۱۷ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۳۴

میراث فرهنگی در 7 روز؛

احتمال بازگشت کارمندان انتقالی/توقف جذب دانشجو در دانشگاه میراث فرهنگی

احتمال بازگشت کارمندان انتقالی/توقف جذب دانشجو در دانشگاه میراث فرهنگی

احتمال بازگشت کارمندان انتقالی سازمان میراث فرهنگی، مصادره شدن خانه تاریخی صادقی در کاشان توسط بانک، طلبکاران پشت در خانه تاریخی عباسیان و توقف جذب دانشجو در دانشگاه میراث فرهنگی از جمله خبرهای حوزه میراث فرهنگی و گردشگری این هفته بود.

به گزارش خبرنگار مهر، کارمندان پژوهشکده میراث فرهنگی که سال گذشته به شیراز منتقل شده‌اند قرار است در قالب طرح ادغام پژوهشکده باستان شناسی با دانشگاه میراث فرهنگی به تهران برگردند. این در حالی است که صاحبنظران این اقدام را نیز طرحی غیرکارشناسی می‌دانند.

بعد از اعلام اجرای مصوبه طرح انتقال کارمندان از تهران توسط دولت در سال گذشته، سازمان میراث فرهنگی که بر اساس این طرح می بایست تنها شرکت توسعه ایرانگردی و جهانگردی وابسته به این سازمان را از تهران انتقال می داد مرداد ماه سال 89 به عنوان نخستین داوطلب اجرای این طرح به جای این شرکت؛ معاونتهای میراث فرهنگی و صنایع دستی و پژوهشکده میراث فرهنگی را به شهرهای شیراز و اصفهان منتقل کرد.

اجرای این طرح به خصوص انتقال پژوهشکده به شیراز از نظر بسیاری از فعالان و صاحب نظران حوزه میراث فرهنگی و باستان شناسی اقدامی غیرکارشناسی بود.

اکنون با گذشت یک سال از اجرای این طرح عجولانه و غیرکارشناسی، برخی رسانه ها از بازگشت کارمندان بخش پژوهشکده باستان شناسی به تهران و ادغام این پژوهشکده با دانشگاه میراث فرهنگی خبر داده اند.

دبیر گروه مرمت بنای دانشگاه میراث فرهنگی با تایید خبر ادغام پژوهشکده باستان شناسی در دانشگاه میراث فرهنگی، این ادغام را منطقی ندانست و گفت: فعالیت دانشگاه، آموزشی و فعالیت پژوهشکده، تحقیقی ـ پژوهشی است.

داوود دانشیان، معاون سابق دانشگاه میراث فرهنگی به خبرنگار مهر گفت: شنیده ایم که قرار است پژوهشکده با مرکز آموزش عالی میراث فرهنگی ادغام شود. مسئولان سازمان میراث فرهنگی این ادغام را منوط به بررسی های دقیق تر دانسته اند بنابراین هنوز مشخص نیست که آیا این ادغام انجام می شود یا خیر.

فرش اکو بافته می‌شود

رئیس موسسه فرهنگی اکو از بافت فرش اکو توسط جمعی از هنرمندان ایرانی به تقلید از فرش پازیریک در ابعاد 2 در 2 متر خبر داد. 

حجت الله ایوبی گفت: در روز افتتاحیه نمایشگاه صنایع دستی کشورهای عضو فرش اکو به صورت نمادین بافته و رونمایی می شود.

سازمان میراث فرهنگی نظارت بر مراکز گردشگری را فراموش کرده است

یک استاد دانشگاه گفت: در حالی که بر اساس اظهارات مسئولان سازمان میراث فرهنگی یکی از وظایف ستاد تسهیلات سفر نظارت بر مراکز گردشگری است متاسفانه امسال تنها نکته‌ای که اصلا به آن توجه نمی‌شود نظارت بر خدمات و برخورد با متخلفان است.

ابوالفضل نادری نسب، استاد دانشگاه در رشته جهانگردی از نحوه نظارت بازرسان در مراکز گردشگری استانهای پرگردشگر انتقاد کرد و گفت: اگر سالهای گذشته عملکرد سازمان میراث فرهنگی در این حوزه کمرنگ بود؛ امسال متاسفانه همان را هم شاهد نبودیم.

وی دلیل این وضعیت نابسامان را سرگرم بودن مدیران سازمان میراث فرهنگی به جابه جایی مدیرکل ها دانست و اظهار کرد: گویا هنوز روسای سازمان میراث فرهنگی درگیر عزل و نصب مدیران داخلی خود هستند و این کار مهمتر از برنامه ریزی برای ایام پیک سفر است.

برگزاری نمایشگاه پیکرک‏های چوبی در تهران

نمایشگاهی از پیکرک‏های چوبی استاد عثمان رحمان‏زاده با محوریت معرفی گوشه‏هایی از فرهنگ، آداب و سنن زندگی مردم کرد در محل برج میلاد تهران برگزار می شود. 

این نمایشگاه  از پانزدهم شهریورماه سال جاری به مدت یک هفته در محل برج میلاد تهران (گالری تهران) برپا می‏شود.

دست دلسوزان خانه‌های تاریخی برای نگهداری خانه‌ها کوتاه است

یک کارشناس معماری با بیان اینکه بیشتر خانه‌های تاریخی در معرض فرسودگی قرار گرفته و رها شده اند گفت: افراد دلسوز خانه‌های تاریخی بودجه و پولی برای مرمت ندارند تا بتوانند از آن نگهداری کنند و دستشان برای جلوگیری از فرسودگی این خانه‌ها کوتاه است.

مهدی پارسایی  گفت: به فرض اینکه این دسته از افراد دلسوز خانه‌های تاریخی باشند اما وقتی بودجه و پولی برای مرمت آن خانه ندارند که بتوانند از آن نگهداری کنند در نتیجه این فضاها هر چند که عامل تخریب انسانی را لحاظ نکنیم باز در معرض فرسایش قرار دارند.

توقف جذب دانشجو در دانشگاه میراث فرهنگی

معاون سابق حفظ و احیا سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه دانشگاه میراث فرهنگی با هدف تربیت نیروی متخصص راه اندازی شد گفت: از دو سال پیش تا کنون این دانشگاه، دانشجوی میراث فرهنگی جذب نمی کند.

محمد حسن محبعلی با بیان اینکه اکنون برخی از کارشناسان سازمان میراث فرهنگی از فارغ التحصیلان دانشجویان این دانشگاه هستند اظهار داشت: نحوه ورود به این دانشگاه از طریق پذیرفته شدن در آزمون کنکور سراسری و مصاحبه ورودی میسر بود. اما اکنون به دلیل مشکلات حوزه نیروی استخدامی در سازمان، دانشجوی جدید الورود به این دانشگاه جذب نمی شود.

مساجد جامع شهر اصفهان به مرمت اصولی نیاز دارند

عضو انجمن دوستداران اصفهان با انتقاد از مرمت غیراصولی مساجد اصفهان گفت: در نزدیکی مساجد جامعی که در شرایط نابسامان به سر می برند مسجد جدید ساخته می شود درحالی که اگر مساجد تاریخی مرمت شوند دیگر بسته نمی‌مانند.

شاهین سپنتا، فعال میراث فرهنگی گفت: سازمان میراث فرهنگی در سازماندهی نیروی انسانی کارامد ناتوان است با این حال از فعالان رشته مرمت و دلسوزان این رشته نیز کمکی نمی گیرد. بسیاری از مساجد ایران تحت مدیریت هیات امنا و مراکز علمی اداره می شوند و در کار مرمت مساجد دخالت می کنند که این امر باعث اعمال سلیقه و ادامه کار در خارج از چارچوب می شود.

نمایشگاه "جمعه بازار قزوین" در خانه هنرمندان 

جمعه این هفته نمایشگاه عکسهای خلیل امامی با عنوان "جمعه بازار" در نگارخانه میرمیران خانه هنرمندان ایران برگزار می شود. 

در این نمایشگاه 23 عکس سیاه و سفید در اندازه 75*50 از جمعه بازار قزوین که طی سالهای 1381 تا 1384 عکاسی شده است به نمایش در می آید.

این نمایشگاه که در ساعت 17 روز 18 شهریور افتتاح می شود، تا 31 شهریور در خانه هنرمندان ایران ادامه دارد.

مصادره خانه تاریخی صادقی کاشان توسط بانک

مالک خانه تاریخی صادقی کاشان گفت: نتیجه اعتماد من به وعده‌های سازمان میراث فرهنگی در مورد پرداخت بودجه مرمت خانه، باعث شده تا بانک به زودی به جای طلبش خانه تاریخی صادقی را مصادره کند. 

حسین صادقی گفت: مسئولان سازمان گفتند که 50 درصد از هزینه مرمت را پرداخت می کنند به همین دلیل از دو بانک در کاشان یک وام 50 میلیونی و یک وام 60 میلیون تومانی با بهره 8 و 5 درصد گرفتم. از سوی دیگر سازمان میراث فرهنگی نیز گفته بود که چون این خانه به مرمت اساسی نیاز دارد وام 200 میلیون تومانی با بهره 8 درصد و وام 50 میلیونی بلاعوض را در اختیارم قرار می دهد اما به این وعده شان نیز عمل نکردند.

صادقی اظهار کرد: چون نمی توانم وامهای بانکی را برگردانم مسئولان بانک های وام دهنده می خواهند خانه را مصادره کنند.

وضعیت نامناسب اشغال هتل در تهران/ امسال تختی اضافه نشد

رئیس اتحادیه هتل‌ها و هتل آپارتمان‌های استان تهران با بیان اینکه میزان درصد اشغال هتلها در ماه مبارک رمضان بین 45 تا 50 درصد بوده این وضعیت را مناسب ندانست و گفت: برخی هتلداران حتی در ماه مبارک رمضان تا 80 درصد نیز به مسافران خود تخفیف داده اند.

محمد علی فرخ مهر با اعلام اینکه در سال 90 هیچ هتل جدیدی افتتاح نشده است تصریح کرد: هتلداران به تجهیز هتلهای خود در سال جدید پرداخته اند اما در سال جدید افزایش تخت نداشته ایم.

طلبکاران؛ پشت در خانه تاریخی عباسیان

مالک خانه تاریخی عباسیان که بر اساس وعده سازمان میراث فرهنگی در مورد پراخت 50 درصد از هزینه‌های مرمت، اقدام به مرمت این خانه کرده اکنون به دلیل عملی نشدن وعده سازمان 50 برگه از چکهایش برگشت خورده است!

محمدحسین عباسی مقدم، مالک خانه تاریخی عباسیان گفت: مرداد سال 89 تفاهمنامه " مرمت مشارکتی در خانه‌های تاریخی ثبت شده خصوصی" را امضا کردم. طبق این تفاهمنامه قرار بود سازمان میراث فرهنگی استان اصفهان 50 درصد هزینه مرمت را به مالک این خانه تاریخی بپردازد.

وی افزود:برای مرمت این خانه تاریخی 150 میلیون تومان هزینه کرده ایم. چون این خانه که دارای مساحتی بالغ بر 800 متر است به مرمت گسترده ای احتیاج داشت اما نیمه های کار متوجه شدیم که سازمان میراث فرهنگی هر بار وعده می دهد و می گوید طبق فاکتور نیمی از هزینه ها را پرداخت می کنیم اما این کار را انجام نمی داد.

کد خبر 1401086

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha