سومالی که در دهه های گذشته صحنه درگیری وحشیانه میان دولت انتقالی با حمایت کشورهای غربی و سربازان اتحادیه آفریقا و گروههای مسلح به خصوص اعضای گروه الشباب بود، در حال حاضر با بدترین فاجعه انسانی در جهان روبرو است.
در این اوضاع نابسامان، زنان و کودکان سومالی متحمل بیشترین فشارهای روانی هستند، زنان که محروم از ساده ترین امکانات بوده بدون حضور همسران خود سختی های زندگی را به دوش می کشند.
زنان سومالیایی سالها قربانی درگیری در کشور خود بودند و قطحی باعث بدتر شدن این اوضاع نابسامان شده است. اگرچه کمک های بسیاری از سوی جامعه بین الملل به مردم جنوب و مرکز سومالی می شود اما اوضاع افرادی که در اردوگاهها در مرز کنیا و اتیوپی به سر می برند، بسیار تیره است.
"مارک بودن" هماهنگ کننده امور انساندوستانه سازمان ملل متحد در سومالی روز گذشته اعلام کرد که قحطی در شش منطقه از هشت منطقه در جنوب سومالی گسترش یافته و احتمال می رود که 750 هزار نفر در روزهای آتی به علت گرسنگی جان خود را از دست بدهند.
با وجود ارسال کمک های بشردوستانه به سومالی هر روز صدها نفر از مردم این کشور جان خود را از دست می دهند. هم اکنون بیش از چهار میلیون سومالیایی یعنی 53 درصد از جمعیت این کشور از قحطی و گرسنگی رنج می برند.
طبق گزارشهای سازمان ملل هم اکنون دستکم 20 درصد خانوارهای سومالی از کمبود مواد غذایی و 30 درصد از سوء تغذیه رنج می برند و هر روز از هر 10 هزار سومالیایی دو نفر به دلیل گرسنگی جان خود را از دست می دهند.
استان "بای" در جنوب سومالی ششمین منطقه ای بود که شاهد قحطی و گرسنگی بود و پیش بینی می شود که در 4 ماه آتی شاهد بدتر شدن اوضاع در این کشور آفریقایی باشیم، به گونه ای که خشکسالی سراسر سومالی را فرا گیرد.
بر اساس گزارش سازمان ملل 58 درصد از ساکنین منطقه بای به خصوص کودکان از سوء تغذیه رنج می برند. آژانس های امدادرسانی تنها مایحتاج یک میلیون سومالی را برطرف می کنند زیرا شبه نظامیان گروه "الشباب" که وابسته به القاعده بوده اجازه نمی دهند محموله های غذا در اختیار مردم قرار گیرند.
انتظار نمی رود که این بحران در روزهای آتی پایان یابد و از سوی دیگر خطر ابتلا به انواع بیماریهای مسری از جمله وبا، مالاریا و سرخک افزایش یافته است.
سازمان ملل کمک های بشردوستانه به مردم سومالی را یک میلیارد دلار معادل 622 میلیون پوند اعلام کرده و آن را ناچیز خوانده است زیرا با این رقم نمی توان به بحران کنونی پایان داد.
کنیا نیز که هم اکنون بدترین بحران خشکسالی را در دهه های گذشته تجربه می کند، میزبان نشست منطقه ای برای گفتگو درباره بحران غذایی در شاخ آفریقا در روزهای نهم و دهم سپتامبر (18 و 19 شهریور ماه) خواهد بود.
این نشست در حالی برگزار می شود که نگرانی های بسیاری درباره وخامت اوضاع نابسامان مردم سومالی وجود دارد و پیش بینی می شود که در صورت عدم بارش باران تا سال 2012 آینده ای مبهم و تاریک در انتظار مردم سومالی باشد.
نظر شما