهار داشت: در شهر چابهار باید مراکز تفریحی و گردشگری متنوعی ایجاد شود و در منطقه آزاد نیز چند مجتمع تجاری مدرن احداث شود.
وی گفت: به صرف دادن زمین به سرمایه گذار هیچ توسعه ای در این منطقه اتفاق نمی افتد بلکه باید از آن درآمد، ثروت و اشتغال حاصل شود.
وی افزود: راه آهن چابهار باید هرچه سریعتر به شبکه ریلی کشور متصل شود و این امر نیازمند حمایت مسئولان است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار نیز در این جلسه بیان داشت: از 840 میلیارد ریال اعتبار تخصیصی به راه آهن تاکنون فقط 40 میلیارد ریال آن تامین شده است.
شهباز یزدانی گفت: توسعه شرق کشور با توجه به کندی روند پیشرفت منطقه در کوتاه مدت جوابگوی نیاز نیست.
وی افزود: این منطقه با مشکلاتی از جمله نبود فرودگاه در چابهار روبه رو است و فرودگاه کنارک نظامی است و برای حمل مسافر و جابجایی کالاهای مختلف مناسب نیست.
وی اظهار داشت: از دیگر مشکلات منطقه آزاد چابهار نبود بانکهای خصوصی و بین المللی، فقدان خط کشتیرانی حمل مسافر، محدودیت تردد 300 دستگاه کامیون باپلاک منطقه آزاد چابهار و ممنوعیت اقامت اتباع افغان است.
مدیر عامل سازمان منطقه آزاد چابهار بیان داشت: این منطقه به دلیل امنیت، پایین بودن هزینه انبارداری، معافیت مالیاتی 20 ساله، سرعت در ترخیص کالا، تخفیف در تخلیه کانتینرها و اجاره زمین به فعالان بخش سرمایه گذاری، بهترین مکان برای سرمایه گذاری است.
فرماندار چابهار نیز در این جلسه گفت: هنوز بسیاری از گردشگران نمی دانند که این منطقه خنکترین بندر در فصل تابستان و گرمترین بندر در فصل زمستان است.
ایرج حیدری افزود: در چابهار به طور همزمان 14 صور فلکی رصد می شود و بدون چشم مسلح ستاره سهیل قابل رویت است که ازاین قابلیتها باید برای جذب گردشگران علاقه مند به نجوم بهره گرفت.
دستیار ارشد وزارت امور خارجه در امور اقتصادی در سفر یک روزه به شهر بندری چابهار از طرح های توسعه بنادر شهید کلانتری و شهید بهشتی نیز بازدید کرد و اظهار داشت: توسعه محور شرق کشور با ترانزیت کالا از طریق بنادر شهید کلانتری و شهید بهشتی چابهار محقق می شود.
انصاری گفت: اقدامات بسیار خوبی در زمینه طرح توسعه بندر شهید بهشتی انجام شده اما ظرفیت این منطقه بسیار بالاتراز اقداماتیست که تاکنون صورت گرفته است.
نظر شما