۱۶ شهریور ۱۳۹۰، ۹:۵۴

منشی پوری در گفتگو با مهر:

همراهی با ارزشهای سکولار شرط پذیرش در جامعه غربی است

همراهی با ارزشهای سکولار شرط پذیرش در جامعه غربی است

استاد دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو با اشاره به اینکه محرومیتهای مدنی و سلب آزادیهای سیاسی نسبت به اقلیتها و به ویژه مسلمانان در غرب فزونی داشته است، گفت: همراهی با ارزشهای سکولار شرط پذیرش در جامعه غربی است.

دکتر محمود منشی پوری استاد روابط بین‌الملل دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو درباره دلایل اصلی اسلام هراسی در اروپا و آمریکا به خبرنگار مهر گفت: نگرانی در مورد رادیکال شدن جوانان مسلمان در غرب در طی سالهای اخیر به ویژه بعد از حوادث 11 سپتامبر ترس و نگرانی در مورد نارضایتی و اعتراضات در درون این کشورها را افزایش داده است.

وی افزود: در پاسخ به این افزایش نگرانی، باید به افزایش محرومیتهای مدنی و آزادیهای سیاسی نسبت به این گروه اقلیت توجه داشت. در واقع محرومیتهای مدنی و سلب آزادیهای سیاسی نسبت به اقلیتها به ویژه مسلمانان در غرب فزونی داشته است.

وی تصریح کرد: این محدودیتها واجد واکنشهای شدید هستند که می‌توانند سبب افراطی گری نیز بشوند. برای نمونه منع قانونی پوشش حجاب و روسری  در فرانسه دادن این پیام به اقلیتها و مسلمانان است که در صورتی در جامعه مورد پذیرش قرار می‌گیرید که ارزشهای سکولار و ارزشهای کشورهای میزبان را بپذیرید.

مؤلف "تروریسم، امنیت و حقوق بشر" در ادامه تأکید کرد: بعد از 11 سپتامبر چند عامل باعث رادیکال شدن اقلیتی در میان گروههای مسلمان شده است. موج جدید تعصباتی که علیه مسلمانان اعمال می‌شود از جمله این دلایل به شمار می‌رود.

منشی پوری یادآور شد: محرومیتهای اقتصادی در کنار محرومیتهای اجتماعی و فرهنگی نیز دلیل دیگر رادیکال شدن برخی اقلیتهای مسلمان شده است. بسیاری از این اقلیتها به طور مجزا و در حومه شهرها زندگی می‌کنند و هیچ آینده امیدوار کننده‌ای را پیش روی خود نمی‌بینند.

وی تصریح کرد: موج جدید اسلام هراسی در اروپا از سال 2005 میلادی آغاز شد. زمانی که یک نشریه دانمارکی اقدام به چاپ کاریکاتورهایی از پیامبر اسلام کرد بسیاری از مسلمانان را نه تنها در اروپا بلکه در سرتاسر دنیا متأثر و خشمگین کرد.
استاد دانشگاه ایالتی سانفرانسیسکو در ادامه تصریح کرد: امروزه در خصوص تکثرگرایی فرهنگی بحثهای مختلفی در اروپا جریان دارد.

این استاد علوم سیاسی در پایان تأکید کرد: اخیراً دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا، کثرتگرایی فرهنگی را مورد نقادی قرار داده است. وی در پنجم فوریه سال میلادی جاری با بیان اینکه "کثرتگرایی فرهنگی دولتی در بریتانیا شکست خورده است" مخالفت صریح خود با کثرتگرایی فرهنگی را اعلام داشت.
کد خبر 1401249

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha